Stoere motorrijder zag een verbrande kitten. Vervolgens toerden ze samen door het hele land

Een stoere man en een lieve kitten: het was liefde op het eerste gezicht.

De man naast Lemmy, een motor-fan uit Amerika die voor de website Revzilla schrijft, was vies en onverzorgd. Hij zag er werkelijk niet uit. Dat was niet zo gek: hij had namelijk honderden zo niet duizenden kilometers gereden door de woestijn om een grote bijeenkomst – een feest, eigenlijk – bij te wonen voor, door en van andere motorrijders.

Het was een hele event; iets wat hij al tijden gepland had.

Toch was er iets gebeurd waar hij geen rekening mee had gehouden. Het ‘iets’ zat op zijn schouder toen Lemmy de man aankeek: een rode kat (of eigenlijk: een kitten) die maar wat op zijn gemak leek te zijn.

leuk

De man, die Pat heette, legde uit aan Lemmy waarom de kat bij hem was:

“Ik kwam terug van een evenement in Californië en reed door Nevada. Ik was bij een benzinestation toen ik dit jonge kereltje opeens zag zitten. Hij was behoorlijk verbrand, dus ik stopte hem in mijn vest om hem te beschermen. Sindsdien voed ik hem regelmatig waardoor hij er nu veel beter uitziet en sterker is.”

Hij gaat verder:

“Hij eet tonijn uit een blik. De meeste brandwonden zijn hersteld, hij heeft alleen nog een wond op zijn lip. Hij is zo ontspannen. Hij hangt relaxt in mijn vest als we rijden. Ik heb nog nooit zo’n kalme kat gezien.”

leuk alweer

Sindsdien zijn Pat en zijn kat, die “Party Cat” heet, onafscheidelijk. De twee doen alles samen, vormen echt een team, en zullen na dit evenement naar Pats huis gaan, waar Party Cat voortaan zal wonen. De kans is groot dat Pat de kitten voortaan altijd meeneemt als hij op reis gaat; zo kon Party Cat weleens de bekendste motorrijdende kat worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.