VN bevestigt: ISIS heeft tempel in Palmyra compleet verwoest

Geen categoriesep 01 2015, 8:48
De VN heeft confronterende satellietbeelden vrijgegeven van het verwoeste erfgoed.
Vorige week werd bekend dat ISIS waarschijnlijk de eeuwenoude tempel van Baal-Shamin had opgeblazen in Palmyra. Er was namelijk een enorme explosie gezien in de stad. Toch wist niemand precies hoeveel er was verwoest. Vandaag publiceerden de Verenigde Naties satellietfoto's waarop te zien is hoe enorm groot de schade was. Uit de foto's blijkt dat niet alleen de tempel van Baal-Shamin, maar ook de nog belangrijkere tempel van Bel volledig zijn verwoest.
[caption id="attachment_118517" align="aligncenter" width="620"]2194 De tempel van Bel vóór de verwoesting[/caption]
De tempel in Palmyra stamt uit de Romeinse tijd, en werd gebouwd voor de Midden-Oosterse god Bel. Het is de meest belangrijke archeologische plaats en de meest bijzondere tempel van heel het Midden-Oosten. ISIS beschouwt het gebedshuis echter als een plek van afgoderij.
[caption id="attachment_118518" align="aligncenter" width="615"]Zo ziet het tempelcomplex er nu uit. Zo ziet het tempelcomplex er nu uit.[/caption]
Op de confronterende satellietbeelden is te zien dat de tempel compleet is weggevaagd. Ook de rijen zuilen eromheen, met name aan de linkerkant, zijn nergens meer te bekennen.
Het lijkt erop dat de radicale strijders van ISIS vastbesloten zijn om de pre-islamitische geschiedenis in de door hen bezette gebieden stukje bij beetje uit te wissen. Christenen, Yezidi's, Romeinse tempels, geen van allen zijn ze veilig voor de ISIS-terreur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten