Politieman rijdt na zijn werk naar huis. Dan ziet hij een man op de rand van een hoge brug zitten

Hoe één daad van compassie een mensenleven redt. 

Een verkeerscamera heeft deze week een bijzondere daad vastgelegd. Politieagent Dan Hicks is na zijn werk op weg naar huis wanneer hij iets ziet, dat hem enorm laat schrikken. Een man zit op de rand van een hoge brug. Het is duidelijk dat hij van plan is om iets vreselijks te doen.

De depressieve man wil van de brug springen. Hij staat op het punt om een einde aan zijn leven te maken, maar dan grijpt Dan snel in. Hij parkeert zijn auto en loopt naar de man toe. Hij praat een paar minuten met hem, en probeert de man te overtuigen dat zelfmoord niet de enige uitweg is.

Dan zegt:

“Het was een bloedstollende situatie maar ik probeerde rustig te blijven. Ik focuste me volledig op die man en wilde voorkomen dat hij iets vreselijks zou doen. Ik sprak met hem van mens tot mens, niet als politieagent.”

Uiteindelijk weet Dan de man over te halen om weer aan de veilige kant van de reling te komen staan. Dan loopt hij naar hem toe, en ze omhelzen elkaar. Hoe één omhelzing een leven kan redden. De ongelooflijke beelden van de levensreddende daad zijn te zien in deze video.

.

Wat een prachtige en inspirerende daad. Het kostte Dan maar een paar minuten, maar hij heeft een mensenleven gered. Zo blijkt maar weer: Iedereen kan een held worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

 1. Nicky

  Bemoedigend dat door een enkel woord, gezaaid in liefde en geloof mensengered mogen worden, zelfs vaneeuwige duisternis!

  Zelf mocht ik dat een paar keer meemaken, toen ik op straat de Blijde Boodschap deelde.
  Een keer zag ik een (achteraf lesbische) jonge vrouw op de stoeprand zitten. Ik ging er naast zitten en vertelde over Jezus’ oneindige Liefde.

  Ze zei bitter dat ze het helemaal had gehad, en geen andere uitweg meer zag dan zsm met dit leven op te houden. Ze had ook enorme pijn in haar linkerschouder omdat ze die dag daarvoor een poging gedaan had met een touw zichzelf op te hangen.

  Toen ik de pijn in Jezus’ Naam wegstuurde (zoals Jezus ons gebied:
  ““Verily, verily, I say unto you, He that believeth on me, the works that I do shall he do also; and greater works than these shall he do; because I go unto my Father.” ‭‭John‬ ‭14:12‬ ‭KJV‬‬)

  Ze was erg verbaasd dat de pijn volkomen weg was, en ging geloven in een levende God en Vader!

  Ik bad met haar en ze ontving Jezus voor eeuwig in haar hart. Ze was totaal veranderd, door Gods Geest (‘Genade’) en door gehoorzaamheid van mijn kant en haar kant (‘Geloof).

  “Door Genande zijt gij behouden, door geloof”, Ef2:8

  Hallelujah! Zij was niet alleen voor dit leven gered, maar ook voor eeuwig!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.