Politieman rijdt na zijn werk naar huis. Dan ziet hij een man op de rand van een hoge brug zitten

Geen categoriesep 13 2015, 13:00
Hoe één daad van compassie een mensenleven redt.
Een verkeerscamera heeft deze week een bijzondere daad vastgelegd. Politieagent Dan Hicks is na zijn werk op weg naar huis wanneer hij iets ziet, dat hem enorm laat schrikken. Een man zit op de rand van een hoge brug. Het is duidelijk dat hij van plan is om iets vreselijks te doen.
De depressieve man wil van de brug springen. Hij staat op het punt om een einde aan zijn leven te maken, maar dan grijpt Dan snel in. Hij parkeert zijn auto en loopt naar de man toe. Hij praat een paar minuten met hem, en probeert de man te overtuigen dat zelfmoord niet de enige uitweg is.
Dan zegt:
"Het was een bloedstollende situatie maar ik probeerde rustig te blijven. Ik focuste me volledig op die man en wilde voorkomen dat hij iets vreselijks zou doen. Ik sprak met hem van mens tot mens, niet als politieagent."
Uiteindelijk weet Dan de man over te halen om weer aan de veilige kant van de reling te komen staan. Dan loopt hij naar hem toe, en ze omhelzen elkaar. Hoe één omhelzing een leven kan redden. De ongelooflijke beelden van de levensreddende daad zijn te zien in deze video.
[video width="854" height="480" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/09/WATCH_-Cop-Talks-Man-From-Jumping-Off-Bridge-And-Then-Gives-Him-A-Hug-Raleigh-North-Carolina-480p.mp4"][/video]
.
Wat een prachtige en inspirerende daad. Het kostte Dan maar een paar minuten, maar hij heeft een mensenleven gered. Zo blijkt maar weer: Iedereen kan een held worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten