Advocaat Volkert van der Graaf doet aangifte tegen reclassering

Organisatie zou onterecht hebben beweerd dat Volkert zijn mediaverbod heeft overtreden.

Willem Jebbink, de advocaat van de moordenaar van Pim Fortuyn, heeft aangifte gedaan tegen de reclassering. Aanleiding zijn uitspraken van een woordvoerder van de organisatie in het KRO-programma Brandpunt Reporter.

In dat programma gaf Van der Graaf toe dat foto’s die vorig jaar door de Telegraaf van hem werden gepubliceerd, door hemzelf in scene waren gezet. De reclassering reageerde daarop door te melden dat Van der Graaf hiermee zijn mediaverbod had overtreden. Echter, later bleek dat de foto’s juist zijn gemaakt op aandringen van de overheid. Die wilde dat “de jacht op de eerste foto” zou ophouden.

Advocaat Jebbink is verbolgen over de uitspraken van de reclassering, zo vertelt hij in een interview met de Volkskrant:

‘De reclassering heeft, terwijl ze wisten dat het anders zat, een verkeerde voorstelling van zaken gegeven (…) Daar komt bij dat die woordvoerster niet had mogen praten over een lopende zaak. Op schending van de geheimhoudingsplicht staat een jaar gevangenisstraf. De reclassering was medeaanstichter van alle ophef. Ze hebben de reïntegratie van Volkert niet bevorderd maar juist tegengewerkt. Hij is gebaat bij rust. ‘

Ook is de raadsman boos over uitspraken van minister Van der Steur. Volkert van der Graaf zei in de documentaire (terwijl hij met een verborgen camera werd gefilmd) dat hij geen zin heeft om te werken, en makkelijk een uitkering krijgt. Voor Van der Steur was dat aanleiding om de uitkering van de politieke moordenaar onder de loep te nemen. Advocaat Jebbink:

‘Ik viel van mijn stoel toen ik dat hoorde. De reclassering en het OM oefenen zeer gedegen controle uit op mijn cliënt. Keer op keer wordt vastgesteld dat hij alle voorwaarden naleeft. En de burgemeester van Apeldoorn zegt dat hij zich houdt aan de afspraken over zijn uitkering. Wat is er dan nog te onderzoeken?’

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Svetlana

  Goedzo! Het moet een keer uit zijn met alle ellende dat deze arme man moet ondergaan.

  Deze man had al een veel te ernstige straf voor zijn daad als je het mij vraagt maar goed, anderzijds begrijp ik het ook wel. Moord kun en mag je in geen geval goedkeuren ook al betreft dit iemand als Pim die een gevaar was voor de samenleving.

  Prima, hij krijgt een straf. Maar dat is kennelijk niet genoeg voor de rechtse barbaren onder ons. Mensen als Nicky Terzo en Gielah zouden hem het liefst zien gevierendeeld of iig in een donkere cel zien wegrotten.

  Blijkbaar zullen deze mensen zich vrij thuis voelen in een door hun verachte shariastaat. De liefde van Jezus en de evangelie van vergeving straalt er van af. 🙂 🙂

  1. Ni28

   Svetlana, het grootste gevaar voor de mensheid is menselijke domheid. Helaas is deze onuitroeibaar!

 2. Terzo

  ” Hij is gebaat bij rust. ”

  Ja in zijn graf!

  1. Svetlana

   Nou waar wacht je dan op? Ga het regelen. Of ben je daar te lafhartig voor?

   1. CJD

    Klopt Svet

    Tenminste had Volkert het lef om zijn woord tot daad te zetten. De laffaards hier kunnen alleen blaffen

 3. CJD

  Mensen die Volkert de dood wensen zijn geen haar beter. Maar fatsoen is ook een vreemd woord voor Wilderianen

 4. V.K.

  -Denk dat van der Graaf z’n oude hobby procederen weer van stal heeft gehaald.

 5. Frank

  In een beschaafd land had deze moordenaar de doodstraf gekregen of tenminste levenslang. Nu neemt hij gewoon weer deel aan het maatschappelijk leven, terwijl hij zijn straf nog niet eens heeft uitgezeten.

  Volkert beschikt overigens over uitstekende relaties in het kamp van de overheid, dat blijkt maar weer.

 6. Frank

  Een ongewapende man van dichtbij door het hoofd schieten vind ik niet echt van lef getuigen. Er is maar één laf varken, en dat is Volkert van der Graaf.

 7. Nicky

  Is die vent nog steeds vrij?
  Veeeeel te ingewikkeld, nu vindt hij weer iets..

  Nou de meeste NLers ‘vinden’ ook iets; dat de advocaten hier een heropvoeding moeten hebben, en deze smeerlap gewoon levenslang moet hebben.
  Kan ie ook niet meer zeuren.

 8. Nicky

  CJD’s mindset wordt ook steeds meer openbaar, als die van Svetlana.
  Varkens.

 9. Nicky

  Hoewel, Salomo zou ze vergelijken met honden.
  Immers honden zijn zo dom dat ze ‘steeds terugkeren naar hun braaksel’, zegt hij.

  Honden vergeten steeds dat hetgeen hen niet goed bevallen is, toch weer opeten.

  Sorry voor de belediging. Niet voor jullie bedoeld varkens. Jullie zijn alleen maar lui, en je wentelt je in je eigen stront en komt niet zo van je plaats.

  Honden zijn dan nog aktief, en likken bijv. hun eigen braaksel op.
  Totdat ze – zou dat óóit gebeuren??! – ze hier een ban krijgen. Dan zijn ze NIET meer aktief in hun destruktieve en stinkende braaksel.

  Dan kan het aanzetten tot moord van Svettie en CJD, het ontiegelijke domme linkse geleuter – wars van elk feit dan ook maar – en het landverradergewauwel van oppertrol Braakselstein eens eindelijk gestopt worden hier!

  1. CJD

   Hier kan geen ene logica aan vast geknoopt worden. Duidelijk heb jij het denk niveau van een zeeslak

 10. Seneca

  @Svetlana
  Ik was mij ervan bewust dat u – ondanks uw Russische origine of misschien wel door uw Russische ‘wortels’ – niet geheel fris meer was. Tenslotte, ruim 70 jaar hersengespoeld te worden door staatssocialisten (communisme), nestelt zich in de genen van uw verwekkers. Dat uit zich in uw reacties, waarvan de ‘honden geen brood lusten’. U bent in mijn optiek – door uw zeer verfoeilijke reacties zoals ‘de goede man’ en ‘Pim een gevaar voor de samenleving’ – een zeer minderwaardig wezen, die de naam ‘mens’ niet verdient. U dient letterlijk op te rotten uit dit land dat beter verdient dan bewoond te worden en becommentarieerd te worden, door een verachtelijk figuur zoals u!

 11. Seneca

  @CJD
  Ik begrijp niet wat u bezielt! Zeker afkomstig uit een rooms of socialistisch nest? Misschien wel een combinatie zoals rood religieus, dat verklaart uw reactie.

 12. Ali Yas

  “De reclassering heeft, terwijl ze wisten dat het anders zat, een verkeerde voorstelling van zaken gegeven”

  Opzettelijk een verkeerde voorstelling van zaken geven is toch heel gewoon? Volgens mij verdienen sommige advocaten daar zelfs veel geld mee.

 13. Seneca

  @Nicky
  Het zijn katten die constant naar hun eigen braaksel gaan. Deze vergelijking slaat ook op mensen, die telkenmale de geijkte zonden opnieuw begaan, net zoals een kat altijd haar eigen braaksel weer zoekt.

 14. Nicky

  @Seneca, o dus ook op katten, is waar want heb dat wel eens gezien.

  En mijn vergelijken – zoals de wijze Salomo dat tevend beoogde – natuurlijk op dedommelinksemense.

  Die hun voortdurend herhalende destruktieve mindset niet als braaksel zien voor de ander. Want met alleen twee van dat soort sujetten, Svettie en CJD hier, stinkt het naar de goorste braaksel, dat je je afvraagt wat hebben DIÉ gegeten??! Het stinkt ook zo enorm, dat je maar gauw de andere richting uitloopt.

  Eventueel – zoals mijn moeder zo wreed deed, vond ik als kind – het beestje’s snuit in zijn eigen braaksel of pies wreef. Soms kunnen we dit soort minderwaardige schepsels hier, idd met hun eigen bagger in het gezicht wrijven, met de hoop dat ze in het vervolg nalaten deze ruimte hier te besmetten!
  Met dank dat j er ook aan meewerkt ; )

 15. Nicky

  @Svetlana: ” Mensen als Nicky Terzo en Gielah zouden hem het liefst zien gevierendeeld of iig in een donkere cel zien wegrotten.”

  Jouw gedachten zijn niet alleen als stinkend braaksel, maar je liegt ook nog weer een keer – voor de ZOVEELSTE keer!

  Christenen hebben de ‘in bewaring stelling’ uitgevonden (de Methodisten in de USA)’ om willekeurige moorden op misdadigers te voorkómen.
  En zelf ben ik absoluut tegen de doodstraf. Zeker voor Muslims, want die zien dat als ‘eer’, en worden dan gezien door fam als helden en martelaars!

  Vuile leugenaar, je stinkt opnieuw een uur in de wind!

 16. H.Vaes

  Ik vind dat iemand…wie dan ook…die een ander met pure opzet en in dit geval zijn ook medeplichtig oa. Melkert en Rosenmöller van het leven berooft…..niet het recht meer heeft om zelf verder te leven.
  En Svetlana….domme mensen zijn echt gevaarlijk als ze zich met politiek gaan bemoeien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.