Apple verwijdert mogelijk meer voorgeïnstalleerde apps

Geen categorieokt 01 2015, 9:15
Helaas heeft een nieuwe telefoon altijd minder vrije opslagruimte dan dat er wordt vermeld. Een deel van het ingebouwde geheugen wordt namelijk in beslag genomen door het besturingssysteem, extra mediabestanden en voorgeïnstalleerde apps. Voor eigenaren van Apple smartphones en tablets is er mogelijk goed nieuws in het vooruitzicht: een aantal van de voorgeïnstalleerde applicaties zijn waarschijnlijk te verwijderen in de toekomst.
apple-grafiekIn een interview met Buzzfeed liet Apple’s CEO Tim Cook weten dat het verwijderen van voorgeïnstalleerde applicaties ingewikkelder is dan het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn een aantal apps die nodig zijn om iOS te laten draaien, en als je ze verwijdert kunnen hier serieuze problemen uit voortkomen. Maar niet alle applicaties die Apple vooraf voor je installeert - die je op dit moment niet kunt verwijderen - zijn belangrijk voor het besturingssysteem van de smartphones en tablets.
‘We gaan een manier vinden om deze applicaties te kunnen verwijderen’ - aldus Tim Cook.
Voordelen
De optie om de voorgeïnstalleerde applicaties te verwijderen vergroot je keuzemogelijkheid en vrijheid in het gebruik. Maar dat is niet het enige voordeel van deze mogelijkheid. De apps die Apple vooraf installeert op je iPhone en iPad, ook wel ‘bloatware’ genoemd, nemen veel ruimte in. De eerdere edities van de iPhone waren verkrijgbaar met 16, 64 of 128 GB opslagruimte. Ondanks dat apps en mediabestanden steeds meer ruimte in beslag nemen, beschikt het instapmodel van de iPhone 6S nog steeds maar over 16GB.
Als je de applicaties kunt verwijderen en alleen degene die je wilt behouden er op laat staan, ontstaat er gemakkelijk meer ruimte op je apparaat. Het enige nadeel voor Apple is dat mensen hierdoor misschien sneller voor het goedkopere instapmodel kiezen met minder opslag.
Wanneer?
Helaas heeft Tim Cook niet aangegeven wanneer we de mogelijkheid kunnen verwachten. Opvallend is wel dat hij er wel op gereageerd heeft, ondanks dat hij niets beloofde over dit onderwerp. Als Apple iets niet wil of ergens niet over wil praten geven ze simpelweg geen antwoord, zo leert het verleden ons. Het feit dat Cook dit nu wel doet, kan veelbelovend zijn!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten