Blinde moeder kookt ondanks alles voor haar kinderen. Maar wat haar man voor haar doet is pas echt ontroerend

Ondanks alle tegenslagen is het de liefde die overheerst.

Iedereen heeft weleens periodes dat het leven een beetje tegenzit en dat het anders is dan we hadden gehoopt. Het is in zo’n situatie belangrijk om niet bij de pakken neer te zitten. In plaats daarvan moet je positief en optimistisch zijn en de dingen aanpakken die je wilt veranderen.

Daarom kan iedereen een voorbeeld nemen aan Nicole Rasmussen. Nicole is een liefhebbende moeder voor haar kinderen en is gelukkig getrouwd met haar man. Ook zet ze iedere avond een fantastische maaltijd op tafel. Dat is een behoorlijke prestatie, al helemaal als je bedenkt dat Nicole blind is.

Screen Shot 2015-10-02 at 09.59.32

Toen ze net was getrouwd, kreeg ze last van zware hoofdpijn. Omdat het maar niet ophield, ging ze uiteindelijk naar de dokter. Die kon ook niet verklaren waar de hoofdpijn vandaan kwam, en beval een MRI-scan aan.

Screen Shot 2015-10-02 at 10.14.03

 

Het resultaat van de scan was ongelooflijk. Nicoles hersenen waren volledig aangetast door een gevaarlijke bacterie. Omdat de bacterie al overal in de hersenen zat, gaven de dokters Nicole maar een paar weken. Zelfs als ze het zou overleven, zou ze waarschijnlijk een kasplantje zijn. Nicole raakte inderdaad in coma, maar na twee weken werd ze wakker.

De verbazing bij de artsen om dit medische wonder was enorm. Helaas kreeg Nicole een paar weken later weer last van hoofdpijn, en dit keer ging het gepaard met een visuele beperking. De artsen probeerden uit alle macht om haar visie te herstellen, maar de bacterie was teruggekomen en had de oogzenuw aangevreten.

Screen Shot 2015-10-02 at 10.04.38

Nicole werd uiteindelijk volledig blind. Toch houdt ze de moed erin. Ze functioneert bijna volledig normaal en haar kinderen hebben zelfs niet eens door dat hun moeder niet kan zien. Ondanks haar blindheid is Nicole zelfs een fantastische kokkin – elke dag zet ze een prachtige maaltijd op tafel. Dat doet ze met behulp van rubberen knopjes op het fornuis zodat ze weet waar ze op moet klikken. Ook gebruikt ze recepten die weinig ingrediënten hebben en desondanks enorm lekker smaken.

Bekijk dit prachtige verhaal van inzet en vastberadenheid. Ondanks haar beperking is Nicole vastbesloten een topmoeder te zijn, en zo te zien lukt dat haar enorm goed. Een inspirerend voorbeeld, niet alleen voor moeders maar voor iedereen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.