Dit meisje deed net alsof ze dronken was. De reacties van mannen op straat zijn vervolgens serieus beangstigend

Neem een jonge actrice, een drukke stad en klaarlichte dag.. je zou het niet zeggen, maar dit zijn de ingrediënten voor iets dat gruwelijk kan misgaan als je vervolgens ook nog dronkenschap toevoegt.

Wat doet een man als hij om half zes ’s middags een dronken vrouw door de stad ziet lopen? Helpt hij haar, of probeert hij daar misbruik van te maken? Een groep onderzoekers ondernam een sociaal experiment om te zien wat er precies zou gebeuren als ze de proef op de som namen.

Dus zo geschiedde. De resultaten waren vervolgens wellicht nog wel beangstigender dan ze zelf hadden durven vermoeden:

Dit meisje is wellicht een actrice – en dat weten wij als kijker – maar deze mannen zien de vrouw wél aan voor een echt dronken meisje. En reageren zoals ze ook zouden hebben gereageerd als de vrouw in kwestie écht dronken was geweest. In één geval ging een man zelfs zover dat de productie moest ingrijpen voordat hij écht gekke dingen zou gaan doen!

vlcsnap-2015-10-29-08h37m09s18

Je bent dus gewaarschuwd.

vlcsnap-2015-10-29-08h36m35s159

Moraal van het verhaal? De welbekende, hè? Geniet, maar drink met mate. Met een slok teveel op ben je vaak niet alleen een gevaar voor anderen, maar in eerste instantie toch ook vooral voor jezelf. Hou het dus een beetje in de gaten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

  1. halo1

    Helaas zit de werkelijkheid (on)behoorlijk “”fascistisch””=rechts in elkaar : het is pakken..of gepakt worden..survival of the fittest!

    1. halo1

      Ze erotiseert ook door die drank.. .hier waarschuwen alle vaders en noeders voor!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.