Donald Trump: 11 september-aanslag was de schuld van George W. Bush

Geen categorieokt 17 2015, 14:00
De beschuldigende vinger van de mediamagnaat wijst ferm in de richting van Barack Obama's directe voorganger.
Als we de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump mogen geloven, dan hebben we de schuldige achter de aanslagen van 11 september al die jaren gewoon laten lopen. Niet al Qaeda draagt schuld voor het instorten van de Twin Towers, aldus de controversiële verschijning, maar toenmalig president George W. Bush:

Trump zei vrijdag in een interview op de Amerikaanse televisie: 'Nu we het toch over George Bush hebben, ik bedoel, je kunt zeggen wat je wilt, maar in zijn tijd stortte het World Trade Center in', verwijzend naar de twee torens van het WTC waar terroristen twee vliegtuigen inboorden. Bij de aanslagen kwamen zo'n 2600 mensen in New York om het leven.

Zelfs de interviewer stond daar perplex van, maar misschien niet zoveel als mede-kandidaat Jeb Bush. Jeb is de broer van George, en is van mening dat hem helemaal niets te verwijten valt:
https://twitter.com/JebBush/status/655098096649707520
Met zijn uitspraak beweegt Trump in de richting van de zogeheten 'truthers': mensen die denken dat de Amerikaanse overheid eigenlijk de aanslag op de WTC-torens heeft gepleegd, om daarmee de invallen van Afghanistan en Irak mogelijk te maken.
Het is ook niet de eerste keer dat Trump zich met complottheorieën bezighoudt: eerder weigerde de steenrijke ondernemer ook al te geloven dat huidig president Barack Obama in Amerika zou zijn geboren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten