Een tiener gaat studeren en besluit niet te zullen drinken. Ze had geen idee dat haar beslissing zo belangrijk zou zijn

Gewoon van de drank afblijven. Voor menigeen een opgave, maar voor deze vrolijke studente is het niets meer dan wat zij ‘common sense’ acht.

Menig student zou haar stomverbaasd aanstaren in haar vrolijke blauwe kijkers als Demi Vigren uitlegt wat zij voor zichzelf besloot toen zij op haar 18e begon met haar studie. Voor velen is dat immers hét startsein van een periode in hun leven waarin ze heel veel drinken, heel veel feesten en heel erg ongezond leven. Maar niet voor Demi, die besloot vantevoren al ruimschoots afstand te nemen van die levensstijl:

“Ik was daar heel gepassioneerd over, zeker nu ik ging studeren. Ik doe namelijk liever iets anders met mijn tijd.”

Want gefeest wordt er al meer dan genoeg. Demi kijkt daar maar met vreemde ogen tegenaan:

“Ik had niet door hoe groot dat eigenlijk was. Iedereen hangt de beest uit op feesten, en dan bedoel ik ook écht iedereen. Het is overal op de social media. Het is zelfs zo erg dat mensen zichzelf al feestend en drinkend moeten fotograferen ten overstaande van hun vrienden op Snapchat, Instagram en Twitter. Om maar te laten lijken dat ze cool zijn of een mooie studietijd hebben.”

Demi’s lever en bioritme zijn haar ongetwijfeld dankbaar voor die beslissing, maar velen anderen in haar buurt vonden het maar vreemd: zelfs haar familie vond Demi maar ‘apart’ en haar keuze helemaal niet te drinken heeft haar een hele tijd kopzorgen bezorgt.

Maar uiteindelijk kwam alles op z’n pootjes terecht. Demi bleek – tot haar eigen verbazing – lang niet de enige te zijn die zo dacht over alcoholgebruik. Ze vond al snel een vriendengroep die dat biertje ook liever laat staan:

12063696_815067111924073_7001018581795507482_n

En bovenal vond ze Ian, die haar vriend werd. Een begripvolle jongen die smoorverliefd op haar werd..

11539690_776568002440651_2090228980821366499_n

…mede dankzij haar beslissing van de alcohol af te blijven. Dat zij het lef had om van sociale standaarden af te wijken als zij dat nodig achtte, vond hij woest aantrekkelijk in haar. Demi respecteerde die houding enorm.

Mede daarom heeft Demi zich voorgenomen nooit meer te veranderen:

“Mensen mogen me een ‘watje’ of een ‘loser’ of wat dan ook vinden, maar ik heb voor mezelf besloten om de wereld tegemoet te treden zonder de noodzaak om te moeten drinken om lol te kunnen ahven. Ik vind mezelf leuk zoals ik ben zonder te hoeven drinken, en daar ben ik trots op!”

Wat vind jij? Is Demi’s beslissing geen druppel alcohol meer te drinken prijzenswaardig, of had haar familie gelijk dat ze een beetje apart is?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.