Gemeenteraad Den Haag stemt in met opvang 700 extra asielzoekers

Geen categorieokt 15 2015, 9:07
Alleen de PVV en Groep De Mos / Ouderenpartij stemden tegen.
De gemeenteraad van Den Haag heeft ingestemd met de opvang van 700 extra asielzoekers in de stad. De migranten worden opgevangen in het voormalige gebouw van het ministerie van Sociale Zaken, waar plaats is voor 600 man, en in twee andere panden, waaronder zorginstelling Parnassia.
De opvang is uiterlijk tot het einde van het jaar. Alle partijen in het Haagse college stemden voor het plan, en ook in de oppositie kon het plan op brede steun rekenen. De enige tegenstemmen kwamen van de PVV en Groep De Mos/Ouderenpartij. De PVV diende een motie in om helemaal geen vluchtelingen meer toe te laten in Den Haag, die door geen enkele andere partij werd gesteund. Ook een motie van Groep De Mos om extra politiebewaking te regelen bij de vluchtelingenopvanglocaties kon alleen rekenen op steun van de eigen fractie.
Aan het begin van de raadsvergadering waren er tientallen insprekers. Veel van de insprekers hadden kritiek op de opvang van extra asielzoekers. Volgens hen heeft de gemeente te weinig oog voor de nadelen van opvang en de bezwaren van bewoners. Anderen waren positief over de komst van meer asielzoekers: Het bedrijf Siemens, dat tegenover de grootste opvanglocatie is gevestigd, schenkt dit jaar kerstpakketten aan hun nieuwe buren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten