Gemeenteraad Den Haag stemt in met opvang 700 extra asielzoekers

Alleen de PVV en Groep De Mos / Ouderenpartij stemden tegen.

De gemeenteraad van Den Haag heeft ingestemd met de opvang van 700 extra asielzoekers in de stad. De migranten worden opgevangen in het voormalige gebouw van het ministerie van Sociale Zaken, waar plaats is voor 600 man, en in twee andere panden, waaronder zorginstelling Parnassia.

De opvang is uiterlijk tot het einde van het jaar. Alle partijen in het Haagse college stemden voor het plan, en ook in de oppositie kon het plan op brede steun rekenen. De enige tegenstemmen kwamen van de PVV en Groep De Mos/Ouderenpartij. De PVV diende een motie in om helemaal geen vluchtelingen meer toe te laten in Den Haag, die door geen enkele andere partij werd gesteund. Ook een motie van Groep De Mos om extra politiebewaking te regelen bij de vluchtelingenopvanglocaties kon alleen rekenen op steun van de eigen fractie.

Aan het begin van de raadsvergadering waren er tientallen insprekers. Veel van de insprekers hadden kritiek op de opvang van extra asielzoekers. Volgens hen heeft de gemeente te weinig oog voor de nadelen van opvang en de bezwaren van bewoners. Anderen waren positief over de komst van meer asielzoekers: Het bedrijf Siemens, dat tegenover de grootste opvanglocatie is gevestigd, schenkt dit jaar kerstpakketten aan hun nieuwe buren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Wachteres

  http://regio.tpo.nl/2015/10/14/woeste-burgers-bestormen-raadsvergadering-over-azcs-den-haag/

  Woeste burgers bestormen raadsvergadering over azc’s Den Haag
  Toko zat vol, boze burgers vonden van niet

  Agenten hebben woensdagavond moeten ingrijpen om te voorkomen dat tientallen mensen een gemeenteraadsvergadering in Den Haag zouden verstoren. De raad zou zich buigen over het plan om op drie locaties in de gemeente ongeveer 2100 vluchtelingen met een verblijfsstatus onderdak te bieden, meldt de NOS.

  Omdat er meer geïnteresseerden waren dan plekken in de raadszaal besloot burgemeester Jozias van Aartsen dat een deel van de belangstellenden de vergadering op schermen in de foyer moest volgen. Daar namen ze geen genoegen mee.

  De politie kon voorkomen dat ze de raadszaal binnenkwamen, waarna ze alsnog in de foyer plaatsnamen.

 2. poldi

  Oh oh Den Haag, daar gaat die mooie stad achter de duinen.
  Of liever gezegd : daar gaat ons mooie land achter de duinen. Verkwanseld aan Brussel, het volk verraden, vernederd, gediscrimineerd. En kijk eens in Duitsland, mama wilkommen Merkel krijgt het zwaar.
  Maak je borst maar nat, Rutte en Co, dit blijft niet ongestraft.

 3. Daniel

  Als ze maar niet bij mij om de hoek komen wonen, maar ergens anders mag wel. Vooral in het oosten is nog plek zat, hebben ze daar ook eens leven in de brouwerij.

 4. V.K.

  -Ha ha, een kerstpakket van Siemens, nou, met de groeten van Assad.

  http://wqd.nl/9v8y

  -Overigens vraag ik mij af hoeveel vluchtelingen zitten te wachten op kerstcadeautjes.

 5. loritta

  Ik koop dus ook vanaf nu geen SIEMENS producten meer!

 6. V.K.

  -Overigens, benieuwd of V.Aartsen nu wel het vendelzwaaien met IS vlag in zijn stad gaat verbieden, kan me voorstellen dat wanneer je voor IS bent gevlucht het nogal een een traumatische ervaring is om Haagse jeugd met de IS vlag te zien banieren.

 7. JanKorneeldeWit

  Los moros estan en la costa!!!! Oude spaanse spreuk, de betekenis is een teken aan de wand. Laten wij deze tsunami stoppen en keren. Sluiten van de (buiten)grenzen. Geen miljardenverspilling aan die vluggelingen die hier echt helemaal niets te zoeken hebben. Een beetje gerichte filantropie in de regio, ok. Maar gekker? Nee dat moeten wij niet willen. In elk geval wil ik het niet en het zal mij een dikke vette (varkens)worst wezen wat de doorsnee politiek correcte d666 e.a partijbonzen lopen te bazelen. Op dit is er maar een die enigzins begrijpt dat dit nergens toe leiden gaat behalve tot onbegrensde kommer en kwel. Laat die mensen lekker daar blijven waar het warm is en altijd de zon schijnt, het is hier veel te koud voor hun en we hebben geen huizen en die gaan we ook niet voor ze bouwen, PUNT!Opvang in de regio en betrokkenheid van hun geloofsgenoten, dat mag onderhand wel eens . Weg met de megalomane arrogantie van EU-fanatici die ons deze shit door de strot proberen te drukken! Oja en wie het niet met mij eens is heeft dik pech. En mag ik dit allemaal zeggen? Ja dat doe ik gewoon, das duidelijk…..dus daar hoef je ook helemaal geen commentaar op te geven…

 8. Nicky

  Vandaag uit de Telegraaf:

  “Leerlingen op scholen maken vrij snel harde grappen over vluchtelingen of mensen die ze niet kennen.

  Voorlichting
  Op verzoek van scholen komen medewekers van Tûmba langs om gastlessen te geven. Een van de manieren van Helmantel om de leerlingen voor te lichten, is door ze een foto te laten zien van een zwarte man en ze te vragen wat ze er bij denken. Meestal komen daarbij woorden als ‘crimineel’ en ‘fietsendief’ naar voren. Een week later neemt hij vervolgens de man van de foto mee en veranderen de leerlingen van gedachte.”

  HAHAHHA! Hahaha. Ha. Hehe. Woooooeeehahaha.

  Nee niet iedere donkerder persoon is crimineel.
  Obama (nou, eh), Bill Cosby (hmm), Erdogan (nou ja)…

  En anders moeten ze maar eens in het eggies voor ons dingen gaan uitleggen.
  Zoals op onze scholen deze ‘voorlichting’ zonder meer succesvol zal zijn, en een hoop Euro’s en uren blabla verder.

 9. Nicky

  Soms word je gwoon melig. Moet je de domme humor er maar van inzien want anders overleef je het niet. Lees ik weer een bericht van hoogopgeleide Oezbeken.

  We hebben nog geen Oezbeeekse gelukszoekers… kan nog komen, want we hebben ze al van verder weg, uit Bangladesh. HAHAHAHA

  “Oezbeken geven ze van katoen”

  SHAHARTEPPA –
  De premier van Oezbekistan zou per auto op reis door zijn land het dorp Shaharteppa passeren. Om een goede indruk te maken, was de regionale bestuurders er alles aan gelegen te tonen hoe vruchtbaar de katoenplanten er wel niet bijstonden, mooie, uitgestrekte velden met ontelbare witte katoenbollen die met de wind mee bogen. Er was één probleem, de katoen was net geoogst.
  De autoriteiten bedachten een adequate oplossing, meldt The Guardian: de katoen moest worden terug geplakt aan de planten. Meer dan vijfhonderd dorpsbewoners moesten hun eigen werk in de steek laten om de boeren met die klus te helpen. Met allerlei middelen werd de oogst terug geplaatst, van lijm tot plakband. Na de schier onmogelijk klus werd de straat keurig schoon geveegd. Een onvoorziene factor gooide roet in het eten: premier Sjavkat Mirzijajev koos een andere route.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.