John Kerry: Zo snel mogelijk in gesprek over "gevaarlijke" Russische luchtaanvallen in Syrië

Geen categorieokt 01 2015, 9:51
Militairen van Rusland en de VS gaan om de tafel zitten om confrontaties in Syrië te voorkomen.
John Kerry, de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, heeft aangekondigd dat Amerikaanse militairen zo snel mogelijk in overleg gaan met hun Russische collega's over hun acties in Syrië. Op die manier moet worden voorkomen dat de twee landen bij hun luchtaanvallen in Syrië met elkaar in botsing komen.
Kerry heeft dat afgesproken met zijn Russische ambtsgenoot Sergej Lavrov. Gisteren begon Rusland met luchtaanvallen op doelen in Syrië, met name in de provincie Homs. Hierbij werden kampementen van tegenstanders van de Russische bondgenoot Assad onder vuur genomen. Volgens Kerry zijn die luchtaanvallen gevaarlijk omdat er geen overleg plaatsvindt tussen de VS en Rusland voordat zo'n aanval plaatsvindt. Dat zou kunnen leiden tot onbedoelde militaire confrontaties.
De VS leidt een internationale coalitie, waar ook Nederland bij zit, die tegen ISIS vecht. Sommige leden van die coalitie voeren ook luchtaanvallen uit op ISIS-doelen in Syrië. Nederland doet overigens niet mee aan die aanvallen op ISIS in Syrië, uit internationaalrechtelijke overwegingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten