Koningin Maxima is bijzonder ziek geworden. Gelukkig heeft de Koning deze boodschap voor ons

Het gaat niet goed met de Koningin, maar ons staatshoofd stelt ons gelukkig gerust.

Dezer dagen zijn ongetwijfeld niet het hoogtepunt van het leven van Koningin Maxima. Ze moest gisteren halsoverkop het staatsbezoek aan China eerder verlaten, en vloog terug naar Nederland. Naar het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag, alwaar ze behandeld kon worden aan haar nierbekkenontsteking. Ze liep daar al enkele dagen mee rond. De ziekte veroorzaakt enkele nare bijwerkingen, zoals hoge koorts, bloed tijdens het plassen en rugpijn.

Inmiddels is Willem-Alexander nog steeds in China, maar Maxima is in Nederland. En ze is aan de beterende hand, vertelt de Koning in een videoboodschap:

Hij zegt:

Willem-Alexander bedankt iedereen voor het medeleven. “Zowel hier in China als in Nederland heb ik veel berichten gekregen. Ik ben heel dankbaar voor het medeleven. Ik hoop dat ze snel weer thuis zal zijn.”

Vol ontzag verklaart hij over Maxima:

Ik moet zeggen dat ik zeer veel respect heb voor mijn vrouw. Het eerste weekend heeft ze met hoge koorts toch gezegd: het is een griepje, ik ga gewoon door. Ze heeft het eerste deel van het bezoek gewoon bijgewoond. Helaas: toen bleek dat het ernstiger was, heeft ze toch moeten afhaken.

Veel beterschap, Koningin! Wij hopen dat u snel weer de oude bent!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Wim

  Hopelijk heeft zij goede buren of familie die voor haar kunnen zorgen.

 2. Viertel

  Och Wim, van die 326.000 en nog wat euro’s die zij jaarlijks BELASTINGVRIJ van de staat ontvangt, kan zij haar eigen hulp best zelf betalen. Al vermoed ik dat de Koning en zijn vrouw ook wel gratis zorg zullen krijgen.

 3. Geah

  Goed hoor van Maxima dat zij het eerste deel van het staatsbezoek ondanks dat zij ziek was toch bijwoonde…..als je bedenkt dat nierbekkenontsteking met hevige klachten gepaard gaat……dus dat zegt al veel goeds over de persoonlijkheid van deze mooie jonge koningin.
  Ik wens u van harte beterschap!

  1. toetssteen

   @Geah
   Eens.
   Ik wil even een aantekening maken, het hoeft niet per se hevig te zijn, maar verhoging en een lamlendig gevoel is wel inherent. Lees: 20 uur slapen per dag. Wat dan weer lastig is als ikke van huis was voor dagen en soms weken en er kinderen rond hupsen. Mijn dank aan de oudste jongens die zo hun best hebben gedaan. Want tja, in huize toets lopen geen lakeien.

   1. Geah

    Ik weet het @ Toetssteen……..Helaas als ik ziek ben dan moet ik het ook zelf doen maar ik kan wel mijn werk neerleggen om te rusten…..en nu doet Maxima dat ook……Dat zij naar het ziekenhuis is gebracht zegt toch wel veel over haar conditie…..

    Nog een fijne avond beste @Toetssteen

    1. toetssteen

     @Geah
     Het is hier nu bijna 1 uur ’s nachts, maar ik heb vanmiddag, zoals het in de tropen hoort, twee uur liggen maffen.

     Maar Max moet gewoon rusten en dat zou ik haar bepaald niet kwalijk nemen. Mijn pa is bezweken aan hetzelfde ‘ geintje’. Ik gun dat helemaal niemand.

     1. Geah

      Beste Toetssteen,

      Waar woon jij dan?
      En is je vader bezweken aan de ziekte? Wat erg…

      Heb jij FB? Zowel dan kunnen wij daar ook met elkaar communiceren….

      Gr….Geah…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.