Man wordt gebeten door een haai. Uiteindelijk geneest hij daardoor van kanker

Een geluk bij een ongeluk!

Eugene Finney dacht dat hij was begonnen aan een gezellig uitje naar het strand. Met zijn vriendin en twee kinderen was hij lekker aan het zwemmen en aan het genieten van de zon. Maar toen gebeurde er iets wat het gezellige gezinsuitje in een absolute nachtmerrie leek te veranderen.

Screen Shot 2015-10-07 at 20.57.20

Eugene werd namelijk aangevallen door een haai. De vis beet hem hard in zijn rug. Gelukkig wist Eugene er levend vanaf te komen, maar de haai had hem lelijk te pakken gehad en hij moest met spoed naar het ziekenhuis. Zijn hele lichaam deed pijn, vooral op zijn rug en op zijn borst.

Maar toen ontdekten de dokters iets ongelooflijks. Terwijl ze bezig waren om Eugene op te lappen van zijn haaienbeet, merkten ze iets vreemds in zijn nier. Wat bleek? Er was een kwaadaardige tumor in Eugenes nieren, ter grootte van een golfbal. Omdat de dokters toch bezig waren met opereren, besloten ze de tumor direct weg te halen.

Gelukkig was de kanker nog niet in een vergevorderd stadium en was het relatief makkelijk te verwijderen, waardoor Eugene geen chemokuur of bestraling nodig had.

Voor veel mensen is een aanval van een haai een absolute nachtmerrie, maar voor Eugene veranderde die nachtmerrie in een mooie droom. Zonder de haaienaanval had hij nooit geweten dat hij kanker in zijn nier had, en had de tumor ongestoord kunnen doorgroeien. Gelukkig werd de tumor bijtijds weggehaald en genas hij ook snel van zijn verwondingen.

Of Eugene snel weer met zijn gezin naar het strand gaat, is de vraag, maar één ding is zeker: Ondanks alles is hij blij dat hij werd gebeten door een haai.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.