Belgische politie pakt 352 migranten op in twee weken tijd

Belgische politie pakt 352 migranten op in twee weken tijd

De controles worden opgevoerd.

De Belgische politie zet zwaar in op het oppakken van illegale vluchtelingen. Niet alleen de grenscontroles zijn opgevoerd, ook op bekende smokkelroutes, luchthavens en de Thalys vinden extra controles plaats. Het resultaat? 352 migranten zonder papieren werden aangehouden, en ook arresteerde de politie twee mensensmokkelaars.

Van alle opgepakte migranten worden vingerafdrukken genomen, die vervolgens door de politie worden gecontroleerd. Dan worden de migranten óf naar de Belgische IND, of naar een gesloten uitzetcentrum gebracht.

Minister Jan Jambon (N-VA) wil de controles verder opvoeren. Vijf dagen per week worden zestig tot honderd agenten ingezet. Hij legt uit:

"Dit is zeker geen heksenjacht tegen vluchtelingen. Alleen willen we dat iedereen die zich op ons grondgebied bevindt, bekend is bij de overheid."

Of er ook in Nederland extra politie-inzet is om illegale migranten aan te houden, en zo ja, hoeveel dat er zijn, is niet bekend.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer