Mysterieuze man loopt een café binnen ziet wie er aan een tafel zitten. Dan geeft hij de serveerster een boodschap om te bezorgen..

Ze waren stomverbaasd!

Toen na een training een groep jongens van een sportteam van school nog even een drankje kwam doen en een pizza ging eten in een plaatselijk restaurant, gebeurde er iets wat ze nooit verwacht hadden. De jongens hadden namelijk flink geschranst, en een totaal van €75 euro opgesoepeerd. Maar dat hield een anonieme gulle gever niet tegen om een mooie daad te verrichten.


.

“We kwamen gewoon min of meer binnen, alsof het een normaal etentje was. We kwamen naar binnen en we begonnen met eten,”

Aldus één van de sportieve scholieren Ryan Kolp.

Iemand wiens identiteit nog altijd een mysterie is, liep naar de bediening van het Iris Café toe. En hij vertelde een serveerster dat hij graag de rekening van de sportieve jongens wilde betalen. Deze tieners – aldus de man – leken hem namelijk aardige en goede mensen. Zonder nog een verder woord te zeggen verliet de anonieme held de zaak weer uit, maar niet zonder de bediende op het hart te drukken dat zij de jongens alle goeds moest wensen.

vlcsnap-2015-10-11-08h25m55s163Stomverbaasd waren ze dan ook toen diezelfde bediende ineens aan hun tafel verscheen en verkondigde dat hun maaltijd reeds volledig betaald was. Alle €75 euro, tot de laatste cent aan toe. De jongen waren verguld met die vrijgevigheid, en besloten daarom iets terug te doen. Ze besloten dat ze allemaal €5 zouden inleggen om de rekening van de volgende klant te betalen.

Die dag werden er maar liefst 30 rekeningen betaald door anderen. En de trend ging gewoon door de dag erop. Behalve de klanten die ineens een betaalde rekening zagen, is ook Jillian Gagesby – de eigenaresse van het Iris Café – daar enorm dankbaar voor:

vlcsnap-2015-10-11-08h48m29s171“Dat dit gebeurt, eerlijk gezegd voelt het fantastisch!” We hebben veel geluk om deel uit te mogen maken van een gemeenschap die zo vrijgevig is.”

Maar ook de jongens die deze trend begonnen kunnen hun geluk niet op:

“Oh wow, dat wisten we niet. Ongelooflijk! Het doet ons goed te weten dat iets kleins zo’n verschil kan maken.”

En de anonieme en mysterieuze man? Die leest dit verhaal vast glimlachend in z’n knuistje. Terwijl hij de rekening van wildvreemden elders in het land voldoet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.