Onrust over asielzoekers neemt toe

Het was gisteren buitengewoon onrustig in Oranje. Sterker nog, staatssecretaris Dijkhof (Asiel, VVD) werd zelfs belaagd door een woedende menigte.

Staatssecretaris van Asiel Klaas Dijkhof werd gisteren belaagd door boze burgers in Oranje, Drente. Dijkhof was naar het plaatsje gekomen om tekst en uitleg te geven over de komst van 700 asielzoekers; een ontwikkeling waar veel inwoners duidelijk niet blij mee zijn.

Na zijn verhaal te hebben voorgelezen wilde Dijkhof vertrekken, maar dat werd hem schier onmogelijk gemaakt door boze en bezorgde burgers. Zijn auto kon niet wegrijden omdat ze de weg versperden. Op een gegeven moment gingen de burgers zelfs zo ver om de auto aan te vallen. De deur werd geopend, de spiegel werd gesloopt en de burgers trapten tegen de auto. Uiteindelijk had Dijkhofs chauffeur er genoeg van en besloot hij om het gaspedaal gewoon in te drukken.

Er zitten al 700 asielzoekers in Oranje. De overheid wil nu dus dat er daar nog eens 700 bijkomen. Zowel inwoners als Jacques Tichelaar, burgemeester van Midden-Drenthe en Commissaris van de Koning, zijn daar niet blij mee. Die laatste zegt zelfs dat de maatregel in strijd is met eerder gemaakte afspraken met het kabinet.

Hoewel de burgers de wegen vannacht blokkeerden om te voorkomen dat bussen vol met vluchtelingen konden arriveren in het opvangcentrum besloten na een gesprek met hun burgemeester om de weg alsnog te openen. De asielzoekers zijn daardoor alsnog in goede gezondheid aangekomen op hun eindbestemming. De burger gingen aan de kant toen het hen duidelijk werd gemaakt dat er gezinnen met kinderen in de bussen zaten; de kinderen zagen alles gebeuren, wat natuurlijk bepaald geen positieve impact op ze heeft.

Omdat de onrust flink toeneemt in ons land wil de relatief nieuwe politieke partij VNL (van Joram van Klaveren en Bram Moszkowicz) dat premier Rutte vandaag nog terugkeert naar ons land. Hij is namelijk op reis. VNL vindt dat buitengewoon onverstandig:

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes aan de minister-president over zijn aanwezigheid in het buitenland terwijl in Nederland grote onrust heerst.

1. In hoeverre begrijpt u dat het van weinig betrokkenheid en sturing getuigt dat u aan de andere kant van de wereld zit terwijl zich in Nederland een compleet asieldrama voltrekt?

2. Kunt u zo spoedig mogelijk uw reis afbreken, terugkeren naar Nederland en afzien van verdere buitenlandse tripjes zolang Nederland geconfronteerd wordt met groeiende sociale onrust agv het huidige asielbeleid?

3. Bent u inmiddels bereid een maximum aantal asielzoekers te noemen dat Nederland volgens u aan kan? Zo neen, waarom nog steeds niet?

4. Ziet u in dat ENKEL opvang in de regio het enige structurele antwoord is op het asielvraagstuk?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. halo1

  Tja..de mensen hebben verkeerd gestemd…. nu zitten ze op de blaren..je kon dit zien aankomen.. de wereld “”ontdekt”” Europa om het kaal te vreten..maar links vindt het eigenlijk wel een mooie “”revanche”””..

  1. Gielah

   Halo1 wil kennelijk nog maar steeds niet weten dat er verschil is tussen daders en slachtoffers.

   Op WIE hadden ze (we…) dan moeten stemmen, Halo1?

   Ik mág aannemen dat u de PVV bedoelt.
   Maar was het alreeds tot u doorgedrongen dat zelfs 76 zetels voor Wilders geen verschil zouden hebben gemaakt?
   De ándere partijen ( die geen druppel democratisch bloed in hun aderen hebben stromen) hebben namelijk besloten dat meneer Wilders niet méé mag doen… maar zij… met hun gehoorzaamheid naar Brussel toe… dan weer wél… hóe weinig zetels ze wellicht ook overhouden.

   Brussel… en de VN… en Oxfam-Novib… en de verenigde vluchtelingenindustrie… en wéét ik wat al niet meer…..hebben namelijk besloten dat alle eigen culturen wég moeten.
   Dat is makkelijker in het kader van het vormen van een dictatuur… een soort wereldoverheersing.

   Daarom krijgen we nu in Europa miljoenen Neanderthalers…. deels in het geheel géén vluchtelingen… gedwóngen over ons heen… ja.

   Wat er in het dorp Oranje gebeurt is nog maar het begin.

   En nee… dit is NIET de schuld van de Nederlandse kiezers!
   De Nederlanders zijn dus geen daders… maar slachtoffers.

   Het zou fijn zijn als u dat besefte en dat u wat solidariteit met uw mede-Nederlanders zou kunnen opbrengen…. in plaats van nu te komen schetteren dat ú altijd al hebt geweten hoe het moest… en dat al die andere Nederlanders maar sukkels zijn.

   We zijn potdorie in oorlog!
   En de schuld ligt bij vele lagen binnen- en buitenlandse overheden… sommigen stiekem achter de coulissen….en NIET bij de burgers.

   1. halo1

    Natuurlijk bedoel ik de PVV Gielah..maar die moet zich dan ook wel wat “gouvernementeler”” opstellen…het is 75-25…maar het moet eigenlijk 25-75 worden..al die andere flutpartijtjes (PVDA,VVD,CDA,GL enz.) mogen dan met nog 3 zeteltjes voor aap in de Tweede Kamer zitten..dan gaan wij lachen!!

   2. Benignus

    “We zijn potdorie in oorlog!”

    Te Paard, te paard!

    Een Algemene Mobilisatie lijkt me wel het minste. We moeten ook meer geld gaan besteden aan Defensie zodat we nog meer bommenwerpers naar Syrië en Irak kunnen sturen. Dát zal de vijand leren!

    1. Gielah

     Hee…. twéé schuilnamen deze keer, Wim Hutten?
     Wij hebben het genoteerd.

    2. zomaar

     Simon , ik neem nergens een lap voor de mond , ik zeg en schrijf wat ik denk , met taal of grammatica fouten .

     toch ben ik nog nergens verbannen , onder mijn pseudoniem `zomaar `, of `zomaar iemand`.

     dus linkse knuffelaar jij moet het toch wel heel bont maken , met jou schrijven daar dit jou telkens overkomt .

 2. Daniel

  Een samenleving komt onder druk te staan door het aantal vluchtelingen, de eerste opvang, de velen die een verblijfsvergunning krijgen en daardoor een woning, recht op uitkering, scholing en maatschappelijke ondersteuning.
  Dat is geen kattenpis, dat betekent een veranderende samenleving. Terecht zijn mensen daar bang voor.

  Maar dan lees ik het debiele commentaar van halo 1 en gelijk denk ik: ‘laat nog maar meer vluchtelingen toe, enkel en alleen om domoren als halo 1 te pesten.
  Want toegegeven, die vluchtelingenproblematiek gaat nog voor veel moeilijkheden zorgen, maar de reacties van ‘vreemdenhaters’ is ook wel vermakelijk om te lezen.

  Voor alle goedwillenden onder ons dertig (30) keer een opkikkertje.

  https://www.anpfoto.nl/search.pp?eventid=1890958

  1. halo1

   Dit schiet niet op..ik kan wel zeggen dat ik u links-naief-debiel vind…(doe het niet hoor!!)..maar ik word zo doodziek van die laffe, slappe houding van “natuurlijk geeft het wat problemen, maar ..enz.””. Ik ben geen “”vreemdenhater””.(??!!). maar vind wel dat Europa zich nu laat kaalvreten door de rest van de wereld..die gebruik maakt van de linkse maffia om zich hier binnen te dringen en gebruik/misbruik te maken van onze infrastructuur.

 3. Mar

  Voor- en tegenstanders lopen tegen hetzelfde probleem op. De samenleving is dusdanig gepolariseerd, dat er van ook maar een beetje wederzijds begrip geen sprake meer is en ook niet meer op te brengen.

  1. V.K.

   -Dat polariseren valt wel mee. Als ik dan lees dat zelfs de verstokte doch niet al te verzuurde PvdAer Tichelaar vraagtekens zet bij de betrouwbaarheid van het kabinet, dan denk ik, nou, overmorgen zal hij wel wakker worden met het besef dat het EU monster zelfs de democratie op gemeentelijk nivo heeft gesloopt.

  2. Benignus

   Wat de te hoop lopende vluchtelingenhaters niet in de gaten lijken te hebben is dat ze de integratie van vluchtelingen alleen maar belemmeren en geen enkel probleem oplossen.

   Dom, dom, dom!

   1. V.K.

    -@Begenius,

    -Inderdaad, je ziet ook dat in de AZCees de vluchtelingen bedreigd worden door de vluchtelingen hatende gelukszoekers. dom dom dom.

 4. Terzo

  Het verzet begint op stoom te raken, de veel voorspelde burgeroorlog begint realiteit te worden en de chaos neemt een aanvang…nu nog een barre winter…..

 5. Benignus

  Hoeveel mensen zijn er inmiddels al vermoord en verkracht door asielzoekers?

  1. V.K.

   -@Benignus,

   -goede vraag, nog niet zolang geleden werd er random een vluchteling door een camera vrouwtje getackled. Blijkt die man iets van 15 Koerden vermoord te hebben.
   -Na ja, zolang het screenen/administrateren door de EU wordt tegengewerkt(Hongarije) lijkt me de ongerustheid van de burgers me terecht.

   1. Benignus

    Dus in Nederland is nog nooit iemand verkracht of vermoord.
    Onthullend.

  2. Gielah

   Vraag u af hoeveel mensen er al zijn vermoord enz. door islamieten…. bijvoorbeeld vanaf 9/11.

   Niemand vreest het hierheen komen van vervolgde christenen, hoor… helemaal niemand!

   Maar wédden dat er ook (….) islamieten onder de hierheen oprukkenden zijn?
   Wedden?

   We hebben het dan dus niet over een irreëel of een fictief gevaar
   Een club die al een kleine 1400 jaar dezelfde strategie heeft…. én houdt…
   en dat letterlijk óveral waar zij zich vestigen… gaat echt niet ineens veranderen omdat linkse dromers dat zo’n plezierige gedachte vinden.

   1. Benignus

    “Vraag u af hoeveel mensen er al zijn vermoord enz. door islamieten…. bijvoorbeeld vanaf 9/11.”

    En vraag u af hoeveel burgers dagelijks worden vermoord door Nederlandse bommenwerpers in Irak.

    Dat zijn lastige vragen, niet?

    1. Gerben

     http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2015/09/asielzoekers_randen_tiener_18.html
     Dit is een recent bericht over aanranding. Een probleem is dat de er bij verkrachtingszaken geen melding wordt gemaakt van het feit of iemand azielzoeker is.
     Er worden geen burgers vermoord in Irak door Nederlandse bommenwerpers. Ja, ik kan niet uitsluiten dat er per ongeluk burgers gedood zijn, maar moord is iets heel anders.

 6. Ni28

  Oranje is het voorbeeld van hoe je als burger belazerd wordt voor zogenaamde hogere doelen die ons zoveel verrijking zouden brengen. In werkelijkheid is het vernietiging van de samenleving wat hier gebeurd.

 7. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=He3t7es5RVc

  Ja hoor.Daniel en ander linksen, het valt wel mee.

  Moet je natuurlijk wel voorbij gaan aan het al bestaand moslimgeweld in Europa, waarbij het geweld in de opvangcentra alleen maar een bevestiging is van het islamitische geweld, ook ten opzichte van elkaar, ook in het Midden-Oosten.

  Als jullie jezelf nu maar wijs maken dat dit alleen maar trauma’s zijn, die opgelost worden zodra ze hier wonen, dan is er niets aan de hand. Toch?

  1. Daniel

   Ik ben helemaal niet links gekkie, ik kan alleen moeilijk tegen het soms zo kortzichtige domme gezeik van mijn politieke medestanders.

   En christelijk ben ik ook niet, ik heb een deal met God.
   Hij laat mij met rust en ik Hem.
   En dat werkt prima!

   1. Wachteres

    Heb ik het over christelijk zijn?

    En kortzichtig voor jou kan voor anderen ‘in zicht hebben in’ of ‘kennis hebben van’ betekenen.

   2. Benignus

    Daar zijn met God inderdaad prima afspraken over te maken. Tolerante gast.

 8. Impon de Rabilia

  “Benignus”! Moet dat niet “Malignant” zijn? Of op z’n minst “Malicieus”?

 9. Impon de Rabilia

  Dank, Wachteres, voor de link! Ik heb uiteraard al het nodige voorbij zien komen, maar deze had ik nog gemist. Interessante site, overigens.

 10. Niek Verheyen

  @Gielah 9.48 “We zijn potdorie in oorlog!
  En de schuld ligt bij vele lagen binnen- en buitenlandse overheden… sommigen stiekem achter de coulissen….en NIET bij de burgers.”

  In hun streven snel en geruisloos wat te regelen lopen gemeenten tegen allerlei bestaande regelgeving aan die hen hierin hindert, zoals bestemmingsplannen, verhuurdersheffingen, voorrangsregeling statushouders.

  Om knelpunten en vragen snel geadresseerd te krijgen worden er tijdelijke ondersteuningsplatforms vluchtelingenaangelegenheden (TOPV) her en der opgericht, waarbij gemeenten (VLG) gaan samenwerken met Provincies (gedeputeerden).

  Men kan het de burgers blijkbaar niet snel genoeg door ‘hun strotten’ geduwd krijgen.

  1. Gielah

   Maar gemeenten en gemeentebesturen hebben toch een zekere zelfstandigheid?
   Zij krijgen tegenwoordig van alles en nog wat op te knappen… ouderenzorg… gehandicaptenzorg… jongerenzorg.. en daarbij te wéinig geld!
   Maar…. jubelde het rijk… ze kunnen dat allemaal BEST zelfstandig!
   Onze gemeenten zijn zó goed en bekwaam!

   Maar nu worden de gemeentebesturen dus ineens als onmondige debielen gezien… als door de rijksoverheden en de EU heen en weer te sturen pionnetjes.

   Ik wil nu weleens weten hoe democratisch en hoe wettig dit overheidsgedram en ge-dwing is!

   1. Niek Verheyen

    @ Gielah

    Gemeenten hebben natuurlijk een zekere zelfstandigheid om zaken te regelen maar ze hebben natuurlijk toch te opereren binnen bestaande wet -en regelgeving. Blijkbaar worden ze dermate ernstig gehinderd in de uitvoer van de aan hen opgelegde opdrachten dat ze middels de op te richten platforms aanpassingen aan deze regelgeving geforceerd tot stand willen brengen, wellicht in eendrachtige samenwerking met politiek en overheid.

    Je opmerking “Ik wil nu weleens weten hoe democratisch en hoe wettig dit overheidsgedram en ge-dwing is!” is natuurlijk wat dit betreft zeer ‘to the point’.

    Wet -en regelgeving wordt gewoon opgerekt hoe het uikomt en wij krijgen het gewoon keihard voor onze kiezen, het is godsgeklaagd.

    Straks wellicht honderdduizenden, miljoen?

    1. Niek Verheyen

     uitkomt

 11. Seneca

  MvdG schrijft dat Dijkhof werd belaagd. Is het niet zo dat Oranje door Dijkhof belaagd werd? Dat meneer ‘politiek’ verantwoordelijk is gemaakt betekent nog niet dat hij als een dictator kan optreden. Nu met het dorpje Oranje, straks gaat het om uw huis dat u – of u wilt of niet – open kunt stellen voor dat tuig, in opdracht van politiek tuig.

 12. Mar

  Tuig?

  Inwoners van Oranje denken daar toch anders over:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24586452/___Niet_boos_op_de_vluchtelingen___.html

 13. Geah

  Laten we hopen dat Dijkhoff steeds over zijn schouder moet kijken dat hij niet neergeknald wordt…want die man heeft een hoop vijanden gemaakt…..

  1. Niek Verheyen

   Dat heb je met ventjes die het wel eens even gaan opknappen. Het adjudantje is ‘op missie’ en laat zich door niets en niemand afleiden. Rampzalig dit soort gastjes.

  2. Benignus

   Eigenlijk had ik liever niet willen weten op welke nare zaken Geah zit te hopen. De onderbuik van PVV- tokkies biedt zelden een fraai beeld.

 14. Gerben

  Laten we hopen dat het nooit zo ver komt en dat de politiek eindelijk eens wat gaat doen om de toestroom te verminderen. De situatie zal anders steeds verder uit de hand lopen.

 15. Wachteres

  http://regio.tpo.nl/2015/10/07/vier-verdachten-aanranding-almere-inderdaad-bewoners-azc/

  Vier verdachten aanranding Almere inderdaad bewoners azc
  PVV stelde vragen in gemeenteraad
  07-10-2015, 16:58 Tags: aanranding, Almere, azc

  De vier verdachten die onlangs werden opgepakt op verdenking van meerdere aanrandingen in het Centrum van Almere zijn inderdaad bewoners van het plaatstelijk asielzoekerscentrum. Dit schrijft het college van B&W in een antwoord op vragen van de PVV-fractie, meldt Omroep Flevoland.

  Simon vroeg zich af of er seksueel geweld was in de opvangcentra.

  Nu Simon, niet alleen erin maar ook erbuiten.

  Binnen zijn er blijkbaar niet voldoende vrouwen.

  Maar ik begrijp zijn redenering wel: er zijn toch ook wel autochtone mannen die verkrachten …

  Tja, dat is een goede reden om tienduizenden moslimmannen binnen te halen, die vinden dat elke niet- moslimvrouw een hoer is en dus verkracht mag worden.

  Ziek mannetje!

  1. toetssteen

   @Wachteres

   http://nl.gatestoneinstitute.org/6460/duitsland-moslim-demografie

   Dat is Duitsland, maar het zal elders weinig anders zijn. Gaat nog leuk worden 🙁 .

 16. Jasterke

  .
  mijn redelijk fatsoen heeft hier haar grens bereikt….
  genoeg getracht met woorden daden te bereiken
  genoeg ervaren waaruit Machten blijken
  die hardop lachen om het Volk dat men bezijkt !
  .
  Jasterke
  .

 17. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2015/10/07/duitse-overheid-stopt-seksueel-misbruik-azcs-in-doofpot-om-imago-asielzoekers-te-beschermen/

  ‘Duitse overheid stopt seksueel misbruik azc’s in doofpot om imago asielzoekers te beschermen’
  Politiebond en vrouwenrechtengroepen bekritiseren politiek
  07-10-2015, 19:23 Tags: azc, Duitsland, vrouwenrechten

  De Duitse politiebond en vrouwenrechtengroepen beschuldigen de Duitse overheid er van rapporten over misbruik en verkrachting van vrouwen in asielzoekerscentra in de doofpot te stoppen. Dit zou de overheid doen om het imago van asielzoekers te beschermen en daarmee de draagkracht onder de bevolking voor opname van vluchtelingen niet te verzwakken. Dit meldt Reuters

  Speciaal voor Simon.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.