Onrust over asielzoekers neemt toe

Geen categorieokt 07 2015, 8:00
Het was gisteren buitengewoon onrustig in Oranje. Sterker nog, staatssecretaris Dijkhof (Asiel, VVD) werd zelfs belaagd door een woedende menigte.
Staatssecretaris van Asiel Klaas Dijkhof werd gisteren belaagd door boze burgers in Oranje, Drente. Dijkhof was naar het plaatsje gekomen om tekst en uitleg te geven over de komst van 700 asielzoekers; een ontwikkeling waar veel inwoners duidelijk niet blij mee zijn.
Na zijn verhaal te hebben voorgelezen wilde Dijkhof vertrekken, maar dat werd hem schier onmogelijk gemaakt door boze en bezorgde burgers. Zijn auto kon niet wegrijden omdat ze de weg versperden. Op een gegeven moment gingen de burgers zelfs zo ver om de auto aan te vallen. De deur werd geopend, de spiegel werd gesloopt en de burgers trapten tegen de auto. Uiteindelijk had Dijkhofs chauffeur er genoeg van en besloot hij om het gaspedaal gewoon in te drukken.
Er zitten al 700 asielzoekers in Oranje. De overheid wil nu dus dat er daar nog eens 700 bijkomen. Zowel inwoners als Jacques Tichelaar, burgemeester van Midden-Drenthe en Commissaris van de Koning, zijn daar niet blij mee. Die laatste zegt zelfs dat de maatregel in strijd is met eerder gemaakte afspraken met het kabinet.
Hoewel de burgers de wegen vannacht blokkeerden om te voorkomen dat bussen vol met vluchtelingen konden arriveren in het opvangcentrum besloten na een gesprek met hun burgemeester om de weg alsnog te openen. De asielzoekers zijn daardoor alsnog in goede gezondheid aangekomen op hun eindbestemming. De burger gingen aan de kant toen het hen duidelijk werd gemaakt dat er gezinnen met kinderen in de bussen zaten; de kinderen zagen alles gebeuren, wat natuurlijk bepaald geen positieve impact op ze heeft.
Omdat de onrust flink toeneemt in ons land wil de relatief nieuwe politieke partij VNL (van Joram van Klaveren en Bram Moszkowicz) dat premier Rutte vandaag nog terugkeert naar ons land. Hij is namelijk op reis. VNL vindt dat buitengewoon onverstandig:
Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes aan de minister-president over zijn aanwezigheid in het buitenland terwijl in Nederland grote onrust heerst.
1. In hoeverre begrijpt u dat het van weinig betrokkenheid en sturing getuigt dat u aan de andere kant van de wereld zit terwijl zich in Nederland een compleet asieldrama voltrekt?
2. Kunt u zo spoedig mogelijk uw reis afbreken, terugkeren naar Nederland en afzien van verdere buitenlandse tripjes zolang Nederland geconfronteerd wordt met groeiende sociale onrust agv het huidige asielbeleid?
3. Bent u inmiddels bereid een maximum aantal asielzoekers te noemen dat Nederland volgens u aan kan? Zo neen, waarom nog steeds niet?
4. Ziet u in dat ENKEL opvang in de regio het enige structurele antwoord is op het asielvraagstuk?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten