Palestijnse terroristische organisatie: 'Derde intifada is begonnen'

Geen categorieokt 04 2015, 15:00
De terroristische club zegt ook dat het verantwoordelijk is voor de aanslag waarbij twee Israëli's omkwamen en twee anderen gewond raakten.
De Palestijnse terroristische organisatie Islamitische Jihad heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag op Israëlische burgers van afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee onschuldige burgers om. Twee anderen raakten gewond.
De aanslagpleger, die zijn slachtoffers neerstak, heette Mohannad Shafik Halabi. Hij kwam uit de omgeving van Ramallah.
"Mohammed Shafik Halabi, 19 jaar oud, is lid van de Islamitische Jihad."
Hij zegt ook dat de aanslag het antwoord is van de terroristische organisatie op de 'misdaden' van Israël. Daarmee bedoelt hij natuurlijk Israëls wens om zichzelf te verdedigen tegen agressors die haar willen vernietigen. In de ogen van Islamitische Jihad is dat een 'misdaad.'
In een persverklaring laat IJ weten dat het wat hen betreft het begin markeert van een derde intifada.
“We are at the start of a true intifada. The situation is at the breaking point – this isn’t a storm in a teacup. Today (Prime Minister Binyamin) Netanyahu is reaping what he sowed. The Palestinian people have spoken – harming Al-Aqsa is a red line.”
In de verklaring refereert Islamitische Jihad aan de al-Aqsa moskee bij de tempelberg, de meest heilige plek in het judaïsme. Islamitische extremisten zijn daar steeds gewelddadiger geworden en hebben stenen én explosieven gegooid naar Israëlische politieagenten.
Hamas is maar wat blij met de oorlogsverklaring van Islamitische Jihad. Woordvoerder Hussam Bardan laat weten dat zijn organisatie - die het voor het zeggen heeft in Gaza - dit soort aanslagen niet alleen goedkeurt, maar actief aanmoedigt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten