Palestijnse terroristische organisatie: ‘Derde intifada is begonnen’

De terroristische club zegt ook dat het verantwoordelijk is voor de aanslag waarbij twee Israëli’s omkwamen en twee anderen gewond raakten.

De Palestijnse terroristische organisatie Islamitische Jihad heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag op Israëlische burgers van afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee onschuldige burgers om. Twee anderen raakten gewond.

De aanslagpleger, die zijn slachtoffers neerstak, heette Mohannad Shafik Halabi. Hij kwam uit de omgeving van Ramallah.

Een prominent lid van Islamitische Jihad zegt: 

“Mohammed Shafik Halabi, 19 jaar oud, is lid van de Islamitische Jihad.” 

Hij zegt ook dat de aanslag het antwoord is van de terroristische organisatie op de ‘misdaden’ van Israël. Daarmee bedoelt hij natuurlijk Israëls wens om zichzelf te verdedigen tegen agressors die haar willen vernietigen. In de ogen van Islamitische Jihad is dat een ‘misdaad.’

In een persverklaring laat IJ weten dat het wat hen betreft het begin markeert van een derde intifada.

“We are at the start of a true intifada. The situation is at the breaking point – this isn’t a storm in a teacup. Today (Prime Minister Binyamin) Netanyahu is reaping what he sowed. The Palestinian people have spoken – harming Al-Aqsa is a red line.”

In de verklaring refereert Islamitische Jihad aan de al-Aqsa moskee bij de tempelberg, de meest heilige plek in het judaïsme. Islamitische extremisten zijn daar steeds gewelddadiger geworden en hebben stenen én explosieven gegooid naar Israëlische politieagenten.

Hamas is maar wat blij met de oorlogsverklaring van Islamitische Jihad. Woordvoerder Hussam Bardan laat weten dat zijn organisatie – die het voor het zeggen heeft in Gaza – dit soort aanslagen niet alleen goedkeurt, maar actief aanmoedigt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. zomaar

  en als straks de grondtroepen van Israël, weer eens optrekken richting deze islamieten , is onze linker samenleving weer de eerste die dit veroordelen !!.

  nu hoor of zie je ze niet !!, onze linkerhelft blijkt sympathieën te hebben voor volkeren die moorden en onderdrukken .

  iets zegt mij dat links overgoten is met Jodenhaat , en dat zal straks weer blijken bij de demonstraties loopt links (SP, PvdA, GroenLinks , van Agt , ect, ect ), weer voorop in de stoet schreeuwend Hamas, Hamas , alle Joden aan het gas .

  en in de tweede kamer wijzen zij alle naar een persoon (cq vereniging) , en roepen naar hem (hen), jij bent een racist !!!!.

  1. zomaar

   afin dan is (wordt) het weer tijd voor Rutte, dan mag (moet hij ook zo fideel zijn ) , om op Joodse scholen en openbare scholen waar ook in het land de Joodse kinderen gerust stellen .

   met de woorden die hij tegen de moslim jeugd gezegd heeft , zij bedoelen jullie niet , ik zal waken dat jullie niets overkomt .

   oke het woord ik zal waken , heeft bij Rutte geen betekenis , toch de kinderen weten niet beter .

 2. zomaar

  hier een link .

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/10/Duitse-Joden-vrezen-toename-antisemitisme-door-migratie-2696704W/?masterpageid=158493

  met de komst van de islamieten voelen de Joden binnen onze gemeenschap niet veilig meer !!.

  en na 1945 werd hen nog wel toegezegd , dat was eens maar nooit weer !, wij de nieuwe (linkse , communistische) , samenleving waken .

  en zie hoe waakzaam deze linkse samenleving is , zij importeren nu de slachters !!.

  en wassen straks weer hun handen in onschuld , en wijzen de ander aan .

 3. Ni28

  Wat fijn, de wereldvrede is weer dichterbij. Misschien moet deze organisatie ook de Nobelprijs winnen.

 4. Geah

  Wordt eens tijd dat Israël eens goed optreedt tegen de Pallis en de Israëlische Arabieren in Israël….

 5. Likoednl

  Zullen de Palestijnen ooit stoppen met de terreur? Dat is niet te verwachten zo lang de Palestijnse leiding – inclusief de president – ophitst tot geweld en openlijk Jodenhaat verspreid.
  http://likud.nl/2015/09/palestijnse-president-abbas-moedigt-bloedvergieten-aan/

 6. Bromsnor

  En dat (gewelddadig) volk stroomt nu massaal Europa binnen.

  “In de islamitische landen in het Midden-Oosten worden de minderheden bedreigd met uitroeiing. Wat in de asielzoekerscentra gebeurt, is gewoon de voortzetting van de Midden-Oosterse islamitische cultuur en traditie: dreigend, intimiderend en soms gewelddadig.”

  http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2015/7/De-islamitische-intolerantie-verhuist-naar-de-Europese-steden-2661832W/

 7. toetssteen

  Slim hè van Israël om de salafisten te steunen……

 8. Ali Yas

  De Palestijnen denken misschien dat ze met een “derde intifada” de aandacht van de wereld weer kunnen opeisen, maar dat kon deze keer wel eens tegenvallen. De toestand in Syrië en Irak is een écht probleem.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.