PvdA tegen VVD-plan om opvang asielzoekers te versoberen

De sociaaldemocraten vinden het niet kunnen dat de liberalen asielzoekers alleen de soberste vorm van opvang willen verlenen.

Zoals onze eigen Tim Engelbart eerder vandaag berichtte wil VVD-fractieleider in de Tweede Kamer Halbe Zijlstra dat de opvang van asielzoekers uit het Midden-Oosten en elders flink versomberd wordt. De liberaal gelooft namelijk dat zelfverklaarde vluchtelingen onze gastvrijheid misbruiken om een beetje – en op onze kosten – van het leven te genieten:

“Ooglidcorrecties, borstverkleiningen of -vergrotingen, complete tandrenovatie, dat soort zaken: echt niet.” De VVD wil dat een bijstanduitkering verleden tijd is voor mensen met een voorlopige verblijfsvergunning. Zij worden gelijkgeschakeld aan asielzoekers die nog in procedure zijn. Zij moeten een “zuinig leefgeld” krijgen voor eten en kleding. Er moet een ‘sober dak’ boven hun hoofd komen.

Ondertussen heeft coalitiepartner PvdA gereageerd op de voorstellen van de VVD. Het vonnis is niet bepaald positief te noemen:

“We staan open voor andere suggesties, maar een strategie van ontmoediging via ongelijke behandeling wijzen we af”, liet Kuiken weten.

In gewone mensentaal betekent dit dat de PvdA er totaal geen fiducie in heeft. Natuurlijk voeren de sociaaldemocraten geen oppositie, en kunnen ze dus niet flink van leer trekken, maar een opmerking als “wijzen we af” is toch nog redelijk stevige taal.

Ondertussen heeft Zijlstra een deel van zijn opmerkingen – dat vluchtelingen bijvoorbeeld borstvergrotingen zouden krijgen op kosten van de belastingbetaler – moeten terugnemen. Dat blijkt namelijk niet zo te zijn.

Voor de rest is er weinig kritiek mogelijk op Zijlstra’s uitspraken dat mensen uit het Midden-Oosten hier eerst en vooral naartoe komen omdat ze hopen op betere economische omstandigheden. Als dat niet zo was zouden ze er immers voor kiezen om te gaan wonen in landen in de regio; landen die hun cultuur (en geloof) delen. Nederland heeft een heel andere cultuur – één die zij in veel gevallen bepaald niet omarmen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Terzo

  Geweldig, die gehele ‘vluchtelingen’ tsunami spat straks midden in de tronies van VVD en PVDA uit elkaar.

  Ben alweer benieuwd naar de peiling van de Hond morgenochtend.

  1. Ongemakkelijk

   Geweldig? Onze kleinkinderen zullen nog last hebben van de huidige lichtzinnigheid van de politici

 2. Ali Yas

  “Ontmoediging via ongelijke behandeling”?! Is er dan geen verschil meer tussen staatsburgers en vreemdelingen?

  Overigens moet de PvdA vooral zo doorgaan. De achterban (arme allochtonen) is de meest felle tegenstander van de nieuwste import. Vooral zij zullen daarvoor de prijs betalen namelijk.

 3. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/2015/10/09/vechtpartijen-in-azcs-te-baden-wurttemberg-hamburg-schwerin-mannheim-ohrdruf/

  Vechtpartijen in azc’s te Baden-Württemberg, Hamburg, Schwerin, Mannheim & Ohrdruf
  Ernstig gewonden, agenten gemolesteerd, gebruik van bezems, pannen, meubilair
  09-10-2015, 20:58 Tags: asielzoekers, Duitsland

  In volle Duitse vluchtelingenkampen zijn opnieuw groepen asielzoekers met elkaar slaags geraakt. Twee vluchtelingen raakten vrijdag bij bloedige vechtpartijen in Baden-Württemberg ernstig gewond. Ook in Hamburg, Schwerin en Mannheim ontaardde de gespannen sfeer weer in geweld.

  Politieagenten in het Thüringer Ohrdruf werden gemolesteerd toen ze probeerden een van seksueel misbruik verdachte Irakees op te pakken.

  Op donderdagavond waren in Hamburg-Harburg vluchtelingen uit Eritrea en Irak om ​​onbekende redenen tegen elkaar in opstand gekomen. De politie was met vijftien patrouillewagens in actie gekomen

  En dit gewelddadig tuig mag straks vrij in de EU rondlopen.

  Maar horen we links daarover? Nee hoor

  Als mensen er genoeg van krijgen en het heft in eigen handen nemen dan roepen ze ach en wee!

  En dan zijn ze stom verbaasd als er een burgeroorlog uitbreekt.

  En laten we die zielepootjes maar goed vertroetelen, dan gaan ze nooit meer weg!

  1. Wachteres

   En Simon zwijgt.

   Want dit zijn grote groepen gewelddadige fundamentalistische moslims en geen klein groepje autochtonen.

   Het is toch zo duidelijk waar die man achter staat.

   Of zou hij bang zijn?

   Hij kan nog altijd Wilders de schuld geven;

   De zondebok van Simon.

 4. Ni28

  Natuurlijk is de PvdA tegen. De A staat niet voor arbeid maar voor asielzoekers. Laat de werkende voor alles opdraaien. Daarom loont werk niet. De PvdA gooit met bakken geld van een ander weg. Wat een regering is dit, belachelijk en pijnlijk.

 5. Wachteres

  http://nieuws.tpo.nl/kort-nieuws/2015/10/10/zijlstra-asielzoeker-bedreigt-onze-welvaart/

  Zijlstra heeft heel goede argumenten. Denemarken bezuinigt ook op de vluchtelingen en het werkt!

  1. Wachteres

   Alhoewel ik de motieven van de VVD wantrouw.
   Waarschijnlijk weten ze wel dat de PVDA toch niet akkoord gaat, maar zulke opmerkingen trekken altijd weer stemmen, die bij de PVV moeten worden weggehaald.

  2. Benignus

   Heeft mevrouw Wachteres ook een bron van de Deense bezuinigingen op vluchtelingen?

   1. Wachteres

    Als jij er nog niet van op de hoogte bent dat de vluchtelingen allemaal door willen naar Zweden omdat ze minder uitkering krijgen in Denemarken, dan ga ik dat echt niet voor je opzoeken, Simon.

    Even aantikken op internet.

 6. Benignus

  Verheugend, de PvdA snapt dat je pal moet staat voor recht en rechtsstaat. De VVD begeeft zich een op glijdend vlak en daar moet stevig stelling tegen worden genomen.
  Het zal de coalitie onder druk zetten maar het wordt tijd dat de PvdA weer eens smoel laat zien.

  1. halo1

   Onzin hoor.. dat geklets over “”de rechtsstaat”””…dat wordt alleen maar zo genoemd/gemanipuleerd om links beleid te kunnen voeren..maar de grens naar onrecht is flinterdun. Vanmorgen was u ook al bezig met die andere linkse dooddoener: “”fatsoenlijk””..ook daar is de grens met het tegendeel flinterdun….wees dan gewoon eerlijk en zeg dat je de hele wereld in je welvaart wilt laten delen..ook de oneerlijken..maar dat gezwavel over die sleetse termen..””fatsoen”is trouwens van “”rechts”” gestolen…!!!

  2. josef1952

   Helemaal gelijk Benignus! Laten de PvdA en VVD het nu éérst maar eens eens worden over de definitie “Vluchteling” en dat hardop uitspreken.
   Hoe simpel dat zou moeten zijn, verwacht ik, dat het kabinet dan binnen twee weken bij de Koning staat.

  3. Seneca

   De rechtsstaat is gecreëerd door en voor de NL staatsburger. Iedereen die dit godvergeten landje bezoekt is toch geen staatsburger? Als u naar Zuid Afrika reist bent u toch ook geen staatsburger. Zoals gewoonlijk ligt u wederom uit uw nek links gelul uit te kramen.

  4. josef1952

   Het wordt tijd dat PvdA-leden+stemmers eens een extra solidariteitsheffing gaan betalen, voor al die fratsen die ze in hun hoofd halen.
   Sinterklaas spelen prima, maar wel met eigen pepernoten, niet de mijne!

 7. Gielah

  De PvdA beseft dat zij van Nederlandse kiezers geen zetels meer te verwachten heeft.
  Zij moet het dus van buitenlanders hebben.

  Kijk… indién de PvdA nog enige menselijkheid en barmhartigheid bezeten hád….
  dan hadden wij dat de afgelopen jaren wel gemerkt aan een liefdevolle bejegening van onze eigen zieken en bejaarden…. maar NIETS daarvan, hè?

  Ik noem maar één naam: Klijnsma!
  Need I say more?

  Dus de PvdA doet helemaal NIETS voor recht en gerechtigheid, maar probeert nu…..
  over de ruggen van hoogst onbetrouwbare gelukszoekers uit Verweggistan heen….
  nog voor haar éigen beroerde partijtje te redden wat er eventueel te redden valt.

  Keiharde partijpolitiek, meneertje!~
  Van links valt niets meer dan het eigen belang dienen te verwachten.

  1. CJD

   Nee Gielah. Van links valt heel wat meer te verwachten alleen is het probleem dat de PvdA zowel als GL niet langer links zijn. De enige oprecht, en consequente linkse partij in Nederland is de SP (en de partij voor de dieren evt.)

   Deze partij is vooroploper van de protesten tegen de bezuinigingen in de zorg (met name ouderen en gehandicapten)

   1. zomaar

    CJD , communistisch zal je bedoelen , met een links sausje .

    mede door hun communistische grondslag , begrijpen zij het bij de SP maar niet, dat vadertje staat , geen en ik schrijf geen liggende gelden heeft .

    en dan Roemer , wel van de linkse kansel roepen dat er hier plaats genoeg is , en je nadien schaapachtig aan kijken , (of hij te veel uit de wietpot gesnoept heeft ), toch alles moet betaald worden , ook het teveel aan migranten !.

    dus blijft het voor jou partij ook, of het een of het ander !!.

    anders gezegd , blijven zij bij de SP deze lulkoek staven , dan zal de ouderen en gehandicapte de rekening krijgen .

   2. Seneca

    @CJD
    Van links is nooit iets goeds gekomen noch zal er ooit iets goeds uit voortkomen. Socialisme is een kanker dat alles aanvreet waarmede het in contact komt. Het is onbegrijpelijk dat sommige mensen van wie men verwacht dat er normaal geredeneerd wordt, het socialistisch denkgoed aanhangen. Al die zgn. socialistische ‘leiders’ het is of tuig of misdadigers maar zij hebben allen een ding gemeen: van hoog tot laag zijn zij onder hetmon van ‘sociale rechtvaardigheid’ vuige zakkenvullers.

  2. Wachteres

   Nou, maar Klijnsma adviseerde ons toch maar om een eigen groentetuintje aan te leggen, Gielah!

   En als de EU zo doorgaat, dan moet het er ook nog wel van komen.

   Jammer voor de oudjes die in een appartement wonen.

   Dat wordt honger lijden.

 8. Wachteres

  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/10/Zijlstra-asielstroom-is-acute-bedreiging-voor-welvaart-2700293W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2015-10-10|Zijlstra:_asielstroom_is_%27acute_bedreiging%27_voor_welvaart

  En dit kon Zijlstra jaren geleden ook al weten.

  Ach, de VVD is zo duidelijk in haar bedoelingen;

  Er moeten stemmen terug worden gehaald van de PVV.

 9. Wachteres

  http://www.knack.be/nieuws/wereld/islamisten-bedreigen-christenen-met-de-sharia-in-duitse-opvangcentra/article-normal-613073.html

  Islamisten bedreigen christenen met de sharia in Duitse opvangcentra
  Trui Engels Trui Engels Redactrice Knack.be

  Christelijke vluchtelingen worden in Duitse asielcentra door fanatieke moslims, die leven volgens de sharia, hard aangepakt. De fundamentalisten bedreigen hen zelfs met de dood. ‘Waar wij zijn, heerst de sharia.’

  Zelfs als vluchtelingen krijgen de fundies blijkbaar al de mogelijkheid om anderen hun wil op te leggen.

  En doet de EU hier iets aan? Geloof het maar van niet!

 10. Wachteres

  ttps://ejbron.wordpress.com/2015/10/10/sharia-in-het-vluchtelingencentrum-christenen-vluchten-autoriteiten-weten-van-niets/

  Sharia in het vluchtelingencentrum: christenen vluchten, autoriteiten weten van niets

 11. Anna

  PvdA de grootste veroorzaker van alle immigratie problematiek. Ze blijven maar volhouden dat al die moslimmannen en hele families hier levenslang mogen komen genieten van onze opgebouwde verzorgingsstaat. PvdA grootste veroorzaker van een opkomende burgeroorlog.
  Rutte is als de dood om zijn presidentschap op te geven. Hij laat nog liever heel Nederland naar de verdere islamisering gaan.Stop met die islam immigratie en de islamisering van ons land.

 12. Bromsnor

  De politici kunnen praten wat ze willen maar zolang de EU immigranten pampert waar mogelijk met een huis, kinderbijslag, huisraad, levenslange uitkering,etc de grenzen open blijven zullen de immigranten blijven komen in steeds grotere getallen.

  Denemarken heeft de uitkeringen verlaagt met succes. Denemarken is daardoor minder aantrekkelijk geworden voor asielzoekers.

  Migrants REFUSE to claim asylum in Denmark – because they don’t get enough BENEFITS
  http://www.express.co.uk/news/world/605252/Migrants-Denmark-Finland-Sweden-Marwen-el-Mohammed-TV2-News-Immigration-Refugee

  1. Wachteres

   Kijk eens aan, daar heeft Simon zijn linkje, Bromsnor.

 13. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/10/10/de-vvd-roept-ferme-taal/#more-98693

  De VVD roept ferme taal

  Door: H. Numan

  Nou, dan weet je zeker dat er binnenkort verkiezingen gaan komen. De VVD waant zich volkomen veilig. De PvdA gaat een pak slaag krijgen, zijzelf (denkt ze) ontspringt de dans. Want iemand zal tenslotte moeten regeren. Dus of we nu links of rechts om gaan, de VVD komt vrijwel altijd weer terecht op het pluche. Misschien met CDA en PVV, anders met D66, de PvdA en desnoods de SP. De VVD van vandaag ziet zich een beetje als het CDA van vroeger: we regeren toch wel, maakt niet uit met wie.

 14. Arno

  Waarom stoppen we niet gewoon allemaal met werken en vragen wij geen uitkering aan ? Dan is het snel afgelopen met deze spelletjes, want het geld is dan zeer snel op en gaat de de provincie nederland van de EUSSR failliet.
  Dan is er geen reden meer waarvoor deze parasieten en duivelaanbidders om hier naartoe te komen.

  Dat is dan echt weer macht aan het volk.

 15. nick

  “Verstandige” taal van de PvdA, nu weten zij en wij tenminste zeker dat ze in het afvoerputje zullen verdwijnen.

 16. CJD

  Aaarhhgg

  De PvdA weet natuurlijk heel goed dat ze onder de Nederlandse arbeiders nauwelijks tot geen draagvlak meer hebben. Zelfs in het rooie bolwerk dat provincie Groningen heet waar iedereen blindelings Pvda stemden is men gaan realiseren dat ze niks van deze partij hoeven te verwachten. Om nog enigzins te kunnen overleven zijn ze afhankelijk van de stem van allochtonen die ze smerig misbruiken als stemvee voor hun eigen politiek gewin en voordeel. Als ze deze allochtonen niet meer nodig hebben dumpen ze deze als afval.

 17. Ruud562

  Citaat Elsevier 10okt15:

  “Dat leidt uiteraard tot ergernis, zoals het ook niet helpt dat nogal wat moslims, leunend op de islam of anderszins, een afkeurende houding jegens hun land van aankomst etaleren en nauwe banden blijven onderhouden met het land van herkomst.

  Moslims eisen hun plaats op, klagen – zeker in de beeldvorming – nogal gauw over discriminatie, eisen het toestaan van islamitisch geïnspireerde kleren, bouwen dominante moskeeën en stellen eisen op het gebied van eten en bidden, ook in publieke gebouwen.

  De islamisering wordt op begrijpelijke gronden niet al te vaak als een verrijking gezien, maar eerder als een Paard van Troje.

  De islamisering voltrekt zich via de macht van het getal, via de stembus bijvoorbeeld. Dat weegt vooral in steden met veel moslims zwaar. De islamisering verloopt ook vanuit rijke Arabische Golfstaten en Saudi-Arabië, van waaruit openlijk dan wel in het geniep moskeeën worden gefinancierd, zoals de Blauwe Moskee in Amsterdam en de Essalammoskee in Rotterdam, die beide banden onderhouden met de radicale Moslimbroederschap.

  Ook de dreiging van terreur uit islamitische kring verandert Nederland. Die vergroot de invloed van zich als gematigd presenterende moslims, die als remedie bijvoorbeeld islamitisch onderwijs op open­- bare scholen eisen, om de ‘goede’ islam te onderwijzen. De dreiging van (islamitische) terreur leidt niet alleen tot angst. Veiligheidsmaatregelen leiden ook tot verlies van privacy en maatschappelijk vertrouwen.

  Dan is er nog de zelfislamisering, weiinig opgemerkt maar hoogst aanwezig. Volgens de socioloog Ruud Koopmans, die ook veel in Duitsland werkt en op Europese schaal onderzoek doet, is er geen land in Europa waar moslims zo veel rechten hebben als Nederland. Waarbij die rechten zowel door moslims kunnen zijn verworven als hun in de schoot geworpen.

  De lijst van voorbeelden van meegaand ­gedrag jegens moslims en de islam vanuit overheden, instellingen, bedrijven, scholen en kerken groeit met de dag. ­Gemeenten subsidiëren moskeeën, verlenen bouwvergunningen voor culturele centra die nadien moskeeën blijken.

  De Amsterdamse burgemeester Job Cohen (PvdA, 2001-2010) was van mening dat de integratie van moslims prima via de ­moskee kon verlopen. Integratie-minister Ella Vogelaar (PvdA, 2007-2008) riep dat de islamitische vastenmaand ramadan een jaarlijks evenement voor heel Nederland was.

  Bedrijven dringen er bij de overheid op aan om vooral vriendjes te blijven met islamitische regimes uit angst om orders te verliezen. Minister Lodewijk Asscher (PvdA, Integratie) kondigde een jaar geleden aan de Turkse moskee-organisaties in Nederland te zullen controleren (‘monitoren’). Die clubs bleken dit jaar plotseling samenwerkingspartners bij de integratie te zijn geworden. Haatimams worden zelden het land uitgezet. Bezoekende haatpredikers krijgen in de regel probleemloos een visum.

  Waarom juist Nederland meegaand is, is nooit onderzocht, maar laat zich wel duiden. Zo is er de macht van het getal. Van alle Nederlanders is zo’n 6 procent moslim, in 2050 is dat naar verwachting bijna 10 procent, met hoge concentraties in sommige stadsdelen. Het is te verwachten dat in delen van steden waar moslims in de meerderheid zijn, zij zich steeds meer als de meerderheidscultuur zullen gedragen.

  Bondgenoot
  Er is ook de religieus, politiek of door kosmopolitische wereldbeelden aangestuurde Nederlandse naïviteit. . Orthodoxe, laat staan fundamentalistische (christelijke) gelovigen zijn een kleine minderheid, maar in islamitische kring ligt dat heel anders. Uitgerekend progressieve christelijke voorlieden zien in de islam een bondgenoot.

  Verder zijn er de postkoloniale en post- Holocaust-trauma’s die ertoe bijdragen dat iedere immigrant – de arme voorop – als een hulpbehoevend wezen wordt gezien. Vandaar het lang populaire adagium van ‘de integratie die van twee kanten moet komen’, dat culturele verschillen ontkent. Niet alleen de immigrant, ook Nederland als zodanig en de autochtoon in het bijzonder dienden zich aan te passen volgens het nog niet verdwenen ideaal van de multiculturele samenleving.

  Het tot schuldgevoel neigende calvinisme biedt een andere verklaring. De ‘feminiene’ Nederlandse karaktertrekken zijn in beginsel een zacht eitje voor een collectivistische, masculiene, op eer en schaamte gerichte cultuur die bovendien de eeuwigheid als horizon heeft. De Nederlandse morele superioriteit is niet opgewassen tegen de islam.
  Handige woordvoerders uit isla­mitische kring bespelen de Nederlandse volksaard door hun versie van de islam als probaat middel tegen zowel misdaad, terrorisme als ander ongerief aan te bieden.

  Overheidsfunctionarissen trappen graag in de belofte uit islamitische kring dat hun activiteiten zijn gericht op integratie, werk of de ontmoeting met andere bevolkingsgroepen, terwijl ze dienen als platform om de Koran uit het hoofd te leren of de taal van het herkomstland bij te spijkeren.

  De islamitische gemeenschappen zijn internationaal en blijven dat ook, geholpen door goedkope vliegverbindingen, satelliet- tv en vooral ook internet, tevens hét instrument voor snelle radicalisering van jonge moslims. Naarmate gemeenschappen groter zijn, kunnen ze meer op zichzelf en minder op de buitenwereld gericht zijn. Dat na een halve eeuw immigratie van Turken en Marokkanen nog steeds slechts één op de tien huwelijken buiten de eigen kring wordt gesloten, is een helder signaal.

  Nederland islamiseert, ook al is het geleidelijk. Er is de druk van buiten, door immigratie, door de invloed van islamitische landen, door de angst voor geweld. Maar er is evenzeer de zelfislamisering: door naïviteit, onkunde, kortzichtigheid en wegkijkende ontkenning.

  Tien jaar geleden besloot het Amsterdamse stadsdeel Oost-Watergraafsmeer een ‘multifunctionele voorziening’ te bouwen die plaats bood aan ‘activiteiten gericht op toeleiding naar werk’. Ook zouden er twee ‘migranten­organisaties’ onderdak krijgen. Door dat ‘toeleiding naar werk’ konden de stichtingskosten voor de gemeente (zo’n 4 miljoen euro) voor een deel (zo’n 1,4 miljoen euro) met Europese subsidies worden gecompenseerd.

  Nadat het gebouw (De Verbinding) openging, bleek de ‘multifunctionele voorziening’ uit twee moskeeën te bestaan, een Turkse en een Marokkaanse. In de bovenzaaltjes werd onder het gesubsidieerde mom van ‘cursussen normen en waarden’ koranles gegeven. In het Turks. De moskeeën betaalden een veel te lage huur, en kregen die in het geniep ook nog gesubsidieerd.

  Na vragen uit het Europees Parlement ­deed de Europese Commissie drie jaar over ­onderzoek naar de op misleiding gebaseerde Europese subsidie, maar verklaarde deze ­zomer plotseling dat er niets aan de hand is. Op raadsvragen deelde burgemeester Eberhard van der Laan op 2 oktober mee dat ook de ­gemeente geen nader onderzoek instelt.

  De gemeente verkocht dit voorjaar De Ver­binding met groot verlies aan de twee moskeeën. Het Turkse deel is nu eigendom van ­Diyanet, het Turkse ministerie van Gods­dienstzaken.”

  1. halo1

   Dank voor dit illustratieve betoog…zo krijgen we de zaak weer mooi op een rijtje..je gaat je bijna afvragen of de Duitsers maar niet beter de oorlog hadden kunnen winnen!!

   1. Arno

    Halo1, ze hebben de oorlog ook gewonnen, alleen niet met de wapens maar via de EU welke stoelt op de plannen van de nazi’s.

    1. halo1

     Dat ben ik nu totaal met u oneens..helaas!! De EU omarmt geen nazisme, juist doorgeslagen anti-nazisme lijkt me.. waardoor de hele wereld ons nu komt leegshoppen..

  2. nick

   @Ruud, het kan niet vaak genoeg gezegt en geschreven worden!

   Wat op valt;

   PvdA, PvdA, PvdA…
   Misleiding, eisen, eisen, eisen…
   Moskeeen…

   Postkoloniale en post- Holocaust-trauma’s die ertoe bijdragen dat iedere immigrant – de arme voorop – als een hulpbehoevend wezen wordt gezien.

   Nederland islamiseert door naïviteit, onkunde, kortzichtigheid en wegkijkende ontkenning.

   Moslims eisen hun plaats op…

   Naar schuldgevoel neigende calvinisme… is niet opgewassen tegen de islam.

 18. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/10/10/officials-ontkennen-gesprekken-over-een-duits-europese-solidariteitsbelasting/

  Als de EU ontkent, dan weet je het wel.

  Ik zeg het al heel lang:

  Als we in de EU blijven, worden we allemaal zo arm als Job.

  Een kleine stinkend rijke bovenlaag en de overigen mogen dag en nacht voor een schijntje gaan werken.

 19. V.K.

  -Denk dat de PvdA op alle punten gelijk krijgt, maar dat weet Rutte natuurlijk ook, (EU) regels beleid worden echt niet veranderd.

  -Ach, toenmalig gedoogpartner van het CDA/VVD minderheids kabinet werd ook van alles beloofd aan Wilders. Loze beloften en in strijd met de EU regelgeving.

  -Na ja, Rutte moet al dan niet met een leugentje om de bestwil toch zorgen dat er rust in de tent is.

 20. papa charlie

  Je hoort niemand meer over ‘ontheemdenstatus’. Waarom niet? Gaan we er sowieso van uit dat ze allemaal hier blijven?

  1. Benignus

   Ja, papa charlie, als je realistisch bent zie je dat het overgrote deel van de vluchtelingen zich hier duurzaam zullen vestigen. Vanuit dat gegeven is het heel erg dom deze mensen niet welkom te heten en niet maximaal in te zetten op integratiekansen.

 21. robiekop

  Heel goed van de PvdA. Met een klein beetje geluk komt de partij straks met 6 zetels in de Kamer terug. Vooral dus doorgaan met al die volksvijandige prietpraat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.