Schooldirectrice dacht dat zich verkleden als een ‘bijstandtokkie’ grappig zou zijn. Dat bleek een grote fout

Eén verkleedfoto op Facebook kan de directrice van een scholengemeenschap allicht haar baan gaan kosten..

Halloween komt er weer aan, en dat betekent voor velen – jong én oud – dat het weer tijd is voor een ouderwets verkleedpartij. Schooldirectrice Lee Ann Wall vond dat in ieder geval ook, en liet zich fotograferen samen met haar man Jeptha, terwijl ze samen poseerden als ‘tokkies’:

Screen-Shot-2015-10-22-at-9.45.34-AM1Terwijl ze een karretje met baby’s van verschillende etnische origine voortduwt, draagt ze een wit hemd en een kort broekje. Haar man Jeptha heeft een bandana op z’n hoofd én rond z’n middel, en draagt een t-shirt met de tekst “Baby’s papa” terwijl een pistool uit z’n broek steekt. Op een andere foto houdt het directiestel nog een bord omhoog met een tekst:

“Jullie wachten tot je loon gestort wordt, wij wachten alleen op de eerste van de maand!”

Waarmee ze doelt op de dag dat uitkeringsinstanties hun uitkeringen overmaken. Op Facebook beschreven ze zich als “people of Walmart.” Walmart is een supermarkt, wiens klanten vaak worden weggezet als stereotype onbeschaafde zwaarlijvige tokkies.

Vanzelfsprekend was dus ook lang niet iedereen te spreken over de actie. Sommigen noemden het een “toonbeeld van klasse-discriminatie en racisme.” Maar dat was lang niet de enige klacht:

“Mensen belachelijk maken zich zich geen beter leven kunnen veroorloven? Dat is gewoon belachelijk!”

Maar anderen konden er de humor wel waarderen:

“Als ze je kinderen op school leren om goed en fout te onderscheiden, wat heeft een verkleedpartij daar dan mee te maken? Het is niets belangrijks, gewoon een kostuum. Dus, laat ze lol hebben zolang dat nog gaat!”

Aan welke kant sta jij? Kan dit, of niet? Moet de directrice uit haar functie gezet worden?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. halo1

    Erg leuk..men is veel te gevoelig en politiek-correct op dit gebied..er zijn veel te veel uitkeringsklanten.. dat is geen kwestie van “”beschaving””..maar van decadentie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.