Syrische asielzoekers vermijden Nederland: “Als je al onderweg bent, kies dan een andere bestemming!”

Sinds de aankondiging dat de voorzieningen voor asielzoekers zullen worden versoberd, is de populariteit van Nederland als bestemming drastisch afgenomen.

Syrische vluchtelingen waarschuwen elkaar om toch vooral niet naar Nederland te komen. Sinds enkele weken is in Nederland de discussie gaande of de opvang van asielzoekers niet wat soberder moet. Vorige week werd bijvoorbeeld door de coalitie besloten dat immigranten niet langer voorrang krijgen bij het krijgen van een woning. Ook zijn de asielzoekerscentra versoberd, wat ook meehelpt bij het huisvesten van de grote groepen die nu Europa binnenkomen. Bovendien is het kabinet van plan om het leefgeld voor asielzoekers grotendeels te vervangen door producten in natura.

Al die maatregelen hebben zijn weerslag op het imago van Nederland onder Syrische asielzoekers. In Facebookgroepen als Vluchtelingen die van Griekenland naar Europa willen, waar Syriërs elkaar tips geven voor de lange reis naar West-Europa, adviseren Syriërs elkaar om Nederland te vermijden. Asielzoeker Mohammed (20) vertaalt voor de NOS enkele berichten op de pagina:

-Een meisje: “Klopt het wat er over Nederland wordt gezegd of zijn het maar praatjes?”

-Antwoord: “Ja, dat klopt, duizend procent!”

-Antwoord: “Ja, ja, het klopt, ga niet naar Nederland, als je al onderweg bent, kies dan een andere bestemming.”

-Een ander meisje: “Ik ben naar Nederland gevlucht en al 20 dagen hier, maar ze hebben nog niet eens vingerafdrukken genomen.”

Dat laatste meisje krijgt vervolgens van de andere asielzoekers in de groep de tip om naar een ander Europees land te vertrekken nu het nog kan, aangezien ze nog geen vingerafdrukken heeft afgegeven. Andere leden van de groep schrijven zelfs dat ze al in Nederland zijn, maar overwegen om weer naar Syrië terug te gaan. Mohammed:

 “Als ze willen voorkomen dat vluchtelingen naar Nederland komen, dan pakken ze het goed aan.

Als ik geweten had dat ik zes maanden in zo’n opvang had moeten zitten, was ik niet naar Nederland gekomen. Het spijt me dat ik het zeg, ik houd van Nederland en van de Nederlanders, maar ik ben 20 en moet nu zes maanden van mijn leven zo doorbrengen. Ik kan niets anders doen dan slapen, opstaan en wachten op mijn volgende maaltijd. Moet ik dat een half jaar doen?”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. mijn-idee

  Dit lijken me duidelijk geen mensen die de hemel op hun blote knietjes danken dat ze eindelijk in veiligheid zijn…

  Vooral de laatste…. 20 jaar ( al wel , de snotneus ) en moet nu zes hele maanden wachten……

  Dank je wel Nederland voor de opvang !

 2. Terzo

  Een groter bewijs dat het wel degelijk calculerende bidsprinkhanen zijn die erop uit zijn de boel kaal te vreten valt er niet te geven……

 3. Daniel

  Waarom gaan Syrische vluchtelingen Nederland wantrouwen en adviseren Syriërs elkaar om Nederland te vermijden.

  Komt dat door een wijk vol mondige mensen in Benoordenhout die vriendjes in politiek Den Haag hebben of komt het door de gejoel en geschreeuw bij bijeenkomsten in bv Steenbergen?

  Het is, denk ik, de gezamenlijke uiting van onvrede tegen asielzoekers die het, toch al moeilijke, dagelijks bestaan bedreigen.

  Van God mag dit vast niet, gelukkig heb ik een deal met God, Hij laat mij met rust en ik Hem.

  Maar als christen moet het toch wringen om je naasten te mijden en niet de helpende hand te bieden in een ernstige oorlogssituatie.

  Gelukkig zijn christenen goed in het vinden van smoezen om niet te doen wat God van hen vraagt. Gelukkig ben ik geen christen en kan gewoon zeggen dat de naaste mij geen zak interesseert en kleine dode jongetjes op een strand mij koud laten. Eigen volk eerst klinkt misschien hard, maar zo is in wezen elk mens.
  Toch?

  1. Geah

   Ook die kinderen kunnen als zij 5 jaar zijn je toekomstige moordenaartje worden, dat wordt hen met de paplepel ingegoten….Daarom had ik ook geen medelijden met dat aangespoelde joch op dat Turkse strand…want achter dat kind school een jihadvader…

   1. Spleen

    Geah heeft natuurlijk volkomen gelijk: in de Bijbel staat: “Voor de schuld van de ouders laat ik de kinderen boeten, en ook het derde geslacht en het vierde, wanneer ze mij haten”. Die kleuter is dus schuldig aan terrorisme en kreeg zijn verdiende straf.
    Christenen zien het helder.

    1. Geah

     Zo bedoelde ik het niet….maar deze kinderen kunnen geïndoctrineerd worden tot moordmachines door hun jihad?-ouders…….dat weet iedereen…dus jij trekt gewoon mijn woorden uit zijn verband….laf hoor..

    2. toetssteen

     @Spleen
     Ik zie het anders dan Geah, maar de realiteit is wel dat die pa een mensensmokkelaar was. Die vreemd genoeg weer terug is in Syrië. Bang om opgepakt te worden door de Turkse politie?
     Ik vermoed dat we we nog niet 10% kennen van de realiteit.

     En laat die bijbelse citaten Brouwenstein, we leven in een seculiere staat.

     1. Ni28

      @Toetsteen
      ik zie dat u het ook al door hebt, de nieuwe Brouwenstein.

  2. Spleen

   Jezus was er heel helder in: ‘de armen hebt gij altijd bij u maar mij niet’, en hij liet zich lekker masseren met kostbare olie. Jezus gaf geen zak om armen en vluchtelingen maar dacht alleen aan zichzelf en hij vond dat de christenen ook alleen maar aan hem moesten denken. Dat hebben veel christenen goed begrepen. Christenen die dat niet begrijpen zijn linkse fascisten, dus landverraders, dus uitvreters en dus moslimknuffelaars.

   Het is fijn om christen te zijn.

   1. toetssteen

    @Spleen
    Tikkeltje de weg kwijt? Voor u het weet ziet u vliegende paarden!

   2. Daniel

    Een ‘geloofsgenoot’ Spleen. Maar ik vermaan jullie broeders, door de naam van onze Heer JEZUS Christus, dat jullie allen hetzelfde spreken en dat er onder jullie geen scheuringen zijn; maar dat jullie vast aaneengesloten zijn, een van denken en een van bedoeling.(1Kor.1:10)
    Een van denken en een van bedoeling, dat gun ik je Spleen, samen met Gielah.

  3. JanKorneeldeWit

   Ja Daniel, het klinkt ook hard. Maar dat geeft niet want harde problemen vragen om harde aanpak. Enige onbekendheid met emphathie is dan wel handig. Natuurlijk is het niet zo dat je naaste je geen zak moet interesseren, maar het woord interesseren zelf zegt het eigenlijk al. Het moet om een situatie gaan waar ‘interes’ te behalen valt. De door de zieligheidsindustrie en MSM policor meute bedachte traan-propaganda is ook precies dat, ‘interes’, voor die specifieke groep. Er zijn duizenden ‘humanisten’ en andere ‘menslievenden’ dag en nacht in de weer als kleine bezige bijtjes om al deze vluggelingen bed bad en brood te verschaffen. Denk maar niet dat zij dit allemaal voor niets doen, hier gaan miljarden in rond en de gevestigde orde en hun politici schuift dankbaar aan deze dis aan. De EU ziet deze tsunami van ‘nieuw bloed’ als een belofte van toekomstige welvaart en verwacht dankbaar stemvee.

   Echter reeds vanaf het ontstaan van het EU-moloch zag ik en wist ik dat het niet goed was….

   Hoe onaangenamer wij de vooruitzichten maken voor hen die op onze welvaart uitzijn hoe beter.

   Iets is pas van jou als je bereid bent het te verdedigen.

   Los Moros Estan en la Costa !! ( de moren zitten op de kust )

   Sluiten van grenzen en het afschilderen van een sobere toekomst voor eventuele ‘geinteresseerden’ is een heel goed begin, ik hoop dat we nog niet te laat zijn…

 4. Ni28

  Wat had dan Mohamed verwacht? Een villa met auto en levenslange uitkering? Dat mensen hun geluk zoeken kunt je ze niet kwalijk nemen maar om zich in deze stadium laten bestempelen voor oorlogsvluchtelingen klopt eigenlijk ook niet meer. Dat zijn zij geweest en nu zijn het economische vluchtelingen die alle risico’s nemen om in de “betere” wereld te komen. Zijn zij voorbereid op een culturele schok en zijn zij bereid voor een omschakeling of denken zij daar anders over? Ik vrees het tweede want het is hun democratisch recht maar van democratie weten zij natuurlijk niets.

 5. toetssteen

  Beter bewijs dat het niet om echte vluchtelingen gaat (in bovenstaand geval althans) kon er niet gegeven worden. Echte vluchtelingen zitten pal over de grens en zijn al lang blij met veiligheid, een tentdak en een hap eten. Deze mensen zouden we moeten helpen, is nog goedkoper ook en als de herrie over is, kunnen ze terug naar hun eigen land.
  Dus feitelijk is dit een prima schifting.

 6. Gerben

  Het wordt tijd dat Nederland eens wat arabisch-sprekenden een baantje gaf, zodat ze ‘op z’n Russisch’ wat informatie over Nederland konden verspreiden op sociale media. Nederland wil investeren in opvang in de regio, zodat asielzoekers die hier via veilige landen binnen zijn gekomen over een tijdje terug gestuurd kunnen worden. Lullig, maar dan heb je die hele reis voor niks afgelegd.

 7. Gielah

  Goede ontwikkeling!
  Nederland zit niet te wachten op lieden, die hier alleen maar voor de voorzieningen heenkomen en die onderweg hier naartoe al vele landen gepasseerd zijn, waar ze óók veiligheid zouden hebben.
  Dáár hebben wij en ons voorgeslacht niet voor gewerkt!
  Daar zijn we niet ijverig en spaarzaam voor geweest.
  We zijn géén Luilekkerland voor klaplopers.
  Na de oorlog was het hier heel eenvoudig en sober.
  Ik ben van maart 1945, dus ik weet precies waar ik het over heb.
  We hadden bijna geen kleren, we aten absoluut niet luxueus, restaurants, uitgaan of vakanties waren er niet bij.
  Het geld voor de kolen… lappen stof waar mijn moeder onze kleren van maakte, wol om truien van te breien…..en de collecte in de kerk… dat lag al moeilijk genoeg.
  En nu wordt voor de ouderen van alles teruggedraaid… een goede zorg… hulp in de huishouding…. zelfs op douchen en incontinentiemateriaal wordt al bezuinigd.
  In dat soort omstandigheden kún je niet zomaar even 50.000 huizen voor ( deels) niet-in-gevaar-zijnden gaan bouwen.. op kosten van het Nederlandse volk.
  Dat is puur onrecht!
  Dat is diefstal van de meest kwetsbaren.
  Ik blijf bij mijn voorstel” ontvang hier de vervolgde christenen én de Yezidi’s… en laat de moslims naar islamitische landen gaan.
  De in dure jacks gestoken verwende griezels van mannen, die met duizenden tegelijk deze kant op komen… en die er absoluut NIET als beschaafde goede opgeleide hersenchirurgen en professoren uitzien…. die vind ik eng en die wil ik niet in mijn land, want die brengen de koran en de shar’ia mee en doen op termijn dit land de das om.

  Barmhartigheid moet er zijn voor hen, die daar op grond van hun bewezen (!) verschrikkelijke omstandigheden récht op hebben.
  Niet voor eisen stellende kolonisten van de islam.

 8. Niek Verheyen

  Chapeau, Gielah!

  1. toetssteen

   @Niek
   Daar sluit ik me bij aan.

 9. Anna

  Kies dan een land met eigen cultuur en “religie” en blijf weg in Europa. Ga naar een van de islamitische OIC landen.

 10. toetssteen

  Misschien is het goed dit in het achterhoofd te houden:

  http://curiales.nl/2015/10/21/vluchtelingen-europa-vn/

 11. Frank

  Tsja, het dode jongetje op de kust is een drama, maar door niets anders veroorzaakt dan de zucht van papa en mama om vanuit het voor hen volkomen veilige Turkije naar een welvarend westers land te vertrekken. Een ‘harde’ asielpolitiek – lieden die vluchen vanuit voor hen veilige transitlanden, of illegaal per boot oversteken, onverbiddelijk terugsturen naar hun vertrekpunt – is uiteindelijk ook in hun eigen belang.

  Ten tweede: veel van deze syrieers hebben zeer forse bedragen aan mensensmokkelaars betaald, louche reders die hen naar bijv. griekenland willen brengen. Het betaalde geld krijgen de Syrieers uiteindelijk terug via uitkeringen in landen als Duitsland, Nederland of Zweden. Per saldo betaalt de westerse belastingbetaler dus de mensensmokkelaars.

 12. Wim Vreeswijk

  Laten we eerlijk zijn: Als de PVV virtueel niet was door gestegen naar 37/38 zetels dus 1 op de 4 Nederlanders, dan waren VVD en PvdA ook niet terughoudener geworden met betrekking tot toelating van ‘vluchtelingen’. Zo simpel is dat!

  1. toetssteen

   @Wim Vreeswijk
   Vooral VVD en CDA, om de door u gestelde reden, dat dan weer wel. Ik hoop dan ook dat mensen er niet nogmaals in zullen trappen.

 13. JanKorneeldeWit

  Ook het drammerige gebruik van het V-teken door deze Islam-Tsunami begint mij mateloos de keel uit te hangen. Het geeft mij een gevoel uitgelachen te worden op afstand….Je kunt ook op de foto zien dat moslim meneer moslim kindje voordoet hoe dit gebaar gemaakt moet worden…

 14. nick

  De vluchtelingencrisis: feiten en mythes:

  Geen van de oorlogszones deelt op dit moment een grens met de EU!!

  wordt je bewust van het bedrog!

  ” Deze crisis is niet ontstaan omdat de Syrische oorlog de meest bloedige sinds de Tweede Wereldoorlog is of omdat er meer mensen gedood werden of hun huizen kwijtraakten dan ooit tevoren. Hoe tragisch en ongelukkig de Syrische burgeroorlog ook is, is hij noch de eerste oorlog waar wij tegenover stonden in het Midden-Oosten, noch de heftigste. En desondanks hadden we nog nooit zo´n stroom vluchtelingen naar Europa, zoals we op dit moment beleven.

  De waarheid is dat de huidige crisis geen humanitaire, maar een organisatorische crisis is.

  Ze vindt plaats, omdat de EU-autoriteiten voor het eerst tijdens een conflict besloten hebben om zich niet aan de reguliere EU-grenscontroles te houden en werkelijk iedereen die beweert een vluchteling te zijn, toe te staan zich in de EU te bewegen zoals hem dit bevalt.” Waarom??….

  “…. we zouden moeten terugkeren naar het wettelijke en ordelijke systeem dat we in het verleden gebruikt hebben, toen de vluchtelingen zich lieten registreren bij de UNHCR zodra ze uit een oorlogszone kwamen, in een kamp in een nabijgelegen regio wachtten en velen van hen, overeenkomend met de beslissing van dat land, door de UNHCR geëvacueerd en onder verschillende landen verdeeld werden.

  ….Bovendien hebben onderzoeken aangetoond dat het voor de vluchtelingen het beste is om in een humaan en comfortabel maar tijdelijk kamp in de regio van hun vaderland te worden ondergebracht, zodat ze na het einde van de oorlog een grotere prikkel zouden hebben om naar hun vaderland terug te keren en het weer op te bouwen. Dat helpt door de oorlog getroffen landen erbij zich veel sneller te herstellen en vermindert het risico dat deze landen terugvallen in conflicten en een spiraal van geweld.”

  …We zouden niet aan gewetenloze mensen moeten toestaan onze goede wil te misbruiken en te proberen om ons er met geweld toe te brengen te buigen voor hun onverstandige eisen. Ook mogen onze regeringen er niet zomaar mee wegkomen dat zij midden onder ons zo´n chaos hebben aangericht.”…………

  Niets tegen in te brengen lijkt mij!! Lees hier het hele uitgebreide artikel en vooral ook de samenvatting !

  https://ejbron.wordpress.com/2015/10/22/de-vluchtelingencrisis-feiten-en-mythes/#more-99831

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.