Wesley Sneijder wil koste wat het kost naar het WK 2018

De middenvelder van Galatasaray zegt dat het een ware nachtmerrie zou zijn om het WK van 2018, dat plaats zal vinden in Rusland, ook te missen. Zeker na de epische faal van ons nationaal elftal met betrekking tot de kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk.

Hoewel de teleurstelling van het missen van het EK 2016 veel Oranjefans ernstig gedemotiveerd heeft geldt dat niet voor de spelers. Die zijn weliswaar teleurgesteld, maar ze zijn ook gemotiveerder dan ooit om wél bij het WK van 2018 te zijn. Dit wereldkampioenschap wordt gespeeld in Rusland – en met name Wesley Sneijder wil er koste wat het kost voor zorgen dat hij en zijn kompanen daar wél bij zijn. Hij wil dat niet alleen doen voor zichzelf, maar ook voor zijn zoon, de pasgeboren Xess Xava:

“Dat wil ik hem geven en ik hoop dat het allemaal lukt. Mijn oudste zoon Jessey is negen en heeft nog veel meegekregen van mijn carrière. Na de deceptie tegen Tsjechië dacht ik direct: Aan het eerste EK in het leven van Xess Xava doet zijn vader niet mee.”

Hij gaat verder door uit te leggen dat dit hem zwaar op de maag valt:

“Daar baalde ik wel van, want we moeten nog maar zien dat we het WK van 2018 halen. En of ik er dan nog bij ben… Hoe ik me nu voel wel en mijn zoon is een extra drive om er in Rusland bij te zijn, zodat hij in elk geval nog één toernooi meemaakt. Dat het WK in 2014 mijn laatste was, is een spookgedachte.”

Daar voegt hij aan toe dat het nog erger wordt doordat hij in 2014 absoluut niet besefte dat de bronzen medaille op dat WK toen weleens zijn laatste kunststukje kon zijn op het hoogste niveau. En dus wil hij er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit niet zo is.

Helaas zijn er twee problemen voor Sneijder:

1. Hij wordt steeds ouder. Het is nog maar zeer de vraag dat hij er over drie jaar nog bij is, en

2. Als Oranje zich niet razendsnel verbetert is er geen enkele reden om aan te nemen dat ‘onze jongens’ zich wel even voor het WK plaatsen

Denk jij dat Sneijder bij het WK 2018 zal zijn – als speler, niet als – zeg – commentator?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.