Wilders: te veel nieuwe asielzoekers, "de grenzen moeten dicht!"

Geen categorieokt 03 2015, 19:00
De PVV-leider is geschrokken van berichten dat eenderde van de Nederlandse gemeenten bezig is met de opvang van asielzoekers.
'Het aantal gemeenten in Nederland dat asielzoekers opvangt, óf opvang van asielzoekers aan het voorbereiden is, óf met het COA in gesprek is over de opvang óf zelfstandig aan het inventariseren is waar in hun gemeente de opvang gerealiseerd kan gaan worden, stijgt schrikbarend.'
Dat laat de PVV weten in een email aan journalisten. Op 16 september van dit jaar (dat is slechts twee weken geleden) presenteerde Geert Wilders een lijst met 181 gemeenten. Dat was indrukwekkend en, wat de PVV'er betreft, schrikwekkend, maar de afgelopen 14 dagen is het (in zijn ogen) nog erger geworden. In die korte tijd zijn er namelijk maar liefst 112 gemeenten bijgekomen.
De teller staat nu dus op 293.
Dit betekent dat er slechts 100 gemeenten zijn in ons land die niet druk bezig zijn met het opvangen van asielzoekers.
Wilders is daar niet over te spreken. Hij roept het kabinet op om onmiddellijk in actie te komen en de grenzen dicht te gooien:
"Doordat de grenzen wagenwijd openstaan, komen er wekelijks duizenden asielzoekers bij. Bijna driekwart van de gemeenten in Nederland hebben opvang, of zijn ermee bezig. Nederland wordt op deze manier totaal kapot gemaakt!"
Hij gaat verder:
"De veiligheid, vrijheid en toekomst van ons land staat op het spel. Nederland kan dit niet aan! De grenzen moeten dicht!"
De massa-instroom van vluchtelingen uit met name het Midden-Oosten baart veel kiezers ernstig zorgen. Het resultaat? De PVV staat hoger dan ooit in de peilingen. Als er vandaag verkiezingen gehouden werden zou de partij van Wilders met gemak de grootste partij van het land zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten