Wilders: te veel nieuwe asielzoekers, “de grenzen moeten dicht!”

De PVV-leider is geschrokken van berichten dat eenderde van de Nederlandse gemeenten bezig is met de opvang van asielzoekers.

‘Het aantal gemeenten in Nederland dat asielzoekers opvangt, óf opvang van asielzoekers aan het voorbereiden is, óf met het COA in gesprek is over de opvang óf zelfstandig aan het inventariseren is waar in hun gemeente de opvang gerealiseerd kan gaan worden, stijgt schrikbarend.’

Dat laat de PVV weten in een email aan journalisten. Op 16 september van dit jaar (dat is slechts twee weken geleden) presenteerde Geert Wilders een lijst met 181 gemeenten. Dat was indrukwekkend en, wat de PVV’er betreft, schrikwekkend, maar de afgelopen 14 dagen is het (in zijn ogen) nog erger geworden. In die korte tijd zijn er namelijk maar liefst 112 gemeenten bijgekomen.

De teller staat nu dus op 293.

Dit betekent dat er slechts 100 gemeenten zijn in ons land die niet druk bezig zijn met het opvangen van asielzoekers.

Wilders is daar niet over te spreken. Hij roept het kabinet op om onmiddellijk in actie te komen en de grenzen dicht te gooien:

“Doordat de grenzen wagenwijd openstaan, komen er wekelijks duizenden asielzoekers bij. Bijna driekwart van de gemeenten in Nederland hebben opvang, of zijn ermee bezig. Nederland wordt op deze manier totaal kapot gemaakt!”

Hij gaat verder:

“De veiligheid, vrijheid en toekomst van ons land staat op het spel. Nederland kan dit niet aan! De grenzen moeten dicht!”

De massa-instroom van vluchtelingen uit met name het Midden-Oosten baart veel kiezers ernstig zorgen. Het resultaat? De PVV staat hoger dan ooit in de peilingen. Als er vandaag verkiezingen gehouden werden zou de partij van Wilders met gemak de grootste partij van het land zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. poldi

  Rutte en consorten lees alle reacties in de sociale media eens en niet die van de staatsmedia!
  90% van alle reacties is pro PVV/Wilder.
  Je land staat aan de land van de afgrond als je niks doet.
  Het is tijd voor een andere aanpak waar Nederland en Nederlanders beter van worden.

  Duizenden mensen moeten in NL naar de voedselbank en een vluchteling krijgt hier alles wat ze hartje begeerd. En dan durven ze nog te klagen ook. Waar gaat dit naartoe?

 2. poldi

  Votes bij één van de sociale media
  ———————————————–

  Wat denk jij? Zouden er meer vluchtelingen in Nederland opgevangen moeten worden?
  Neen. 96%

  Ja, laten we ons van onze best kant zien! 3%

  Prima, maar niet in mijn gemeente. 1%

  Total votes: 1943

 3. Pimsch

  Wie heeft het idiote beleid van Doorstroming bedacht?
  Opvang in de regio: ja.
  Humanitaire hulp: ja.
  Uitfiltering nepvluchtelingen: ja.
  Doorstroming: nee.

 4. Aa

  Ondertussen werd Wilders vandaag in Almere door een grote menigte begroet. Overal waar Wilders komt trekt hij meer en meer mensen. Morgen komt onze vriend De Hond weer met peiling. Ben benieuwd.
  Wilders is 6 oktober om 12 uur in Purmerend.

 5. Niek Verheyen

  En dan te bedenken dat dit nog maar het begin is! Waarschijnlijk van miljoenen en miljoenen, wellicht zelfs tientallen miljoenen!

  De sluizen zijn beredeneerd en doordacht open gezet. Het is een grote schande. En Rutte & consorten werken hier zeer bewust aan mee.

 6. Nicky

  Stem TEUGEH mutti Merkel:

  Op change.org is een internationale internet petitie gestart waarin het aftreden van de Duitse bondskanselier Angela Merkel wordt geëist vanwege haar ‘onverantwoordelijke’ massa immigratie beleid, dat niet alleen Duitsland, maar heel Europa in gevaar brengt.

 7. Bromsnor

  De politici moeten toch begrijpen dat het dweilen met de kraan open is.

  Je kan toch niet heel Nederland volbouwen met asielcentra en het land laten volstromen met mensen die voor het merendeel nooit werk zullen vinden en dus moeten worden onderhouden door de belastingbetaler.

  En met het staande Europese beleid ten aanzien van ‘gezinshereniging’ betekent dat, dat je kunt wachten op het moment dat de rest van de familie zich bij de immigrant voegt als deze een status heeft gekregen. Inclusief ooms, tantes.
  Dus verviervoudig/ vervijfvoudig het aantal immigranten maar in verband met de gezinshereniging.

  Naast het financiële aspect is er nog het sociale en religieuze aspect van de massale immigratie. Migranten brengen

  De meeste immigranten zijn moslims en we weten dat islam en integratie niet samengaan.

  Nu al zijn er in Europa grote problemen met moslims die niet willen integreren en een soort parallel samenleving willen opbouwen waarin ze volgens hun eigen islamitische regels kunnen leven.

  Dat betekend meer moslims scholen; meer moskeeën; meer antisemitisme; haat voor christenen, Sharia rechtbanken voor burgerlijke zaken zoals al in Engeland aanwezig , etc.

  Je vraagt je af waar het gezonde verstand zit van de EU-beleidsmakers, want het moge ook duidelijk zijn dat met het huidig EU asielbeleid de ongebreidelde toestroom van dit soort immigranten niet ingedamd wordt.

 8. Geah

  Hoe de asielmannen de Nederlandse vrouw zien…Aan de moslima’s durven zij niet in te bijten omdat zij netjes en maagdelijk zij….Dan maar graag een stukje vlees uit een Hollands blond kind…want dat zijn toch sletten:

  1. Svetlana

   “want dat zijn toch sletten:”

   Eindelijk iets waar wij het over eens zijn Geah 🙂

   1. Geah

    Svetlana: Aangezien jij zo dol op die kerels bent kan jij je wel aan hen aanbieden….en neem je dochters mee….dan zijn mijn bloedmooie blonde dochters in ieder geval veilig voor die Islamitische barbaren…….Mijn dochters staan ver boven deze lustige beesten….

   2. Geah

    Dus jij bent ook een slet???

   3. Ni28

    Dus beste Svetlana, de Nederlandse vrouwen waar u deel van uitmaakt dankzij uw ouders zijn sletten. Wilt u dat toelichten met minder beledigende worden?

   4. Pjotter

    Zo zo Svetlana, dua jij vind de Hollandse vrouwen sletten en hoe zou je het vinden als ik jou niet alleen een verdomde trut en een rottig misbaksel vind, donderstraal op naar waar je vandaan ben gekomen.

 9. Nicky

  ’t Is Weer Voorbij die Mooie Zomer…

  Willem de Mérode:
  “Dorp bij Zomeravond”

  Langs ’t oude kerkje werpt de manelamp
  Zilverig schijnsel. Lichtstraal dartelt neer
  Door zacht-bewegend loover. Heen en weer
  Kringelt een vleermuis door den avonddamp.

  Twee mannen staan te praten, lachen klinkt.
  Ginds klapt een vrouwtje ’t kleine tuinhek dicht
  En kuiert naar de deur; in manelicht
  Heel eventjes haar witte mutsje blinkt.

  In ’t donker, langs de zwarte boomenrij
  Wandelt een paartje, traag in ’t huiswaarts gaan.
  Een waakhond blaft een man op rijwiel aan;
  Een bel rinkt helder; lichtglans zweeft voorbij

 10. Nicky

  PS. Niet een van de 293 gemeenten misschien, waar De Mérode over dicht. Althans wat daar van over is.

  Wat lijkt dat al weer lang geleden, en helemaal straks, als onze nep-volksvertegenwoordigers nog even doorzetten met dit schandalige wanbeleid!

 11. Bromsnor

  Duitse dominee luidt noodklok: ‘In veel Duitse azc’s geldt inmiddels de sharia

  “‘Christenen voelen zich alsof ze naar het land zijn teruggestuurd waar ze onderdrukt werden'”

  http://nieuws.tpo.nl/2015/10/03/duitse-dominee-luidt-noodklok-in-veel-duitse-azcs-geldt-inmiddels-de-sharia/

 12. Gerben

  Ik kom net bij een Somalisch gezin vandaan. Ze maken zich echt zorgen over wat voor types Nederland nu binnen laat. Ze zijn niet voor niks gevlucht. Het zijn moslims, maar ze willen niet dat ‘slechte mensen’ die ‘de islam gebruiken om de baas te spelen’ over andere mensen hier komen. Dat was in Somalië ook geen succes.
  Praat eens met die vluchtelingen en wees gewaarschuwd.

  1. toetssteen

   @Gerben
   Is bekend. Het is niet voor niets dat veel allochtonen ook voor Wilders stemmen. Ik hoop dat het meer en meer worden. En jazeker, ik begrijp hen heel goed; ze willen niet hetzelfde als waar ze vandaan komen.
   Moslims…., tja, maar meer van het soort als het westen ook christenen heeft. Soort spirituele invulling.

   1. Gerben

    Ze zijn wel redelijk fanatiek hoor, 5x bidden, rammadan, hoofddoekjes en zijn vrouw geeft me geen hand. Maar vooral een hekel aan mensen die de baas willen spelen, zodat ze geld achterover kunnen drukken. Hij vraagt me wel wat ik denk van westerse politici, dan stel ik hem gerust: het zijn geen slechte mensen, al ben ik het vaak niet eens met wat ze doen.

    Naast me ligt een stapel koekjes die z’n vrouw voor het offerfeest heeft gebakken. Voor een schaap hadden ze geen geld.

    1. toetssteen

     @Gerben
     Ik ken er meer van het soort: biertje geen bezwaar, bidden, ach bij hoogtijdagen. Moskee? Zo eens per jaar. Vrouwen lopen erbij als in de jaren zestig in Egypte. Ramadan? Vinden ze slecht voor de gezondheid, alleen de luxe gaat eraf.
     Kijk, op die manier is er prima mee te leven. Maar in plaats dat deze mensen alle bandbreedte krijgen, staat de overheid toe dat zij in het nauw worden gedreven door iets waar ze helemaal geen behoefte aan hebben.
     Rare wereld.

 13. halo1

  Iederen denkt zo makkeliijk over “”grenzen dicht””.. maar dat is bijna godsonmogelijk..dan moet je uit de EU..logistieke problemen….toch moet het… Wilders moet m.i.wel “”zenden””.. maar ook meer afwegen en beredeneren en debatteren…dan krijgt hij nog veel meer dan nu 20 %

  1. toetssteen

   @Halo1
   Dacht je hoe Israël het doet? En wat dacht je van drones? Maar liever zouden de buitengrenzen van de EU streng bewaakt moeten worden. Moet technisch mogelijk zijn.

   Maar vooral, maak geen uitzonderingen! Word je gepakt, ga je terug van waar je het laatst vandaan kwam. Asiel aanvragen in het buitenland.
   Per vliegtuig zonder paspoort omdat je het door hebt gespoeld, met dezelfde maatschappij terug. Om mij blijven ze heen en weer vliegen tot ze honderd zijn.

   1. halo1

    Ja…die kant moet het op..maar Israel is natuurlijk al weer “”compromitterend””..en wie betaalt dat heen- en weer vliegen?..Middellandse Zee hermetisch afsluiten praktisch onmogelijk..het zou een totale “”revolutie”””zijn…afwegen… maar het moet!

 14. Gielah

  Wie betaalt de tickets van dat tuig?
  Wij toch niet?

  1. toetssteen

   @Gielah
   Enkele reis terug is stukken voordeliger dan 1 maand een uitkering.

   1. Gielah

    In dat geval…@Toetssteen, moet er eigenlijk altijd maar een toestel klaar voor vertrek staan ( naar bestemmingen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika)
    om duidelijk-niet-in-het-westen-passende figuren met de snelheid van het licht terug te kunnen brengen naar hun paradijzen van herkomst.

    Hoe meer we er terugsturen,
    a. hoe minder anderen er geneigd zullen zijn juist deze kant op te komen
    b. hoe minder er hier zullen gaan stampvoeten dat (en als) de ontvangst niet aan hun hoge eisenpakket voldoet.
    c. hoe minder er in die opvangcentra onmiddellijk over zullen gaan tot hun enige hobby en talent: véchten
    d. hoe minder het er in hun bolle kop zullen halen christenen in die centra lastig te gaan vallen.

    Bij aankomst van mensen in zo’n centrum is overigens wel het MINSTE dat de COA- leiding kan doen en moet doen:
    verklaren dat christenen lastigvallen binnen het centrum en meisjes en vrouwen lastig vallen buiten het centrum zónder meer een enkele reis naar Verweggistan inhoudt.
    Zet dan desnoods in die kampen lókchristenen in… die christenen-vervolgende lieden héél snel tegen de lamp laten lopen, waarna het uitzetten nóg weer sneller kan verlopen en we als Nederland tenminste geen dág langer dan nodig is voor eten en drinken van zulke figuren hoeven te betalen.

    Waarom is het zo relatief simpel om problemen op te lossen… en waarom heeft het COA duidelijk nog geen mensen in dienst, die op zulke simpele en geld besparende maatregelen weten te komen?
    Denken die soms dat het geld niet óp kan?

    1. Pjotter

     Gielah je vergat nog iets, bij aankomst boven zandbakkenland droppen per parachute zodat ze niet geweigerd kunnen worden.

 15. Gielah

  Om 23.00 uur of daaromtrent… in het radio1 programma : “Met het oog op morgen” komt Joost Niemöller vertellen over zijn boek over Hans Janmaat.

 16. Nicky

  DEN HAAG –
  De politiek reageert met verbijstering (ver-bijs-te-ring!) over het veelvuldige geweld waarmee winkeliers in ons land te maken hebben.

  De Telegraaf meldde gisteren dat dagelijks 600 medewerkers worden geconfronteerd met agressie.

  ’Verhuftering’ van de samenleving, vindt de VVD. De PvdA vindt de cijfers ’schrikbarend’.

  Maar t heeft niets met de Islam te maken. Ook niet met buitenlanders uit oost EU landen.
  Vuile rascist die je bent om dat ook maar even te suggereren!?

 17. Daniel

  Een artikel uit de Volkskrant door een PvdA’er.
  Niet van horen en zeggen maar zelf op onderzoek geweest.

  ‘Duitsland dreigt af te stevenen op een ramp. Steeds harder stuit de veelgeprezen ‘Willkommenskultur’ op haar grenzen. Nu de applaudisserende en zingende burgers, die op de treinstations tienduizenden asielzoekers ontvingen, naar hun huizen zijn teruggekeerd, treedt de werkelijkheid in. Die is bijzonder verontrustend.

  Wij bezochten deze week in Berlijn de eerste registratielocatie van vluchtelingen/migranten. Dagelijks komen honderden nieuwe asielzoekers binnen bij het Landesamt für Gesundheit und Soziales (Lageso) in de wijk Moabit. Wat je er aantreft is pure chaos. Lesbos in de Duitse hoofdstad.

  Honderden, mogelijk duizenden, mensen zijn samengepakt op het terrein van dit voormalige ziekenhuis. Er bevinden zich veel alleenstaande jonge mannen onder de vluchtelingen, maar het wemelt er ook van vrouwen en kleine kinderen, die op de grond, in struiken en in portieken liggen te slapen. Mensen staan tussen dranghekken in rijen te wachten, naast containers waarin vaccinatie en TBC-diagnostiek plaatsvinden.

  Misstanden


  De wachttijd voor registratie is opgelopen tot wel 50 dagen per persoon

  Er lijkt nauwelijks beweging te zitten in die onafzienbare rij. Van wanhopige vrijwilligers horen we dat het opvangsysteem volledig is ingestort – ‘In sich kollabiert’ -, maar dat dit naar buiten toe niet mag worden toegegeven. ‘De ambtenaren zitten daar enkel nog voor de schijn,’ zegt Christiane Beckmann, de formidabele, onvermoeibare woordvoerster van de vrijwilligers van ‘Moabit Hilft!’

  De vluchtelingen vechten met elkaar voor het beste plekje in de rij, maar ze beseffen niet dat dit zinloos is: de wachttijd voor registratie is inmiddels opgelopen tot wel 50 dagen per persoon. Soms wordt het deze vermoeide en getraumatiseerde mensen te veel. Op zeker moment probeerden asielzoekers zich met geweld toegang te verschaffen tot het registratiekantoor. Dit is de achterkant van de Willkommenskultur, de reëel bestaande welkomstpraktijk.

  Het Lageso is geen uitzondering. Integendeel, uit andere Duitse deelstaten komen soortgelijke berichten over falende opvang en over ernstige misstanden in de opvangcentra. Uit gesprekken van een van ons met hulpverleners, mensenrechtenactivisten en politiewoordvoerders rijst een beeld op van onderling geweld, etnische en religieuze twisten, verkrachtingen, dwangprostitutie, van malafide private bewakingsfirma’s die in de asielzoekerscentra’s criminele zaakjes optuigen en van christenen en jezidi’s die worden gemolesteerd. ‘Ze zijn tot de tanden bewapend met messen en knuppels,’ zei de voorzitter van de grootste Duitse politievakbond, Rainer Wendt over de geweldserupties. ‘De overheid heeft de situatie niet langer onder controle. Zo “schaffen wir das nicht”.’

  Winter


  ‘Niemand wil verantwoordelijk zijn voor deze schande’

  Uitgeputte vrijwilligers bij het Lageso bevestigen dit schrikbeeld. Christiane Beckmann heeft tranen in haar ogen. ‘We gaan dit niet redden,’ erkent ze. Ze voelt zich in de steek gelaten door de politiek en de bureaucratie. De autoriteiten weigeren, volgens Beckman om politiek-correcte redenen, om de ‘noodtoestand’ af te kondigen – waarna bijvoorbeeld de hulp van de Bundeswehr zou kunnen worden ingeroepen – , omdat dit het feel-good-verhaal van de ‘Willkommenskultur’ zou ondermijnen. ‘Dat is een politiek uiterst gevoelig thema: een “Politikum”.’In de rigide bureaucratie schuift men elkaar de schuldvraag toe. Beckmann: ‘Niemand wil verantwoordelijk zijn voor deze schande.’

  Men vreest de winter. Nu al ontstaan er conflicten met kinderrijke gezinnen die perse de nacht in de buitenlucht willen doorbrengen (bij 2 graden) omdat zij hun goede plek in de wachtrij niet willen verliezen. Het lukt ternauwernood om ’s nachts alle vluchtelingen in noodopvangplekken onder te brengen. Die onderkomens hebben vaak een geïmproviseerd karakter: van tentenkampen, voormalige schoolgebouwen en kazernes tot opblaas-sporthallen en privé-adressen.

  Wie het Lageso en andere azc’s bezoekt en spreekt met direct betrokkenen kan niet anders dan vaststellen dat de grenzen aan de opname- en absorptiecapaciteit van Duitsland ruimschoots zijn bereikt.

  ‘Moeder Teresa’


  Alternative für Deutschland en Pegida staan paraat om de wrange vruchten te plukken van Merkels impulsieve vlaag van goedertierenheid

  We zouden ‘Moeder Teresa’, Angela Merkel, willen uitnodigen met eigen ogen de humanitaire ramp in de Berlijnse vluchtelingenopvang te bekijken. Voor de toestanden die zich daar afspelen draagt zij medeverantwoordelijkheid wegens haar politiek van ‘onverantwoordelijke barmhartigheid’. Als Duitsland er niet in slaagt om van de Willkommenskultur een Integrationskultur te maken – dus een limiet stellen aan het aantal vluchtelingen, afgewezen Balkan-migranten daadwerkelijk uitzetten, een scherpe scheiding aanbrengen tussen economische gelukzoekers en oorlogsvluchtelingen -, dan dreigen in de Bondsrepubliek ernstige politieke, culturele en sociale spanningen.

  In de krochten van het internet en op de straten broeit het al weken. De neo-nazi’s én de conservatieve nationalisten rond Alternative für Deutschland (AfD) en Pegida staan paraat om de wrange vruchten te plukken van Merkels impulsieve vlaag van goedertierenheid. De vluchtelingencrisis is de zwaarste test tot nog toe voor het kanselierschap van Merkel. Het is niet uit te sluiten dat de chaos verder uitdijt en voor Duitsland oncontroleerbare vormen aanneemt. Met alle gevolgen voor Angela Merkel en voor de gevestigde politieke orde.

  Wierd Duk is historicus en zelfstandig journalist in Berlijn
  René Cuperus is cultuurhistoricus, verbonden aan de Wiardi Beckman Stichting – het wetenschappelijk bureau van de PvdA -, en columnist van deze krant.’

 18. Terzo

  Laat de shit maar lekker uitbreken, een bar strenge winter zal ook helpen dat de wal het schip keert, ik gun progressief Duitsland totale chaos, wie wind zaait zal storm oogsten!

  1. Daniel

   Dan komt die storm ook naar ons land Terzo, maar jij vindt een totale schaos leuk, een kristalnachtje doet het goed bij jou?
   Gelukkig zit echt rechts Nederland niet te wachten op chaos, want chaos voelt iedereen en niet alleen in de portemonnee.

   1. Terzo

    De uitloper van die storm heeft ons land al bereikt, maar ja wat zal jou dit boeien, als je vrouw haar baan bij het COA maar behoudt toch?

    Gelukkig is de ster van de PVV rijzende….

 19. Seneca

  @MvdG
  Waarom is mijn reactie op Svetlana en mijn vraag aan u verwijderd? Erg kinderachtig, wel de kachel laten aanmaken maar niet de consequenties aanvaarden? U bent zeer onprofessioneel bezig.

 20. Seneca

  @ beetje – veel? – links
  U heeft gelijk over het TTIP hoor je de PVV niet, maar mag ik u erop wijzen dat de andere partijen hierover een dodelijk stilzwijgen hebben? Wat zou het de PVV schelen om over TTIP te praten? Voor bijna iedereen in het land (inclusief de ‘experts’ van voornamelijk linkse stinkpartijen) is het een non issue. Bovendien als de PVV het in de 2e K zou aankaarten, dan wordt het direct weggestemd door het ‘democratisch niveau’ van de wederom vnl linkse stinkpartijen. Deze partijen negeren willens en wetens ruim 20% van de kiesgerechtigde Nederlanders terwijl er duidelijk in de grondwet staat dat iedereen in de 2e K het gehele volk vertegenwoordigt en op diezelfde grondwet heeft dat vnl linkse tuig wel een eed afgelegd of een belofte gedaan. Maar waar praat u eigenlijk over, dit artikel gaat over de tsunami van gelukzoekende kokosnoten en zandbakbewoners en u praat (typisch links) over een onderwerp dat met deze tsunami niets van doen heeft. Voortaan gaarne bij de les blijven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.