Ze is 97 jaar oud en kon haar middelbare school 80 jaar lang niet afmaken. Nu krijgt ze toch het diploma waar ze al die tijd van droomde

Een 97-jarige vrouw heeft het middelbare school diploma gekregen waar ze al 80 jaar van droomde. 

Margaret Thome Bekema deed het 80 jaar geleden behoorlijk goed op school. Ze kwam altijd langs bij klassen, spijbelde niet, en werkte hard. Ze nam het dus bijzonder serieus.

Op 17-jarige leeftijd – dat was in 1936 – veranderde haar leven echter drastisch. Haar moeder kreeg toen namelijk kanker. Ze werd erg ziek en kon niet meer voor haar kinderen zorgen. Daarom was het aan Margaret om de leiding in het huis op zich te nemen – zij was de oudste van de in totaal vier kinderen en werd nu dus feitelijk hun tweede moeder.

diploma

Het brak Margarets hart dat het zo moest gaan, maar er zat niets anders op. Als ze niet van school ging had haar gezin namelijk gewoon een enorm probleem; er was dan niemand om voor haar broertjes en zusjes te zorgen. Zeker in die tijd waren er bijna geen voorzieningen om dit soort éénoudergezinnen te helpen.

Deze periode bleef Margaret haar hele leven dwarszitten. Ze bleef het jammer vinden dat ze haar diploma nooit behaald had. Het was… bijzonder vervelend voor haar, en dat bleef zo. Ook toen ze over de 90 was en het allemaal zo’n 75-80 jaar achter haar lag.

Vandaar dat het zo fantastisch is dat haar oude middelbare school nu iets geweldigs voor haar heeft gedaan. De school heeft haar namelijk alsnog een ere-diploma gegeven. En dat op 97-jarige leeftijd.

Nu, aan het einde van haar leven kan Margaret daardoor dus dubbeltrots op zichzelf zijn. Ze offerde zich niet alleen op voor haar zusjes en broertjes, maar kreeg uiteindelijk tóch nog haar welverdiende diploma. Geweldig!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.