Anonymous verklaart oorlog aan Ku Klux Klan: gaat anonieme racisten ontmaskeren

Anonymous verklaart oorlog aan Ku Klux Klan: gaat anonieme racisten ontmaskeren

Het hackerscollectief Anonymous heeft aangekondigd dat het de identiteiten van duizend aanhangers van de racistische Ku Klux Klan binnenkort bekend gaat maken. De groep doet dit omdat KKK-aanhangers leden van Anonymous bedreigden nadat zij in opstand kwamen toen een Amerikaanse agent niet vervolgd werd nadat hij een zwarte jongeman doodschoot.

De Telegraaf legt uit dat Anonymous het bijzonder serieus meent:

"Jullie zijn terroristen die hun identiteit verbergen achter lakens en de maatschappij op elk niveau infiltreren. (...) Jullie hebben al bijna 200 jaar bloed aan jullie handen." Daarom vindt het hackerscollectief het tijd worden de privacy op internet van de Ku Klux Klan op te heffen.

De actie heet Operation KKK en is dus niet gericht tegen bekende KKK'ers - KKK-leden van wie de namen bekend zijn - maar tegen anonieme racisten.

In hun verklaring legt Anonymous uit dat het hackerscollectief nog altijd in de vrijheid van meningsuiting gelooft - en die vrijheid altijd zal verdedigen - maar dat deze actie niet gericht is tegen het delen van je mening: de KKK'ers moeten wat het collectief betreft in staat zijn om hun racistische denkbeelden wereldkundig te maken... maar dan niet op anonieme wijze.

Let us make this especially clear: We are not oppressing you, Ku Klux Klan. We are not here to strip you of your Freedom of Speech. Anonymous will never strip you of any of your Constitutional rights. There is no "hate speech" exception to the Constitution. In a free society, we do have a duty to protect free thought, even when especially offensive. Your hateful ideas and words remain yours to keep. You are allowed to speak and in kind, we are allowed to respond. You are legally free to live and be any which way you choose to live and be. Keep in mind, it is not illegal nor oppressive to hurt your feelings. With that said - We are stripping you of your anonymity. Again. This is our protected speech.

Ook stelt Anonymous dat KKK'ers "meer dan extremisten zijn. Jullie zijn meer dan een haatgroep. Jullie gedragen je als terroristen en moeten ook als zodanig gezien en behandeld worden. Jullie zijn terroristen die zich verstoppen onder lakens en die de maatschappij op elk niveau infiltreren."

Als Anonymous het dreigement uitvoert is de kans groot dat er enkele invloedrijke en succesvolle Amerikaanse mannen (en vrouwen) ontmaskerd worden. Tenminste, dat zou je concluderen als je naar het "infiltreren alle niveau's" kijkt.

Het konden dus weleens interessante tijden worden in Amerika.

Overigens ben ik net als Anonymous van mening dat de vrijheid van meningsuiting grenzeloos dient te zijn, maar dit betekent inderdaad niet dat mensen alles maar op anonieme wijze moeten kunnen zeggen. Ontmasker deze racisten maar zodat iedereen weet wie ze zijn en wat ze doen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties