Ze is blind, dakloos en slechts 3 jaar oud. Dan vindt een barmhartige Samaritaan haar in een park en brengt haar mee naar huis

Geen categorieokt 31 2015, 17:00
Een 3-jarige jongedame werd onlangs gevonden toen ze op een parkbankje lag te slapen. Een barmhartige Samaritaan zag het met lede ogen aan en nam haar vervolgens mee. Daardoor heeft ze nu kans op een nieuw leven, in een liefhebbend gezin.
De jongedame in kwestie is een 3-jarige pitbull. Tegenwoordig wordt deze lieve hond geholpen door Jennifer Wales, een vrouw die zich al jaren inzet voor huisdieren die door iedereen verlaten zijn en niets meer hebben.
Jennifer kwam de arme hond op het spoor toen ze inlogde op Facebook. Ze volgt verschillende organisaties die dieren redden, en zag opeens een post voorbijkomen over 'Poly,' de pitbull in kwestie. Er stond een foto van Poly bij, en de stichting legde uit dat de arme hond weliswaar een fantastisch karakter had, maar ook ernstige lichamelijke problemen had. Zo is ze blind, heeft ze een aangeboren hartafwijking, ringworm en één of andere huidaandoening die korstvorming veroorzaakt.
Dat klinkt als een hele lading problemen - en ziektes - maar dat weerhield Jennifer er niet van om contact op te nemen met de stichting en Poly tijdelijk te adopteren. Jaren geleden had ze namelijk zelf ook een blinde pitbull van wie ze enorm viel hield. Poly deed haar denken aan die andere hond. Daarom wilde Jennifer maar wat graag voor haar zorgen.
Poly is nu een tijdje bij Jennifer en is flink opgeknapt. Waar ze eerst redelijk depressief was is ze nu vrolijk en actief. En, oh ja, haar fysieke problemen worden ook behandeld waardoor ze zich lichamelijk ook veel beter voelt.
Zoals wel vaker bewijst dit maar weer eens dat huisdieren - en met name honden - menselijker zijn dan we vaak willen toegeven: net als wij hebben ze liefde en aandacht nodig. Als ze dat niet krijgen worden ze werkelijk depressief... terwijl ze helemaal opfleuren als er wél iemand is die om hen geeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten