Brein achter aanslagen Parijs omsingeld: vuurgevechten, explosies, en enkele doden

Het is vanmorgen losgegaan in Parijs – een situatie die nog altijd voortduurt. De Franse politie zegt dat ze het brein van de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag gevonden en omsingeld hebben. Helaas wordt Abdelhamid Abaaoud omringd door enkele volgelingen die zich net als hij niet zonder slag of stoot overgeven.

Het vuurgevecht tussen de Franse politie en de terroristen duurt nu al enkele uren. Ook het leger is ingezet. Tenminste twee verdachten van de aanslagen in Parijs zijn ondertussen uitgeschakeld. Eén van hen zou een vrouw met een bomgordel zijn.

Het vind allemaal plaats in Saint Denis. De politie zegt dat de vrouwelijke zelfmoordterrorist haar bom zelf tot ontploffing bracht. Voor zover bekend doodde ze daar alleen maar zichzelf mee.

Drie mensen zijn opgepakt. Ook zijn tenminste vier Franse agenten gewond geraakt bij de gevechten. Omstanders zeggen niet alleen schoten gehoord te hebben, maar ook verschillende explosies. In totaal zou het om zeven zijn gegaan. Eén daarvan is natuurlijk de zelfmoordterroriste die haar bomgordel liet afgaan.  De omsingelde terroristen zijn zwaar bewapend.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. poldi

  Aber kein panic, wir schaffen das.
  Hartelijk bedankt frau Merkel met uw wilkommen uitnodiging aan alle “vluchtelingen” waarvan een kwart niet over de vereiste papieren beschikt en daarbij de wetenschap dat ongeveer 5000 *) originele Syrische paspoorten zijn buitgemaakt.
  Wat is eigenlijk de echte reden voor uw 180 graden draai dat u een paar jaar geleden nog stelde dat de multiculturele samenleving totaal is mislukt ?
  Toch geen beginnende dementie ?

  *) Stond vermeld in diverse buitenlandse media

  1. V.K.

   -@Poldi,

   -hebben we het nog niet eens gehad over Syrische paspoorten welke je in reisburo Turkije kan kopen .

 2. Terzo

  En nu doorpakken graag, uitroeien dat spul in al die banlieus, het is oorlog met de islam….

  1. Daniel

   Heb je enig idee van de omvang van de banlieus Terzo? Dan kan er in Molenbeek nog wel een wijkagent bij en het is opgelost.
   Dit probleem lossen we niet op door bejaarden, die hun dienstplicht vervuld hebben, met wapens de straat op te sturen.
   Voorlopig kunnen die bejaarden beter achter hun toetsenbordjes blijven zitten, voor je het weet struikelen ze en gaat het geweer per ongeluk af. Moet de wijkverpleegkundige weer op komen draven met valium voor de verwarde bejaarde.

   1. Spleen

    In de logica van Terzo zouden we Molenbeek ook moeten bombarderen, Daniel, je hebt wat collateral damage maar dat betreft overwegend moslims, dus daar piepen we niet over.

   2. Terzo

    Het Vreemdelingenlegioen in samenwerking met elite eenheden weet wel raad met dat spul , aanpakken dat bebaarde ongedierte in pisjurken, hoogwaterbroeken en eiermutsjes en niqaabs.

    We zijn in oorlog met de islam.

    1. Nog1

     @ Terzo

     Oorlog met de islam? Je verwart je wens met de werkelijkheid.

   3. Pjotter

    En voor Daniel, het struikelen van bedoelde oudjes valt reuze mee, kunnen nog steeds gehakt maken van uienbalen.

  2. Spleen

   Waren we allemaal maar zo dapper als Terzo.

   1. Terzo

    Door schijterige ruggengraatloze lafbekken zoals jij bevinden wij ons nu in deze oorlogssituatie met de islam, ga je schamen man.

    1. Spleen

     Als we de oplossingen van Terzo hadden gevolgd waren de moslims in dit land onder dwang gesteriliseerd dan wel afgeslacht en had hij nu over hun lijken staan pissen.
     Terzo toont ons zijn gewenste samenleving.

   2. Terzo

    Het laffe schijterige moslimongedierte schijnt nu te zijn gevlucht in een kerk……………….

  3. Nog1

   @ Terzo

   Je contributie voor de Nazipartij is al overgemaakt vermoed ik.

 3. Wachteres

  https://www.youtube.com/watch?v=A4FpeWJHtac

  VIDEO: Turkse voetbalfans verstoren minuut stilte voor de terreurslachtoffers van Parijs voor interland Turkije-Griekenland!!!

  Inderdaad: oorlog met de islam. De moslims kiezen daar zelf voor.

 4. Daniel

  Wachteres schrijft : ‘Inderdaad: oorlog met de islam. De moslims kiezen daar zelf voor.’
  Vanmorgen las ik:
  ‘De eerste aanslagen in Frankrijk waren op Joden (antisemitisme), de tweede aanslag ging tegen Charlie Hebdo (vrijheid van meningsuiting) en de aanslagen in Parijs waren vooral gericht tegen de westerse levensstijl van uitgaan en plezier.

  De meeste moslims keuren die aanslagen af, maar bij een groot deel leeft toch een afkeer van wat zij zien als decadentie. Je kunt het dus wel hebben over een kleine groep, maar de voedingsbodem waaruit die terreurcellen ontstaan is aanzienlijk wijder.’

  Het gaat echter veel verder, het begint al bij de jeugd

  ‘En dan viel mij nog iets op. Een paar dagen voor de aanslag publiceerde de universiteit van Chicago een wereldwijd onderzoek naar altruïsme bij kinderen: The Negative Association between Religiousness and Children’s Altru-ism across the World. De verrassende uitkomst was, om de kop van The Guardian te citeren: ‘Religieuze kinderen zijn gemener dan niet-religieuze kinderen.’

  Zoiets opent je de ogen, ik dacht het vroeger als schooljongen al, die gereformeerde kinderen deugden niet.

  ‘De onderzoekers werkten met stickers die de kinderen konden geven aan andere kinderen die zij niet konden zien. Bijna steeds bleek dat religieuze kinderen egoïstischer waren en minder geneigd hun stickers met anderen te delen dan niet-religieuze kinderen. De onderzoekers hadden het tegenovergestelde verwacht en waren totaal verrast door de uitkomst. Ook sommige ouders van de religieuze kinderen reageerden geschokt. Dat was precies het tegenovergestelde van wat zij met hun opvoeding hadden beoogd, zeiden ze.’

  Het onderzoek zegt verder:

  ‘In het onderzoek, gehouden onder 1.170 kinderen in Canada, China, Jordanië, Turkije, de VS en Zuid-Afrika, bleken islamitische kinderen het minst empathisch en het minst bereid hun stickers te delen. Ook waren deze islamitische kinderen geneigd om sneller en zwaarder te straffen.’

  ‘Ongetwijfeld is de steekproef te klein, zijn conclusies voorbarig en bestaan er vast landen waar islamitische kinderen bereid zijn alles weg te geven, maar het is mij ook weleens opgevallen dat charitatieve moslim-instellingen hun charitas voornamelijk richten op moslims. Saoedi-Arabië helpt graag, niet met tenten en eten, maar met elders te bouwen moskeeën. Nog onlangs las ik dat de Rode Halve Maan – de moslimvariant van het Rode Kruis – hulp had geweigerd aan christenen.

  Empathie begint niet op school, maar bij de geboorte.’

  Dus ‘alle moslims deugen niet’ is hetzelfde als ‘alle gereformeerden hebben het achter de ellenbogen’, maar er zit veel kaf onder het koren.

  Dit stond in een artikel uit de Volkskrant geschreven door Max Pam over terroristen en onderwijs.

  1. Wachteres

   Precies, Daniel: er zit veel kaf onder het koren. En dat kaf is, anders dan de gereformeerden [ik heb ook een synodale opvoeding gehad], levensgevaarlijk.

   Zijn alle doden die er tot nu toe gevallen zijn, niet voldoende?

   De islam past niet in onze vrije westerse samenleving. Niet één moslim wordt opgevoed met democratische gedachtegangen, eenvoudig omdat de islam geen democratie duldt.

   1. Spleen

    de gereformeerden zijn in zonde geboren en ontvangen en geneigd tot alle kwaad.
    Een rampvolk dat we nimmer moeten toelaten.

    1. Wachteres

     Nu al teveel zoete wijn, Simon?

   2. Wachteres

    Stel, er zijn vijftig miljoen moslim in de EU en tien procent is levensgevaarlijk fundamentalistisch, dan zijn dat vijf miljoen.

    Een tiental fundamentalisten kunnen al een grote ravage aanrichten, dat hebben we in Parijs gezien. Mogen we dan niet zeggen dat we er tegen zijn dat de islamitische instroom doorgaat? Onze leiders maken de indruk dat het hen niet interesseert wie er binnenkomen, als er maar voldoende binnenkomt.

    Trouwens het filmpje met de reactie van de Turkse voetbalfans zegt heel veel.

    In Duitsland komen er, als Erdogan op bezoek komt, duizenden, vooral Turkse jongeren, op hem af. Er moet dan een stadion worden afgehuurd om hen allemaal te kunnen plaatsen. Eng, t ‘is net een semimilitaire parade uit een bepaalde periode, waar het volk heil Hitler stond te roepen.

    Wat Erdogan van plan is, weten we. Daar is hij niet geheimzinnig over. We kunnen hem rustig met Hitler vergelijken. Hij wil het herstel van het Ottomaanse rijk. En dat zal – mocht dat nodig zijn – niet zachtzinnig gaan.

    En zo’n gevaarlijke gek wil o.m. D66 bij de EU hebben?

 5. Wachteres

  https://ejbron.wordpress.com/2015/11/17/de-barbaren-zijn-binnen-en-er-zijn-geen-hekken/

  De barbaren zijn binnen en er zijn geen hekken

  Terwijl ik dit schrijf, heeft Parijs, voor de eerste keer sinds de Duitse bezetting, een uitgaansverbod ingesteld en het dodental van de meervoudige aanslagen staat op 158 doden. De overgrote meerderheid van hen is tijdens een concert in het Bataclan-theater, een prachtig staaltje van 19e-eeuwse Chinoiserie op de boulevard Voltaire, afgeslacht. De laatste keer was ik daar, als mijn geheugen mij niet in de steek laat, om Julie Pietri te zien optreden. Ik word zo doodziek van deze barbaren, die schieten en bommen laten ontploffen en doden en die alles wat ik mooi vind opblazen – of het nu een klein stadje in Quebec is, waar het favoriete fondue restaurant van mijn kleine meisje zich bevindt, of mijn favoriete hotel in Amman, of de dappere strijder voor de vrijheid van meningsuiting, die mij in Kopenhagen onderdak gaf … of een muziekhal waar ik graag naartoe ging om wat jazz en popmuziek te horen en om een paar uur weg te zijn van de zorgen van de wereld.

  Een indrukwekkend artikel van Mark Steyn. Onderaan is ook een link naar de Engelse tekst.

  1. Wachteres

   Dus zeg ik nogmaals: Wat is hier het happy end? Want als Hollande niet bereid is om de massale islamitische immigratie naar Frankrijk en Europa te beëindigen, dan is zijn ‘meedogenloze oorlog´ niet serieus te nemen. En, als zij nog steeds bereid is om het idiote plan van Mutti Merkel om de Duitse dodelijke neergaande demografische spiraal te tolereren, die bewerkt wordt door de versnelde islamisering, dan zijn de Europeanen niet serieus te nemen. Uiteindelijk zal de decadentie van Merkel, Hollande, Cameron en de rest het westerse leiderschap van het fin de civilisation u uw wereld kosten en alles wat u lief is. Dus rot op met de wake bij kaarslicht.

   Zo is het en niet anders!

   Leiders die dit niet willen zien zijn oerdom of levensgevaarlijk.

   Laten we hopen dat het eerste op hen van toepassing is.

  2. Spleen

   Het blijft zowel schokkend als ontroerend om te zien dat er nog steeds dwazen zijn die E.J. Bron als een betrouwbare bron aanmerken.
   Dat soort mensen doen me denken aan mensen die achter radicale imams aanlopen: totaal de weg kwijt.

   1. Wachteres

    Ach, wat jij vindt en denkt is niet van belang, Simon.

    1. Wachteres

     Trouwens, je vervalt in herhalingen. Rammelt het een beetje daarboven?

     Op tijd met medicijnen beginnen.

   2. toetssteen

    @Spleen
    Weer aan het schoppen naar de vertaler?

    1. Wachteres

     Mark Steyn zal ook wel afgekeurd worden, Toets.

     Het is ook naar als mensen afgeven op de fundamentalistische islam.

     Dat moet je niet willen. Liever af en toe [of vaker] wat islamitisch geweld.

     Zolang het nog in Frankrijk is … hoeven wij ons toch niet druk te maken?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.