Brein achter aanslagen Parijs omsingeld: vuurgevechten, explosies, en enkele doden

Geen categorienov 18 2015, 8:00
Het is vanmorgen losgegaan in Parijs - een situatie die nog altijd voortduurt. De Franse politie zegt dat ze het brein van de aanslagen in Parijs van afgelopen vrijdag gevonden en omsingeld hebben. Helaas wordt Abdelhamid Abaaoud omringd door enkele volgelingen die zich net als hij niet zonder slag of stoot overgeven.
Het vuurgevecht tussen de Franse politie en de terroristen duurt nu al enkele uren. Ook het leger is ingezet. Tenminste twee verdachten van de aanslagen in Parijs zijn ondertussen uitgeschakeld. Eén van hen zou een vrouw met een bomgordel zijn.
Het vind allemaal plaats in Saint Denis. De politie zegt dat de vrouwelijke zelfmoordterrorist haar bom zelf tot ontploffing bracht. Voor zover bekend doodde ze daar alleen maar zichzelf mee.
Drie mensen zijn opgepakt. Ook zijn tenminste vier Franse agenten gewond geraakt bij de gevechten. Omstanders zeggen niet alleen schoten gehoord te hebben, maar ook verschillende explosies. In totaal zou het om zeven zijn gegaan. Eén daarvan is natuurlijk de zelfmoordterroriste die haar bomgordel liet afgaan. De omsingelde terroristen zijn zwaar bewapend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten