Dakloze man krijgt gratis maaltijd van vreemde. Zijn reactie is hartverwarmend

Een dakloze oorlogsveteraan kon zijn ogen nauwelijks geloven toen een totale vreemde onlangs een maaltijd voor hem kocht. Zijn reactie sprak boekdelen over zijn omstandigheden… en over zijn hart.

De goede daad van een vreemde heeft het leven van deze dakloze oorlogsveteraan volledig op zijn kop gezet – maar dan in goede zin. Hij heeft een baan aangeboden gekregen én een woning.

De niet geïdentificeerde man bedelde mensen voor spaargeld in het Amerikaanse Californië. Toen kwam hij een vreemde tegen die Max Zahir heet.

Max knoopte een gesprek met de man aan. Die vertelde hem dat hij al een dag niets had gegeten en dringend geld nodig had om een maaltijd te kopen. Zijn buik was leeg; hij moest iets eten. In plaats van hem alleen maar geld te geven nam Max de man met zich mee. Ze gingen samen naar een fastfoodrestaurant waar Max de maaltijd van de man betaalde. Vervolgens beloofde hij hem dat hij regelmatig terug zou komen om eten voor hem te kopen.

Hun ontmoeting werd gefilmd… en de beelden zijn werkelijk hartverscheurend én hartverwarmend. De veteranen barstte namelijk in tranen uit. Hij kon het maar nauwelijks geloven dat een vreemde zoiets moois voor hem wilde doen.

Max zei tegen de veteraan:

“Ik zal je wat vertellen. Ik ga elke dag om vier uur naar mijn werk. Als je me bij het benzinestation ontmoet zal ik je steeds een lunch kopen. Ik wil gewoon iets goeds voor je doen… en hopelijk ben je ooit in staat om zélf anderen te helpen.”

De veteraan kon het bijna niet geloven:

“Niemand heeft me tijdenlang zo aardig behandeld. Dank je!”

Nadien zette Max de video op YouTube, waar ‘ie meteen viraal ging.

Door het succes van zijn actie – de veteraan heeft namelijk zowel een woning als een baan aangeboden gekregen – heeft Max besloten om zich nog meer in te zetten voor daklozen. Zo wil hij onder meer geld ophalen om slaapzakken, voedsel en dekens voor ze te kopen.

Ongelooflijk genoeg heeft Max al meer dan 17.000 dollar opgehaald.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.