Deze 12-jarige held redt zijn vriend – van een hongerige zwarte beer

Toen een beer dit jongetje aanviel, was er weinig hoop voor hem. Maar zijn vriend toonde zich een ware held.

Het leek een normale wandeling voor de 8-jarige Stas, toen hij terug liep van de winkel naar zijn huis, in een dorpje in het uiterste oosten van het kille Siberië. Maar dat werd het niet: een zwarte beer besloot dat de jongen hem een reden had gegeven om aangevallen te worden. De beer was duidelijk in een slechte bui: hij gooide de jongen op de grond en begon op hem te gaan staan en het weerloze jongetje ook nog eens te bijten. De situatie leek uitzichtloos.

Er bleek echter toch nog hoop te zijn voor Stas: zijn 12-jarige vriend Nikita hoorde de aanval, en besloot in te grijpen. De meeste kinderen, en volwassen, zouden dan zo snel mogelijk iemand gaan halen met een groot geweer, om zo het beest weg te jagen. Maar niet deze jongen: hij twijfelde geen moment, pakte een steen en sloeg deze zo hard mogelijk op het hoofd van het gevaarlijke dier.

Ik zag het (de aanval, red.) en rende naar de beer. Ik dacht niet na over mezelf, of over wat er zou kunnen gebeuren. Ik wilde gewoon mijn vriend redden.

Zijn vriend kon dit bevestigen:

Nikita rende en heeft me gered. Hij sloeg het beest op zijn kop met een steen.

Dat de beide jongens dit verhaal konden navertellen is wonderbaarlijk, want de beer toonde zich niet bepaald gelukkig na de slag op zijn hoofd. Hij verlegde zijn aandacht naar de oorzaak van dit ongemak: het tweede jongetje. Maar toen besloot een andere held het toneel op te komen. Een hond, genaamd Tosya, verscheen vanuit het niets en begon naar de beer te blaffen. Deze rende nu naar de hond, die de beer wegleidde van de gewonde jongens. Hij raakte het dier kwijt in een bos, en wist zijn weg naar huis weer veilig te vinden.

De jongens waren er na de aanval niet al te best aan toe, met veel blauwe plekken, beetwonden en vele schaafwonden. Maar volgens het ziekenhuis waar ze behandeld worden, zullen de jongens er wel weer bovenop komen. De chirurg die hen behandelde had nog iets anders te zeggen:

Nikita’s daad was ongelooflijk, een steen naar zo’n roofdier gooien, oog in oog met hem te staan, allemaal om zijn vriend te redden. Dit is een echte mannendaad, heel erg heldhaftig.

De chagrijnige, aggresieve beer is inmiddels gevonden en gedood door jagers.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Daniel

    Die heldhaftige hond was een teckel. Klein maar met een leeuwenhart.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.