Deze arme hond is de meest depressieve hond ooit. Dan verandert haar leven drastisch

Geen categorienov 06 2015, 18:00
Deze ongelooflijk depressieve hond (een vrouwtje) had alleen wat liefde nodig om zichzelf te worden.
Lana de hond werd geadopteerd van Rescue Dogs Match, een organisatie in Canada, toen ze slechts 5,5 maanden oud was. Helaas ging het niet helemaal goed: korte tijd later werd ze alweer teruggebracht naar het asiel.
Het gevolg? Lana werd buitengewoon depressief. Ze had korte tijd genoten van een (relatief) liefhebbend gezin, maar nu was ze opeens (weer) alleen. Ze verloor alle hoop en zelfs de wil om te leven. Deze foto van haar ging dan ook viraal:
Screen Shot 2015-11-06 at 12.51.58
Elke hondenliefhebber die naar deze foto kijkt zal moeite hebben om het droog te houden - ik in ieder geval wel. Ze heeft een eigen bedje, een bal, en drinken, maar het arme beestje is totaal en volkomen depressief. Zoals Dahlia Ayoub - die voor een organisatie werkt die zich inzet voor honden - uitlegt: "Ze hield er gewoon mee op. Het was alsof haar hele wereld was ingestort."
De organisatie Mighty Mutts zette de foto hierboven online. In korte tijd ging Lana's verhaal viraal: de Facebook-post is maar liefst 12.000 keer gedeeld. Daarnaast zijn er artikelen over haar geschreven en hebben mensen de foto individueel geplaatst, zonder te linken naar de pagina van Mighty Mutts. Miljoenen hondenliefhebbers hebben de foto dus gezien.
Het gevolg? Talloze mensen hebben zich gemeld bij de organisatie die Lana verzorgt: ze willen haar maar wat graag adopteren. De organisatie zoekt uit welke kandidaat het beste bij Lana past - zodat ze zeker weten dat ze niet nog een keer teruggebracht zal worden.
In de tussentijd wordt Lana verzorgd door een dierenliefhebber die de verantwoordelijkheid voor haar welzijn een paar weken of maanden op zich wel nemen. Het resultaat? Deze recent gemaakte foto vertelt het hele verhaal:
Screen Shot 2015-11-06 at 12.57.19
Jawel: Lana ziet het leven opeens weer zitten.
Lana word nu heropgevoed door haar adoptiefbaasje: ze heeft namelijk enkele problemen. Zo is ze erg fel als iemand in de buurt van haar eten komt (wat komt doordat ze als puppy in een kooi werd gehouden en te weinig te eten kreeg; als zij en haar broertjes en zusjes melk konden drinken bij hun moeder was er niet genoeg. Ze moesten dus vechten voor elke slok). Daarnaast is ze erg beschermend. Op zich is dat goed, maar niet vrienden even op bezoek komen en Lana haar best doet om ze weg te jagen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten