Dit is de man wiens leven werd gered door een terreuraanslag

Voor deze man uit Israël bleek een levensgevaarlijke situatie levensreddend te zijn.

Daniel Cohen, een Israëlische man uit Rishon Zion, een plaats bij Tel Aviv, werd vorige week op het busstation aangevallen door een Palestijnse man. Dat deze aanval uiteindelijk een zegen voor hem zou blijken, had hij toen nog niet kunnen vermoeden.

Terwijl Daniel op de bus stond te wachten, sprong een man op hem af en probeerde hem te wurgen. Toen het slachtoffer zich verzette werd er een mes getrokken.

Het voelde alsof mijn nek zou gaan breken. Hij pakte een mes en probeerde mij te onthoofden. Ik probeerde het weg te duwen, waarna hij in mijn nek wilde steken. Ik bewoog mijn hoofd, dus hij raakte mijn kaak, bij mijn oor. Toen duwde hij me op de grond en stak me aan mijn linkerzijde in mijn borst, mijn maag en mijn schouder.

Wonder boven wonder overleefde Daniel deze gruwelijke aanslag op zijn leven. Hij werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht, en moest door de ernst van zijn verwondingen zo snel mogelijk geopereerd worden. Toen hij hierna wakker werd, hadden de doktoren hem echter iets verrassend te vertellen.

Als eerste vertelden ze hem dat zijn operatie goed was verlopen. Maar tijdens de vier uur die deze ingreep duurde, vonden de artsen iets wat ze niet hadden verwacht. Daniel bleek namelijk een tumor op zijn organen te hebben. Ze besloten om de tumor meteen weg te halen, zodat hij hopelijk niet nog een keer geopereerd hoeft te worden.

Hij zegt dat de tumor nog veel groter had kunnen worden, en dat het slecht voor hem had kunnen afgelopen als het niet binnen korte tijd was ontdekt. Hij voelde al een tijdje lichte pijn, maar was er nog niet mee naar de dokter geweest. Voor hem is het duidelijk: “De aanslag heeft mijn leven gered”, aldus het slachtoffer dat uiteindelijk een zeer groot geluk bij een ongeluk meemaakte.

De dader die hem van zijn leven probeerde te beroven zal nu echter wel balen van zijn daad.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.