Fantastisch om te zien: volledig kleurenblinde man ziet voor het eerst een gekleurde wereld

Jij en ik letten normaal gesproken niet op de kleuren om ons heen. Ja, de wereld zit vol kleuren. Daar zijn we aan gewend.

Helaas geldt dat niet voor iedereen. Blinde mensen kunnen helemaal niets zien; voor hen zou het geweldig zijn om zelfs maar 1 dag het groene gras of de blauwe lucht met eigen ogen te kunnen aanschouwen.

Interessante genoeg geldt dat ook voor kleurenblinde mensen. Zoals Joseph Romeo.

Toen Joseph zeven jaar oud was zag hij voor het laatst kleuren. Sindsdien heeft hij de wereld alleen maar in grijstinten gezien. Dat is beter dan helemaal niets zien, maar toch; je kunt je er iets bij voorstellen dat hij de kleurige wereld bijzonder miste.

Gelukkig voor hem is daar tegenwoordig echter een oplossing voor: een speciale bril die ervoor zorgt dat mensen als hij toch alle kleuren kunnen zien.

Zijn vrouw verraste hem onlangs met zo’n bril. Hij zette de bril op en kon het bijna niet geloven: dus zo ziet het er uit als je kleuren ziet, hij was het na al die jaren al bijna vergeten.

Josephs vrouw hoorde enkele jaren geleden dat er zo’n bril was, maar het stel kon het toen niet betalen: de bril kostte toen namelijk $700. De afgelopen jaren zijn de prijzen echter gedaald, waardoor ze een bril kon kopen voor $400; nog altijd duur, maar niet veel duurder dan gewone brillen.

Afgelopen maandag verraste ze Joseph met zijn bril. Het gevolg? Een ontzettend blije echtgenoot die zijn ogen maar nauwelijks kon geloven.

Hier een andere video van twee jongens die hun hele leven kleurenblind zijn en dankzij deze speciale bril opeens kleuren kunnen zien. Het is geweldig om te zien hoe verbaasd ze reageren: “Wat is dit? Is dit paars?”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.