Franse moslims: 'De joden zitten achter aanslagen Parijs'

Geen categorienov 24 2015, 9:00
Na de aanslagen van Parijs stapte de Canadese journalist Ezra Levant op het vliegtuig. Zijn missie? Franse moslims te interviewen over de aanslagen. Hij wilde weten wat hun mening was. Wie zat achter de aanslagen, heeft het iets van doen met islam, en betekent dit dat Frankrijk in een staat van oorlog is?
En zo ja, een oorlog tegen wie?
Nu hij weer terug is in Canada heeft Levant een video online gezet van de interviews. Hoewel de gesprekken in Frans werden gevoerd heeft hij zijn video ondertiteld - in het Engels.
De resultaten van de gesprekken zijn tegelijk schokkend en ergens ook wel weer geruststellend.
Laat me beginnen met het geruststellende gedeelte. Verreweg de meeste Franse moslims veroordeelden de aanslagen. Ze maakten duidelijk dat ze niets te maken willen hebben met ISIS en dat ze de doelen en ideeën van de organisatie absoluut niet delen.
This-has-nothing-to-do-with-Muslims
Dat is natuurlijk prima.
Jammer genoeg zeiden veel van de ondervraagden ook dingen die zorgwekkender zijn. Zo beweerden ze vrijwel stuk voor stuk dat ISIS niets te maken heeft met de islam. Moslims mogen geen onschuldige mensen vermoorden, zeggen zij, en dus zijn ISIS-terroristen geen moslims. 1+1=2.
religion-has-nothing-to-do-with-it
Hoewel dit soort uitspraken er ongetwijfeld voor zorgen dat ze zich beter voelen over hun religie ontkennen ze hiermee de werkelijkheid. Als we de Radicale Islam ooit willen verslaan is het noodzakelijk voor gematigde, verlichte moslims om eerlijk te zijn over de problemen in hun geloof. Jammer genoeg lijken velen daar niet toe bereid te zijn.
its-the-jews-say-muslims
Daar komt nog eens bij dat veel van de ondervraagden lieten weten dat, hoewel moslims zeker geen onschuldige mensen kunnen doden, dat niet geldt voor een andere religieuze groep: joden.
Ja, volgens hen zitten 'de joden' feitelijk achter de aanslagen en gebruiken zij ISIS om bloedbaden aan te richten en de islam een slecht imago te geven.
Daesh-ISIS-for-me-is-Jewish
En 'de joden' zijn niet de enigen die verantwoordelijk worden gehouden voor de aanslagen. Tenminste, niet in de ogen van Franse moslims. Volgens deze mensen zit Amerika er namelijk ook achter:
it-is-an-american-organization
Met andere woorden, ISIS is helemaal niet islamitisch! Nope, als het aan deze 'verlichte' geesten gaat is ISIS stiekem een organisatie gesteund door 'heel zieke joden' (letterlijk citaat) en het kapitalistische Amerika!
Jews-are-really-sick
Zoals Levant ook duidelijk maakt in zijn video is het meest zorgwekkende hieraan dat de man die deze uitspraken doet er allerminst uitziet als een extremist. Hij draagt geen traditionele Arabische kleding. Nee, hij komt volkomen modern en zelfs westers over. Tot hij zijn mond opendoet en uitlegt wat zijn mening is over de aanslagen in Parijs.
Dan blijkt ineens dat hij er bijzonder antisemitische, anti-Amerikaanse en zelfs fundamentalistische denkbeelden op nahoudt.
We zouden hiermee kunnen dealen als het slechts één man was die zoiets zei. Helaas bewijst Levants video dat dit absoluut niet zo is. Heel veel andere Franse moslims, die er net zo modern uitzien als hij, denken er net zo over.
The-Jews-are-terrorists
Al met al zegt Levant dat ongeveer de helft van de Franse moslims die hij sprak er dit soort denkbeelden op nahouden.
jews-did-it
Hun redenering is eenvoudig: moslims doden geen onschuldige mensen, en al helemaal geen geloofsgenoten. ISIS vermoordt onschuldige mensen - en met name onschuldige moslims - en dus kan de groep absoluut niet 'islamitisch' zijn. Het is net zo simpel als 1+1=2!
Aan de andere kant zijn deze lieden ervan overtuigd dat joden wél onschuldige mensen doden. Puur voor de lol.
Muslims-are-the-real-victims
Om het samen te vatten: "ISIS is een organisatie die geleid wordt door de joden en Amerika."
ISIS-follows-the-US-and-the-Jews
Conclusie: in het beste geval ontkennen Franse moslims de ware oorzaken van islamitisch terrorisme, en in het slechtste geval geven ze "de echt zieke joden" en "Amerika" de schuld voor de aanslagen in Parijs.
Als dat één ding bewijst dan is het dat Frankrijk een ontzagwekkend groot probleem heeft met haar islamitische bevolking.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten