Franse moslims: ‘De joden zitten achter aanslagen Parijs’

Na de aanslagen van Parijs stapte de Canadese journalist Ezra Levant op het vliegtuig. Zijn missie? Franse moslims te interviewen over de aanslagen. Hij wilde weten wat hun mening was. Wie zat achter de aanslagen, heeft het iets van doen met islam, en betekent dit dat Frankrijk in een staat van oorlog is?

En zo ja, een oorlog tegen wie?

Nu hij weer terug is in Canada heeft Levant een video online gezet van de interviews. Hoewel de gesprekken in Frans werden gevoerd heeft hij zijn video ondertiteld – in het Engels.

De resultaten van de gesprekken zijn tegelijk schokkend en ergens ook wel weer geruststellend.

Laat me beginnen met het geruststellende gedeelte. Verreweg de meeste Franse moslims veroordeelden de aanslagen. Ze maakten duidelijk dat ze niets te maken willen hebben met ISIS en dat ze de doelen en ideeën van de organisatie absoluut niet delen.

This-has-nothing-to-do-with-Muslims

Dat is natuurlijk prima.

Jammer genoeg zeiden veel van de ondervraagden ook dingen die zorgwekkender zijn. Zo beweerden ze vrijwel stuk voor stuk dat ISIS niets te maken heeft met de islam. Moslims mogen geen onschuldige mensen vermoorden, zeggen zij, en dus zijn ISIS-terroristen geen moslims. 1+1=2.

religion-has-nothing-to-do-with-it

Hoewel dit soort uitspraken er ongetwijfeld voor zorgen dat ze zich beter voelen over hun religie ontkennen ze hiermee de werkelijkheid. Als we de Radicale Islam ooit willen verslaan is het noodzakelijk voor gematigde, verlichte moslims om eerlijk te zijn over de problemen in hun geloof. Jammer genoeg lijken velen daar niet toe bereid te zijn.

its-the-jews-say-muslims

Daar komt nog eens bij dat veel van de ondervraagden lieten weten dat, hoewel moslims zeker geen onschuldige mensen kunnen doden, dat niet geldt voor een andere religieuze groep: joden.

Ja, volgens hen zitten ‘de joden’ feitelijk achter de aanslagen en gebruiken zij ISIS om bloedbaden aan te richten en de islam een slecht imago te geven.

Daesh-ISIS-for-me-is-Jewish

En ‘de joden’ zijn niet de enigen die verantwoordelijk worden gehouden voor de aanslagen. Tenminste, niet in de ogen van Franse moslims. Volgens deze mensen zit Amerika er namelijk ook achter:

it-is-an-american-organization

Met andere woorden, ISIS is helemaal niet islamitisch! Nope, als het aan deze ‘verlichte’ geesten gaat is ISIS stiekem een organisatie gesteund door ‘heel zieke joden’ (letterlijk citaat) en het kapitalistische Amerika!

Jews-are-really-sick

Zoals Levant ook duidelijk maakt in zijn video is het meest zorgwekkende hieraan dat de man die deze uitspraken doet er allerminst uitziet als een extremist. Hij draagt geen traditionele Arabische kleding. Nee, hij komt volkomen modern en zelfs westers over. Tot hij zijn mond opendoet en uitlegt wat zijn mening is over de aanslagen in Parijs.

Dan blijkt ineens dat hij er bijzonder antisemitische, anti-Amerikaanse en zelfs fundamentalistische denkbeelden op nahoudt.

We zouden hiermee kunnen dealen als het slechts één man was die zoiets zei. Helaas bewijst Levants video dat dit absoluut niet zo is. Heel veel andere Franse moslims, die er net zo modern uitzien als hij, denken er net zo over.

The-Jews-are-terrorists

Al met al zegt Levant dat ongeveer de helft van de Franse moslims die hij sprak er dit soort denkbeelden op nahouden.

jews-did-it

Hun redenering is eenvoudig: moslims doden geen onschuldige mensen, en al helemaal geen geloofsgenoten. ISIS vermoordt onschuldige mensen – en met name onschuldige moslims – en dus kan de groep absoluut niet ‘islamitisch’ zijn. Het is net zo simpel als 1+1=2!

Aan de andere kant zijn deze lieden ervan overtuigd dat joden wél onschuldige mensen doden. Puur voor de lol.

Muslims-are-the-real-victims

Om het samen te vatten: “ISIS is een organisatie die geleid wordt door de joden en Amerika.”

ISIS-follows-the-US-and-the-Jews

Conclusie: in het beste geval ontkennen Franse moslims de ware oorzaken van islamitisch terrorisme, en in het slechtste geval geven ze “de echt zieke joden” en “Amerika” de schuld voor de aanslagen in Parijs.

Als dat één ding bewijst dan is het dat Frankrijk een ontzagwekkend groot probleem heeft met haar islamitische bevolking.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Svetlana

  Ik zou deze moslims niet beter kunnen citeren. Wat hebben die gelijk! Al zou ik het woord “zionisten” gebruiken ipv joden. Moslims en joden hebben al lang in tolerantie naast elkaar samen geleefd, naast elkaar gegeten en zelfs binnen huwelijken hun eigen religie in vrede kunnen leven. Wanneer was dat? Voor de middeleeuwen toen Europa de iquesitie had, en christenen anders denkenden braut afslachten (zoals isis nu doet). Alle huidige problemen in het middenoosten zijn ontstaan door het zionisme een politieke stroming en een suprimisiste stroming van het jodendom. Deze stroming wil de wereld verenigen in een nieuwe wereld orde waar de elite alles voor het zeggen heeft, en mensen in het MO en elders in de wereld uitbuit. Deze stroming heeft als missie om de lobbyisten, de banken de topbestuurders over te dienen en bevolking uit te roeien door het instabiliceren van naties en het creeeren van armoede

  1. V.K.

   -Bravo Swetlana, foutloos, goedlopende zinnen zonder al teveel stijlfouten.

  2. Ni28

   iquesitie?

  3. Ni28

   Svetlana, u heeft deze onzin letterlijk uitgekotst.

  4. Pjotter

   Het lijkt wel de eind jaren 30

  5. JanKorneeldeWit

   @Zweetlaan,

   Mein beatles….wat bent u dom zeg!! Zoals wij dat hier in ’t warme zuiden plegen te zeggen; te dom om te poepen….

  6. toetssteen

   @Svetlana
   Ehm, nou ja, zolang er stevige belasting werd betaald leefden ze in vrede. De inquisitie was een heel andere zaak.

  7. Nog1

   @ Svetlana

   U moet die onzin van press.tv niet zo serieus nemen.

   Het zionisme heeft het nergens en nooit over een wereldorde gehad. Er zijn een aantal varianten, maar de meest uitgebreide ambitie gaat uit van Eretz Israel; dat is van de Nijl tot de Eufraat. Dat is weliswaar een stuk groter dan het huidige Israel, maar bij lange na niet de hele wereld.

   Ik ben geen fan van het zionisme, op de keper beschouwd is het een vorm van racisme dat het ‘uitverkoren volk’ boven alle andere stelt, maar samenzweringen zoals U hier verhaalt zijn zonder uitzondering terug te voeren op de protocollen van de wijzen van Zion, een falsificatie uit de 19e eeuw. Deze was door de Ochrana (de toenmalige Russische geheime dienst) verspreid mn om de Russische tak van de Rotschildts (die in Georgië oliebronnen bezat) te kunnen onteigenen.

   Dat laatste mislukte omdat de Rothschildt’s bescherming inhuurde van Josef Dzjoegasjvili. Deze zou decennia later op zijn beurt ze alsnog onteigenen. Maar dat deed hij onder een andere naam; Stalin.

  8. Janalb

   Hoe gestoord is deze Svetlana eigenlijk ?
   Moet er niet een psychiater ingeschakeld worden, wat een dom, achterlijk, debiel asociaal psychotisch stuk vreten.

 2. Ni28

  Deze gesprek met moslims bewijst alleen dat islam niet in de Westerse wereld hoort. Multiculturele samenleving is pure utopie van linkse lieden tenzij je het beperkt tot de keuken of muziek.

  1. V.K.

   -@Ni28

   -Is je het niet opgevallen dat het vooral witte mensen op t.v. en andere media zijn welke zich bezondigen aan complottheorien, niet direct zoals Zwetlanda aangeeft over Joden maar liever Zionisten (israel etc) gebruiken.De multiculturele samenleving als min of meer als mislukt afdoen,daar ben ik het niet mee eens, maar ja die krijg je er ook vaak gratis bij wanneer het over moslims gaat, ook vaak weer van die witte mensen op t.v. en andere media.

   1. V.K.

    -@mezelf

    -bedoel eigenlijks dit, vanaf minuut 18 Nausicaa Marbe
    https://vimeo.com/146221686#t=1080s

   2. Ni28

    dus de multiculturele samenleving is volgens u een succes? Waar meet u dat aan? Ik zie overal alleen wij en zij en omgekeerd. Kijk om je heen en je ziet niet anders. Wij delen niet dezelfde waarden met elkaar dus spreek ik ook niet over samenleving.

    1. V.K.

     -@Ni28

     -Ja hoor, de multiculturele samenleving is een succes, geen daverend succes misschien, maar daar valt aan te sleutelen. maar ja problemen zal je altijd hebben.

     -Wat mij steekt zijn onze geweldige bestuurders en denkers welke het succes van de multiculturele wereld aan het slopen zijn door moslimgeweld uit de moslimgemeenschap te halen en dit onder te brengen in de multiculturele gemeenschap.
     -Geweldig he z’n multiculturele burgemeester welke het zwaaien van IS vlaggen toestaat en aan de andere kant staat te brullen dat hij de witte wijk gaat straffen.
     -Blijkbaar zijn bestuurders er bij jou prima in geslaagd om moslim geweld in deze samenleving als iets multicultureel af te doen, prima, deze laffe bestuurders gaan jou doodgooien met racisme etc . alles is geoorloofd om de moslim maar niet aan te spreken.

     1. Ni28

      Beste V.K., als ik het kort samenvat is de multiculti samenleving prima geslaagd, onze bestuurders halen de terroristen uit de moslimgemeenschap en zetten die in de multiculti samenleving/gemeenschap en de moslim mag niet aangesproken worden. Ik moet bekennen dat ik je niet kan volgen. Het is net of jezelf tegenspreekt. Bovendien oordeel ik over de multiculti samenleving los van het terrorisme. Je zult persoonlijke redenen hebben om deze als geslaagd te zien maar ik zie het anders. Ben met je eens over je oordeel over onze bestuurders die zijn verlamd door hun politieke correctheid.

  2. JanKorneeldeWit

   Klopt als een zwerende vinger!

   Wij kunnen ook het beste ver van die zandvlooienbende wegblijven, welkom zijn wij daar allerminst.

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/06/Christian_Bypass.jpg

 3. Wachteres

  “Als dat één ding bewijst dan is het dat Frankrijk een ontzagwekkend groot probleem heeft met haar islamitische bevolking”

  Helaas heeft niet alleen Frankrijk een probleem. Europa en de westerse wereld hebben hetzelfde probleem. En niet alleen moslims verkondigen hier die onzin. Lees de stukjes van Zwetslana maar eens. Nu begrijp ik waar haar inzichten vandaan komen. niet dat het mij verbaast.

  http://www.nationalreview.com/article/427450/paris-attacks-left-gender-ideology-islamic-jihad

  Why Does the Left Continue to Insist that Islamic Terrorism Has Nothing to Do with Islam?

  We hear from the Left about how the terrorists are propelled by poverty or lack of education or a desire to turn Europeans nasty or whatever the excuse du jour is. My favorite lie of the Left this time is that ISIS attacked Paris to make Europeans stop taking in millions of Muslim migrants. This is an almost admirably audacious lie, intended to force us to only one conclusion: commit suicide or be branded pro-ISIS. It’s the one-two punch of the modern Left. Destroy your culture or we’ll call you a racist.

 4. Viertel

  En, hoe denkt DDS-redacteur Van der Galiën over het onvervalste antisemitisme in de bijdrage van de zich Svetlana noemende reageerder op zijn site? Grijp hij in of wacht hij op een aanklacht van CIDI (die er dan zeker gaat komen) ?

 5. Bromsnor

  De immigranten uit de islamitische landen nemen de in hun landen van herkomst gebruikelijke negatieve houding tegenover vrouwen, homo’s, christenen en joden mee naar Europa.

  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam
  http://www.elsevier.nl/Nederland/blogs/2014/7/Wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

 6. Jantje

  Een moslim die zegt dat andere moslims geen moslim zijn doet aan taqiyya.
  Ze hebben allemaal dezelfde agenda: de Koran.
  Er zijn meer dan genoeg Soera’s die oog om oog, tand om tand goedkeuren of geweld tegen ongelovigen en anders gelovigen.
  Vooral als de ander begint. En daar zit precies het punt: de ander heeft het altijd gedaan bij een moslim, ze beginnen zelf nooit, natuurlijk.

 7. Arno

  Waarom vinden die moslim zichzelf altijd zielig en het onschuldige slachtoffer. Volgens hun opdrachtenboek voldoet alleen isis aan de eisen en zijn zij dus afvalligen en zullen ze de doodstraf krijgen wegens afvalligheid. Of het is inderdaad taqiyya, alles om de religie van de duivel te verbreiden en te beschermen.
  Zij moorden al 1400 jaar elkaar uit vanwege wie de opvolger van mo de pedofeet is.
  En al bijna even lang zaaien ze dood en verderf vanuit hun woestijn richting Europa en Azië. de islam heeft meer doden op zijn geweten dan welke ideologie dan ook :

  https://www.youtube.com/playlist?list=PLzFRrnqakJ1YM0lRDeP5h_TTOGbCXRdst

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.