Terroristen hadden plattegrond Bataclan

Geen categorienov 24 2015, 8:00
Bij het Bataclan, in Parijs, is een telefoon gevonden met daarop een plattegrond van het theater/de concerthal. Het mobieltje was waarschijnlijk van één van de terroristen verantwoordelijk voor het afgrijselijke bloedbad.
Het is niet het enige bewijs waaruit blijkt dat de aanslag goed was voorbereid:

De terreuraanslagen in Parijs waren zorgvuldig gepland en uitgevoerd door terroristen die getraind waren met militaire methoden. Ook hebben de terroristen de plekken waar de aanslagen werden gepleegd eerder bezocht. Dat staat in een intern document van de FBI, het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en het Nationaal Centrum voor Contraterrorisme waarover CNN dinsdag bericht.

Lokale agenten in Amerika worden opgedragen om goed op te letten. Als zij mensen zien die de indruk wekken dat ze de boel verkennen moeten ze ingrijpen. Dit omdat Amerika ook ernstig rekening houdt met een aanslag - hoewel ISIS' ogen eerst en vooral gericht zijn op Europa.
Dat laatste komt met name door geografische en maatschappelijke redenen. Er zijn nu eenmaal veel meer moslims in Europa en dus ook meer radicale moslims. Daarnaast is het gemakkelijker voor extremisten om zich te bewapenen in Europese steden dan in de Verenigde Staten. Tenslotte houden de Amerikaanse inlichtingendiensten hun land nauwlettend in de gaten. In Europa lijkt het daar enigszins aan te ontbreken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten