Hij ging uit eten in een mooi restaurant. Toen zag hij opeens iets liggen…

De goed daad van één man heeft een andere man heel gelukkig gemaakt.

Afgelopen vrijdag ging de eigenaar van een drogisterij lekker uit eten. Hij wilde zichzelf namelijk even verwennen op een lekkere maaltijd – eentje die hij zelf niet hoefde te bereiden.

Toen hij aan zijn maaltijd begon zag hij opeens iets liggen. Het zag er wat vreemd uit: vierkant en het leek van leer te zijn.

Hij pakte het voorwerp op en zag dat het een portemonnee was. En dan niet zomaar een portemonnee van iemand zonder geld, maar blijkbaar van iemand die flink wat centen te makken had; in ieder geval op de dag dat hij ook naar het restaurant ging. Er zaten namelijk zes creditcards in, een ID-bewijs, en ook nog eens $1200 dollar in cash. Dat is meer dan 1.000 euro.

Hoewel de man het geld natuurlijk voor zichzelf had kunnen houden en de beurs daarna weg had kunnen gooien in een rivier of iets dergelijks besloot hij om met de politie te bellen. Na een kort onderzoek lieten de agenten hem weten dat ze de eigenaar gevonden hadden: blijkbaar was de man zijn portemonnee twee maanden geleden verloren.

In de tussentijd had hij zijn creditcards en identiteitskaart natuurlijk laten blokkeren en vervangen, maar dat geld, tja, dat krijg je niet zomaar terug. Dankzij de goede daad van de drogisterij-eigenaar dus wél.

Het is niet bekend of de vinder een beloning heeft gekregen voor zijn eerlijkheid, maar zoals altijd geldt: eerlijkheid is een beloning op zichzelf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.