Johan Cruijff neemt het op voor Wim Jonk

Volgens de voormalige nummer 14 legt Ajax een bom onder het plan Cruijff door Wim Jonk weg te sturen.

Johan Cruijff heeft zijn buik vol van de onrust bij Ajax. In gesprek met De Telegraaf maakt hij duidelijk dat hij de weggestuurde Wim Jonk steunt die tot voor kort hoofd opleidingen was bij de Amsterdamse clubs.

“Jonk heeft natuurlijk groot gelijk. Hij houdt zich aan de gemaakte afspraken. Het is omdat Jonk dit niet pikt, anders had ik het nu ook voor gezien gehouden. Het kan niet zo zijn dat de klokkenluider sneuvelt en de rest onder mijn paraplu doorgaat op de ingeslagen weg. Zeg dan gewoon, we zien jouw visie niet zitten.”

Morgen is er een aandeelhoudersvergadering van Ajax. Cruijff wil dat de bestuursraad de commissarissen dan aanpakt door ze terug te fluiten:

“Of je moet zeggen: we stoppen met dat plan van Cruijff. Wees dan eerlijk en misbruik niet langer mijn naam.”

Cruijff is bijzonder verbolgen over het ontslag van Jonk, die terecht gezien werd en wordt als de trouwste Cruijff-loyalist in het technische hart:

“Ik heb niets van de rvc, niets van het bestuur en niets van de directie vernomen.”

Met andere woorden, de opsteller van het plan om Ajax terug op de kaart te zetten hoorde het nieuws dat één van zijn loyaalste volgelingen eruit geknikkerd werd “via derden.”

Cruijff is ongenadig had. Hij vindt dat Ajax het zogenaamde plan-Cruijff totaal negeert. In theorie zeggen ze erachter te staan, maar in de praktijk doen ze er niets mee:

“Het heet plan-Cruijff, maar zou wat mij betreft beter plan-Van der Veen, plan-Michels of plan-Ajax kunnen zijn.”

Met andere woorden: we zullen de komende dagen weer een machtsstrijd zien bij Cruijff. Dit keer is het Cruijff en Jonk tegen de commissarissen, Van der Star, Bergkamp en Overmars. Wint Cruijff weer?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Daniel

    Duidelijk. Wim Jonk staat achter Johan Cruijff en Johan Cruijff staat achter Wim Jonk.
    Logisch toch?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.