Jongetje is bang om geknipt te worden. Dat pakt deze kapper origineel en effectief aan

Deze topkapper draait zijn hand niet om voor een ongebruikelijke knipbeurt.

Mason heeft onlangs de diagnose autisme gekregen, en zijn beperking zorgt ervoor dat hij heel gevoelig is voor prikkels van buitenaf. Het is dan ook haast onmogelijk om het mannetje mee te nemen naar de kapper voor een knipbeurt – alle spiegels, de mensen en de vreemde omgeving zorgen ervoor dat hij zich totaal niet op zijn gemakt voelt.

Kapper James Williams draait zijn hand echter niet om voor een wat ongebruikelijke knipbeurt. Een maand lang dacht hij erover na hoe hij kleine Mason het best kon knippen. Natuurlijk moest er een manier worden gevonden waarop James goed zijn werk kon doen, en Mason niet angstig zou zijn. Toen had hij het.

Screen Shot 2015-11-08 at 12.42.03

Mason ging op de grond liggen, en mocht spelen met James’ telefoon. Eureka! Hij was zo afgeleid, dat James rustig zijn werk kon doen. De kapper knielde naast de jongen neer en gaf hem eindelijk een mooi en fris nieuw kapsel.

James vertelt:

We lagen allebei stil op de vloer, en hij liet me mijn gang gaan met de schaar om hem zijn eerste echte knipbeurt te geven. Ik heb weer iets bereikt in mijn werk waar ik zoveel plezier in heb. Ik vind het fantastisch om zijn ouders blij te maken door wat extra aandacht te geven aan Mason en een vriendschappelijke band met hem op te bouwen.

Toen Masons haar eindelijk geknipt was, wilde James hem een high-five geven. Maar Mason was zó blij met zijn nieuwe kapsel, dat hij zijn kapper – en nieuwe vriend – in plaats daarvan omhelsde.

James en Mason laten zien dat je soms iets op een andere, ongebruikelijke manier moet aanpakken om je doel te bereiken. Op die manier kost het misschien wat moeite, maar het is die moeite wel waard. Want een oprechte omhelzing van een dolgelukkig kind is de allermooiste beloning.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Jantje

    Dit is niet effectief. Gewoon je kind opvoeden, dat is effectief. Aanpakken zo’n kind. Duidelijkheid geven. Nu komt ie met alles weg. Waardeloos.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.