Marathonloper zit onder het bloed. Met een beetje hulp van politieagenten strompelt hij alsnog over de finishlijn

De man was 200 meter voor de finishlijn in elkaar gestort omdat hij totaal uitgeput was.

De foto boven dit artikel zegt eigenlijk al meer dan genoeg. We hoeven er bijna niets aan toe te voegen: je ziet een agent een marathonloper helpen. Niet omdat de twee zulke goede vrienden zijn – ze kennen elkaar helemaal niet – maar omdat de hardloper het op eigen kracht gewoon niet zou redden.

Hardloper Robert McCoy had zich voorbereid op de marathon, maar blijkbaar was de tocht toch wat zwaarder dan hij dacht. Het gevolg? 200 meter voor de finishlijn stortte hij in elkaar. Hij viel op de grond. Toen hij overeind wilde komen zat hij onder het bloed.

Gelukkig voor Robert stond er echter een agent in zijn buurt – om de toeschouwers in bedwang te houden. Agent John Cain zag wat er gebeurde en vond het vreselijk voor Robert. Hij was immers zo dicht bij de finish, maar hij had de kracht gewoon niet om nog een pas te zetten – laat staan 200.

Daarom liep John naar Robert toe, hielp hem overeind, en liep vervolgens samen met hem naar de finish. De agent legt uit:

“Ik liep naar hem toe en vroeg hem of het ging. Hij zei: ‘Ik moet naar de finish. Ik moet naar de finish.’ Toen vroeg ik hem of hij wilde dat ik hem zou helpen. Hij zei ‘ja,’ en dus deed ik dat.”

John gaat verder:

“Ik ben gewoon blij dat ik hem kon helpen. Hij inspireert me echt, hij is de ware held in dit verhaal.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.