ABN Amro gaat op 20 november naar de bank. Geschatte waarde: tussen de 15 en 19 miljard euro

Geen categorienov 10 2015, 15:00
Het is bijna zover: op 20 november keert ABN Amro terug op de beurs in Amsterdam.
De bank maakte dat eerder vandaag bekend met NLFI, de stichting die de deelnemingen van de overheid in financiële instellingen beheert.
Nu.nl legt uit dat NLFI 188 miljoen certificaten van aandelen verkoopt. De totale waarde daarvan zal 3 en 3,8 miljard euro zijn. Volgens de betrokken partijen kan dat bedrag zelfs oplopen tot 4,3 miljard. Het enige wat daarvoor nodig is, is dat andere banken en investeringsmaatschappijen volledig gebruik maken van de mogelijkheid om extra aandelen te plaatsen.
Deze certificaten vormen 20% van alle aandelen. Dit betekent dat de totale waarde van ABN op de aandelenmarkt wordt geschat op 15 tot 19 miljard euro. Een individueel aandeel zal ergens tussen de 16 en 20 euro kosten.
In een brief aan de Tweede Kamer laat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem weten dat de inschrijvingen voor aandelen in ABN Amro gestart zijn. Volgens de minister gaat de Raad van Bestuur potentiële beleggers interesseren in een aandeel (of heel veel aandelen) van ABN.
Topman Gerrit Zalm is bijzonder blij met de aankomende beursgang. In een verklaring zegt hij:

"Verheugd kondigen wij vandaag de lancering van onze beursgang aan. Het verkrijgen van een notering is een logische stap, volgend op de vooruitgang die wij hebben geboekt in onze ontwikkeling sinds ABN Amro in 2010 in haar huidige vorm is opgezet."

Hoewel het natuurlijk heel mooi is voor ABN en Gerrit Zalm wordt de redding van de bank al enige tijd bekritiseerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten