Opgeschroefde grenscontroles leiden tot arrestatie 41 mensensmokkelaars

asielzoekers
Foto: Foto: Freedom House / Flickr

Sinds het intensiveren van de controles in september heeft de Koninklijke Marechaussee al 41 mensensmokkelaars opgepakt.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) meldde vandaag bij een bezoek aan een mobiele controle van de Marechaussee bij de grensovergang Hazeldonk tussen Nederland en België dat er sinds september 41 mensensmokkelaars zijn opgepakt. Dit is vooral te danken aan de opgeschroefde controles aan de Nederlandse grens. Er worden nu gemiddeld zeven smokkelaars per week gepakt, een verdubbeling van het aantal vóór de strengere controles werden ingevoerd.

Zowel Dijkhoff als de Marechaussee vinden het van groot belang dat mensensmokkel beter wordt bestreden, zeker nu er meer immigranten dan ooit de EU binnenkomen. Sinds 17 september wordt er steeksproefgewijs extra gecontroleerd op vliegvelden, op de weg, in internationale treinen en zelfs in het water. In totaal zijn er tot 1 november dit jaar zo’n 157 vermoedelijke mensensmokkelaars opgepakt.

De instroom van immigranten naar Nederland neemt nog steeds toe. Afgelopen week kwamen er 1800 asielzoekers naar Nederland. De week daarvoor waren het er nog 1700, vertelde Dijkhoff. Nu de koude wintermaanden steeds dichterbij komen, is de vraag wat voor effect dit zal hebben op de komst van asielzoekers. Enerzijds zal de reis door Europa veel zwaarder worden, wat er wellicht voor zorgt dat minder mensen dat zullen proberen. Anderzijds zal de koude vooral in Oost-Europa tot humanitaire problemen leiden, en leidt het er mogelijk toe dat er juist meer asielaanvragen komen.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  Gaat u maar rustig slapen hoor, de grenscontroles zijn opgevoerd, wat een ongelooflijke kneuzen regeren ons toch…..

 2.   

  Mee eens, Terzo, tegelijkertijd wordt alle (overigens broodnodige) discussie en berichtgeving (over de werkelijke feiten) zo goed als doodgeslagen. Waar zit kereltje Rutte eigenlijk? Het is een schande!

 3.   

  Het probleem wordt verlegd. Het zijn niet die duizenden eencelligen maar de smokkelaars, die het probleem zijn. Dankjewel Paul van der Bas voor dit geweldige artikel “Framing” noemt men dat. Let op dit wordt het item in de MSM, NPO etc. over hoe goed we toch wel zijn om al die mensensmokkelaars op te pakken, want dat zijn de “Schuldigen”. Nou geweldig hoor. En de rest blijft gewoon komenm, maakt u zich geen zorgen.

 4.   

  Vooral de opmerking: “steekproefsgewijs” maken mij niet gerust….
  Een steekproef is nogal magertjes… en die cijfers maken mij alleen maar ongeruster……

  Ik vind dit niet positief, maar deprimerend….

  Onze controles zijn en lachertje voor iedereen die bewust kwaad wil…

  Ben ik nou zo slim, of is “men”nu zo dom….?

 5.   

  Officieren: In 2016 instorting EU, revolutie in Frankrijk, burgeroorlog in Duitsland

  Volgens een aantal hoge Duitse verbindingsofficieren in Bonn –zoals gebruikelijk anoniem, omdat er zoals u weet anders keiharde represailles van de overheid volgen- zal de Europese Unie in 2016 als gevolg van de interne spanningen die veroorzaakt worden door de massa immigratie in elkaar storten. Hongarije zal waarschijnlijk definitief breken met Brussel, in Frankrijk kan wel eens een revolutie ontstaan, en in Duitsland zullen bewapende burgerwachten worden opgericht die na het uitbreken van de door moslimterroristen ontketende burgeroorlog hun eigen volk gaan beschermen

 6.   

  http://opiniez.com/2015/11/08/politiekcorrecte-overheid-beschermt-burgers-niet-meer/

  Politiekcorrecte overheid beschermt burgers niet meer

  inds kort weten we dat in Nederland minstens enkele tientallen asielzoekende jihadstrijders en Assad-beulen uit Syrië rondlopen. Veelvoudige moordenaars met hectoliters bloed aan hun handen. Deze psychopaten worden niet door de politie opgespoord en niet gerechtelijk vervolgd. Ze blijven vrij zolang hun asielprocedure gaande is en ook daarna. De reden: het Vluchtelingenverdrag verbiedt het deze mensen naar hun land van herkomst terug te sturen. Omdat het daar onveilig is.

  Verdragsverplichtingen worden hiermee boven de bescherming van de persoonlijke veiligheid van de bevolking en boven de handhaving van de openbare orde gesteld. Het nationale strafrecht wordt de facto niet van toepassing verklaard.

  De overheid lijkt niet meer bereid te zijn om een serieuze invulling te geven aan haar kerntaak, het bieden van elementaire bescherming aan haar burgers. Daarvoor staat de overheid een rechtssysteem ten dienste en een handhavingsorganisatie in de vorm van politie, openbaar ministerie en rechterlijke macht.

  De staat wordt gedreven door angst om van xeno- en islamofobie te worden beschuldigd. De nachtwakerstaat is verworden tot een politiekcorrecte wegkijkstaat.

 7.   

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/toename-terreurdreiging-door-nederlandse-jihadisten~a4182266/
  Toename terreurdreiging door Nederlandse jihadisten

  De terroristische dreiging tegen Nederland neem toe. Dat komt doordat een aantal Nederlandse jihadisten zich de afgelopen tijd heeft aangesloten bij groepen binnen Islamitische Staat (IS) in Syrië die zijn gericht op het plegen van aanslagen in westerse landen. Dat wordt gezien als een promotie binnen IS.

  Dat staat in het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland dat maandag is uitgebracht door Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), Dick Schoof.

 8.   

  https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc

  VIDEO: De geforceerde collectieve zelfmoord van de Europese naties

  En iedereen die er aan meewerkt of die dit verdedigt [“Het valt wel mee”] is medeverantwoordelijk!

  De geweldplegers die op dit filmpje rondlopen, bevinden zich allemaal in de EU.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!