Parijs update: 3 terroristen gedood, 5 terroristen gearresteerd, 1 burger gedood in vuurgevecht

Er komt langzaam maar zeker meer informatie naar buiten over de vuurgevechten tussen islamitische extremisten en het Franse leger en Franse politieagenten vanmorgen in Saint-Denis, een voorstad van Parijs.

CNN bericht dat zeker vijf terroristen gearresteerd zijn. Deze mensen zullen ongetwijfeld helemaal uitgehoord worden… en daarna berecht. Hopelijk geven zij de Franse politie meer informatie over andere extremisten die mogelijk ook rondlopen met plannen om aanslagen te plegen; niemand gelooft namelijk dat het er na vandaag opzit en dat de terreurdreiging verdwenen is.

Ook zijn drie terroristen uitgeschakeld door de autoriteiten. Zoals wij eerder al berichtten was één van de drie een vrouwelijke zelfmoordterrorist. Zij liet haar bomgordel afgaan toen Franse troepen het appartement aanvielen. Daarbij kwam alleen zij zelf om het leven. Wel raakten verschillende agenten gewond. Volgens CNN zou het om drie agenten gaan.

Tenslotte is ook bekend geworden dat in ieder geval één burger gestorven is door het geweld. Het zou om een voorbijganger gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Wachteres

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/12001763/terror-checks-jihadists-syria-europe.html

  “Paris attacks: lax EU watchlist lets jihadists travel freely from Syria to Europe
  As few as one in a hundred European passport holders are checked against anti-terror watchlist on entry to Schengen zone – and no one knows if any refugees are checked

  Home-grown jihadists are able to travel freely from Syria to Europe because as few as one in 100 are checked against the EU’s anti-terrorism watchlist in some countries, the Telegraph has learnt.

  Wanted terrorists carrying European passports can be waved through border checks with nothing more than a cursory visual inspection of their travel documents, sources have said.

  And EU officials say they have no idea if any of the thousands of refugees currently making their way into Europe are being scanned against the watchlist”.

  Warempel, ik heb net in het vorige artikel geschreven dat het onze leiders niet interesseert wie er binnenkomen, ‘als er maar binnenkomt’.

  De multiculturele samenleving moet vorm krijgen.

  Het bovenstaande artikel – kreeg ik net toegestuurd uit GB – staaft mijn beweringen.

  Toch maar weer aan het vertalen slaan.

  1. Nog1

   Ik lees ‘and no one knows if any refugees are checked’

   Dat klopt niet. Van alle vluchtelingen worden bij de registratie de vingerafdrukken genomen en vervolgens worden deze met alle bestanden vergeleken.

   Het probleem van dit moment is de wachttijd vóór registratie; het aantal vluchtelingen is zo groot dat het enige tijd duurt voordat deze controle uitgevoerd wordt. Maar hij wordt altijd uitgevoerd.

  1. JanKorneeldeWit

   @Wachteres,

   Topfotos inderdaad! Ik kan niet anders dan toejuichen dat er nu ‘iets’ gedaan wordt. De tijd van slappe theedrinkerij en gezellig babbelen in de een of andere morsige tallekshow is wat mij betreft ten einde. De brutaliteit van extreem islamisme moet met nog veel extremer geweld aangepakt worden. Voor de softe socio’s onder ons klinkt dat natuurlijk allemaal heel agressief en naar en och gut wat zielig, ze hebben zo;n slechte jeugd en geen stageplaats en weet ik wat voor slap ge-OH, maar this is definitely the only way! Ik zeg aanpakken die IS-islamieten broedplaatsen, overal waar ze zich in onze vrije wereld hebben genesteld!! Kei en keihard.

   1. Daniel

    JanKorneeldeWit ga jij voorop in de strijd? Keiharde mensen kunnen we/ze goed gebruiken.
    Iedere morgen wel 3 keer over de stormbaan hè JKW, daarna 1500 meter hardlopen met volle bepakking binnen 9 minuten en dan nog even 6 km binnen 25 minuten en daarna ontbijten. En dan begint de dag pas.

    Je hebt wel een erg grote bek Jantje, die hebben we ook nodig maar waarom zitten die rauwdouwers op internet en moeten de gewone politieagenten en de gewone militairen het echte werk doen.
    Het is niet eerlijk verdeeld in de wereld.

    1. Julius

     Daniel,

     Neem het ze niet kwalijk, dat zijn de frustraties van wat ze eigenlijk hadden willen worden toen ze nog klein waren. Uiteindelijk werd het 3 x niks en meten ze zich een hele stoere rol aan op het world wide web want daar kan je zijn wie of wat je wilt.
     Toets is er ook zo eentje. Een rasechte pinda (zijn z’n eigen woorden) die na zij studie nooit verder is gekomen dan de balie van een bank (wel met een mooie eigen parkeerplaats naar het schijnt) maar later de grote ex-marinier spelen die op topniveau heeft gedanst én turnles heeft gegeven.

     Tja, daar moet Nederland het mee doen…

     1. Terzo

      Wat zijn jouw bijzondere kwaliteiten walgelijke grootmuil, moslims pijpen?

     2. Nog1

      @ Terzo

      En weer zo’n reactie waaruit blijkt dat je uit hetzelfde hout bent gesneden als de jihadisten.

    2. Spleen

     Ik kan maar niet besluiten wie ik de dapperste vind, Jan Korneel of Terzo.

     1. JanKorneeldeWit

      Besluiteloosheid is dan ook ‘your middle name’ Spleet……

    3. JanKorneeldeWit

     @Buk Danny,

     Nee hoor Danny, ik lig gewoon de hele dag heerlijk op mijn nest te rotten en ik hou net zoveel van niets doen en flierefluiten, mij helemaal suf blowen net zoals de hele multiculti staatsruifvretersbende dat ook graag 24/7 pleegt te doen. Met een groot verschil, jij betaalt daar niet voor ik hou mijn eigen ‘levi strauss’ op. Hahaha grapje Buk ik heb mijn sporen reeds verdient dus ‘wees niet bevreesd’ ik waak wanneer jij slaapt. Nu hoop ik nog wat niet door politiek correcte apekool hersendood gebeukte mannen en vrouwen een hart onder de riem te mogen steken. Ik blijf dat dan ook met eenzelfde enthusiasme doen en zeg tegen de criticasters dezer site ‘pa que coman mierda’!

 2. Terzo

  Ook jij interesseert me niet Nog1, jij behoort ook tot die walgelijke moslimlovers met je quasi bijdehante praatjes, ik ben wel klaar met die islamkruipers.

  1. Daniel

   We weten best wel dat het fascisme en het nazisme gewelddadige bewegingen waren met als doel het opheffen van de democratie en het organiseren van oorlogen en genocide, met als achtergrond de raciale zelfverheffing.

   Terzo is vast democraat in hart en nieren, alleen de democratie moet niet uitdraaien op wat de meerderheid wil.
   Want er is een partij die boven de democratie uitstijgt. Gelukkig is Geert het langstzittende kamerlid, die maak je niet gek, maar zeker over zijn aanhang ben ik niet. Te veel schuim op de bek en er op willen rammen.
   Precies hetzelfde gebeurde destijds met Hans Janmaat. De CPN schreef in 1980 in een pamfletje dat de Centrumpartij fascistisch was, en sloeg vervolgens een hotel kort en klein waar de Centrumpartij wilde vergaderen.
   Ook Janmaat zelf raakte daarbij gewond. De Centrumpartij stapte naar de rechter in een kort geding en de rechter oordeelde dat de Centrumpartij terecht fascistisch genoemd kon worden.
   Het gevolg was twintig jaar geweld tegen de Centrumpartij door de fascisten die zich anti-fascisten noemen, driehonderd rechtszaken, en ongelimiteerde scheldpartijen in de media. Voor de goede orde: Het betrof hier een democratisch georganiseerde partij die op democratische wijze een politiek legitiem doel nastreefde, namelijk minder immigratie en een versterkt bewustzijn van Nederlandse normen en waarden.

   Nee, dat was ‘fascistisch’.

   Proberen om het hoofd koel te houden is zeker de opdracht voor onze politiek gekozenen. Wat wij hier schrijven is rollebollen in de speeltuin.
   Gelukkig maar, wat een chaos zou het worden als reageerders het voor het zeggen kregen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.