Parijs update: 3 terroristen gedood, 5 terroristen gearresteerd, 1 burger gedood in vuurgevecht

Geen categorienov 18 2015, 11:00
Er komt langzaam maar zeker meer informatie naar buiten over de vuurgevechten tussen islamitische extremisten en het Franse leger en Franse politieagenten vanmorgen in Saint-Denis, een voorstad van Parijs.
CNN bericht dat zeker vijf terroristen gearresteerd zijn. Deze mensen zullen ongetwijfeld helemaal uitgehoord worden... en daarna berecht. Hopelijk geven zij de Franse politie meer informatie over andere extremisten die mogelijk ook rondlopen met plannen om aanslagen te plegen; niemand gelooft namelijk dat het er na vandaag opzit en dat de terreurdreiging verdwenen is.
Ook zijn drie terroristen uitgeschakeld door de autoriteiten. Zoals wij eerder al berichtten was één van de drie een vrouwelijke zelfmoordterrorist. Zij liet haar bomgordel afgaan toen Franse troepen het appartement aanvielen. Daarbij kwam alleen zij zelf om het leven. Wel raakten verschillende agenten gewond. Volgens CNN zou het om drie agenten gaan.
Tenslotte is ook bekend geworden dat in ieder geval één burger gestorven is door het geweld. Het zou om een voorbijganger gaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten