Sesamstraat verdwijnt! De tien meest onvergetelijke momenten op een rijtje

Sesamstraat verdwijnt van tv, maar voor ons zullen Tommie, Ieniemienie en Pino altijd blijven bestaan.

Een gevoelige klap voor iedereen die in zijn kindertijd met Sesamstraat is opgegroeid – oftewel, bijna iedereen in Nederland. Gisteravond werd bekend dat het leerzame en grappige kinderprogramma voorgoed van NPO 1 verdwijnt. In plaats daarvan zijn onze jeugdhelden voortaan alleen te zien op het themakanaal Zapp Xtra.

Gezellig aan het begin van de avond Sesamstraat kijken, is voor de meeste Nederlandse kinderen in het vervolg dus geen vanzelfsprekendheid meer. Dat komt niet alleen als een schok voor iedere liefhebber van jeugdsentiment, maar ook voor Meneer Aart – die al veertig jaar aan het kinderprogramma meewerkt. In HP / De Tijd vertelt Aart Staartjes:

“Daar schrik ik heel erg van. Wat vreselijk. Met een verhuizing naar een themakanaal draaien ze het programma de nek om”

Maar wat rest, is de herinnering. En gelukkig zijn er in veertig jaar Sesamstraat genoeg onvergetelijke televisiemomenten voorbijgekomen! Tijd voor een top vijf dus. Maak je klaar voor een hartverwarmende dosis nostalgie!

10. Supergrover lost problemen op!

Heb je een probleem? Dan staat Supergrover paraat! Of deze superheld de problemen nu wel echt zelf oplost, is nog maar de vraag, maar wat wel vaststaat is dat hij bij iedereen een lach op zijn gezicht tovert.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. Gielah

  En dan krijg je zo´n Lullo die voor radio 1 vertelt, dat er niets aan de hand is.
  Je kunt Sesamstraat namelijk heel goed via themakanaal 58 vinden.
  Nu zal ik wel gek zijn, maar mijn basispakket gaat maar tot kanaal 33.
  O ja… en wat óók kan… dat is via een APP.
  Een APP?
  Wat is dat?
  En werkt zo´n ding ook op een gewone televisie?
  Of moet je daar soms een tablet of een dure smartphone voor hebben?

  Soms denk ik: de meerderheid van de mensheid en met name dan dát deel daarvan, dat zich in de politiek of bij de media ophoudt…. zouden wij héél goed kunnen missen.
  Alle nieuwe speeltjes… die móeten… en voor iédereen… want anders mag men niet meer meedoen of men stampt er onverschillig overheen.

  Ik ga tot mijn dood NIET aan de apps!
  Ze bekijken het maar… de wonderlijke, gevoelloze, volgzame Neanderthalers van anno 2015.

 2. Svetlana

  Aangezien dit programma meegaat in de Sinterklaas&zwartepiet hype, en volkomen naïviteit uitstraalt kan ik hier niet om huilen. Beter en nuttiger is om kinderen van 5 de communistisch manifest en het kapitaal in hun hoofden te stampen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.