Toen zijn vrouw 10 jaar geleden overleed vroeg hij vreemden om samen met hem kerst te vieren. Nu komen ze nog altijd bij elkaar

Toen Cyril Guthrie’s vrouw tien jaar geleden overleed opende hij zijn deuren voor vreemden – mensen die hij helemaal niet kende. Hij nodigde hen uit om samen met hem kerst te komen vieren. Op die manier konden zij iets aan zijn eenzaamheid doen, en hij iets aan hun eenzaamheid.

Hij besefte namelijk dat hij niet de enige was die anders in zijn eentje kerstmis moest vieren. En dus deed hij daar iets aan.

Toen zijn gasten langskwamen werden ze verwelkomd met een groots kerstdiner: ze hadden allemaal meer dan genoeg te eten en genoten er stuk van stuk van.

Nu, tien jaar later, doet Cyril dat nog steeds… en dezelfde mensen, die hem tien jaar geleden voor het eerst bezochten, komen nog altijd met kerst langs.

Screen Shot 2015-11-21 at 16.09.41

Cyril legt uit hoe het allemaal begon:

“Ik kookte voor hen allemaal en voelde me een gezegend man. Dat is waar kerst om draait.”

Het jaar erna kwamen er 55 mensen langs. Tegenwoordig heeft Cyril ieder jaar minstens 18 gasten, en vaak zelfs 25.

Hoewel hij zijn leven weer op de rails heeft en niet eenzaam meer is gaat Cyril hiermee door. Hij geniet ervan – en dat geldt ook voor zijn gasten, waarvan de meesten niemand hebben om kerst mee te vieren.

Gelukkig wordt Cyril tegenwoordig geholpen door zijn tweede vrouw, Val. Hoewel je zou denken dat zij het misschien niet prettig zou vinden is zij maar wat blij met de traditie. Ze helpt Cyril op elk gebied en is blij dat ze dit samen kunnen doen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.