Verdwijnen van Sesamstraat zorgt voor ophef in politiek Den Haag

Geen categorienov 06 2015, 13:01
De emoties lopen hoog op over het verdwijnen van Nederlands bekendste kinderprogramma.
Het bericht dat Sesamstraat niet meer te zien zal zijn op NPO 1, heeft in politiek Den Haag veel losgemaakt. SP-kamerlid Jasper van Dijk dringt er bij staatssecretaris Sander Dekker (VVD, media) op aan om alles in het werk te stellen om te zorgen dat Sesamstraat behouden blijft.
De NPO wil Sesamstraat – dat van oudsher vlak voor bedtijd voor de allerkleinsten wordt uitgezonden – verplaatsen naar een speciaal themakanaal, Zapp Xtra. Omdat niet iedereen toegang heeft tot dat kanaal, en die themakanalen überhaupt weinig worden bekeken, vrezen D66 en de SP voor de toekomst van het kinderprogramma. SP-kamerlid Van Dijk roept Pino, Tommie en Meneer Aart op om te protesteren op het Binnenhof:
https://twitter.com/JaspervanDijkSP/status/662400913206878210
D66-politicus Kees Verhoeven zou zich normaal gesproken niet bemoeien met de programmering van de publieke omroep, maar vindt Sesamstraat een absolute kerntaak.
https://twitter.com/KeesVee/status/662371812400095232
Er zijn echter ook Twitteraars die de ophef onterecht vinden:
https://twitter.com/leolewin/status/662589771785588737
Minister Plasterk liet met enig sarcasme in zijn stem weten dat hij het verdwijnen van Sesamstraat "echt een groot maatschappelijk probleem" vindt. Ook VVD-kamerlid Ton Elias vindt de ophef maar onzin: Sesamstraat blijft immers 24 uur per dag online te bekijken, en het is volgens hem ouderwets om je druk te maken over het feit dat Sesamstraat van NPO 1 verdwijnt.
Wie nog wel het meest verbolgen is over het verdwijnen van Sesamstraat, is Aart Staartjes, oftewel Meneer Aart:

Ik vind het de taak van de publieke omroep om een programma als Sesamstraat uit te zenden. We hebben dit jaar ons 40-jarig jubileum gelukkig nog gehaald, maar dat Sesamstraat nu op deze manier wordt vermoord, vreselijk.

Of alle ophef er ook daadwerkelijk voor zal zorgen dat Sesamstraat op het vertrouwde tijdstip te zien blijft, is nog maar de vraag. De NPO heeft gereageerd dat Sesamstraat niet verdwijnt, maar gewoon blijft bestaan – weliswaar alleen op het speciale themakanaal en 's ochtends op NPO 3.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten