VN eist dat Balkanlanden vluchtelingen uit Syrië accepteren

Geen categorienov 25 2015, 9:00
Volgens de Verenigde Naties schenden Balkanlanden die alleen nog maar vluchtelingen uit Irak en Afghanistan toelaten de mensenrechten. Dat zegt secretaris-generaal Ban Ki Moon tenminste.

Dat deze migranten sinds vorige week geweerd worden bij de grens 'schendt de mensenrechten van alle mensen die asiel zoeken', vindt Ban Ki-moon. Hij zegt dat alle landen zich moeten houden aan de internationale vluchtelingen- en mensenrechtenverdragen.

De landen in kwestie denken daar heel anders over. Zij zeggen namelijk dat geen enkel verdrag hen ertoe kan dwingen om hun eigen bevolking bloot te stellen aan gevaar van terrorisme. Ban denkt daar duidelijk heel anders over. Hij dringt er zelfs op aan bij Europa dat zij haar opvangcapaciteiten voor asielzoekers vergroot, zodat Europese landen meer, in plaats van minder, vluchtelingen kunnen opvangen.
Hij vindt het dus helemaal niet relevant dat Europa zich grote zorgen maakt om infiltratie van terroristen- een infiltratie die o.a. gezorgd heeft voor de recente aanslagen in Parijs.
We kunnen onszelf de vraag stellen of het geen schending van de mensenrechten van Europeanen is om hen bloot te stellen aan gevaar van terroristen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten