VN eist dat Balkanlanden vluchtelingen uit Syrië accepteren

Volgens de Verenigde Naties schenden Balkanlanden die alleen nog maar vluchtelingen uit Irak en Afghanistan toelaten de mensenrechten. Dat zegt secretaris-generaal Ban Ki Moon tenminste.

Elsevier legt uit:

Dat deze migranten sinds vorige week geweerd worden bij de grens ‘schendt de mensenrechten van alle mensen die asiel zoeken’, vindt Ban Ki-moon. Hij zegt dat alle landen zich moeten houden aan de internationale vluchtelingen- en mensenrechtenverdragen.

De landen in kwestie denken daar heel anders over. Zij zeggen namelijk dat geen enkel verdrag hen ertoe kan dwingen om hun eigen bevolking bloot te stellen aan gevaar van terrorisme. Ban denkt daar duidelijk heel anders over. Hij dringt er zelfs op aan bij Europa dat zij haar opvangcapaciteiten voor asielzoekers vergroot, zodat Europese landen meer, in plaats van minder, vluchtelingen kunnen opvangen.

Hij vindt het dus helemaal niet relevant dat Europa zich grote zorgen maakt om infiltratie van terroristen- een infiltratie die o.a. gezorgd heeft voor de recente aanslagen in Parijs.

We kunnen onszelf de vraag stellen of het geen schending van de mensenrechten van Europeanen  is om hen bloot te stellen aan gevaar van terroristen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Anna

  EIST! Waarom EIST de VN niet van Saoedi-Arabië, Qatar, VAE, Koeweit en andere rijke OIC landen dat ze hun broeders uit Syrië accepteren? Kom op VN eisen.

  1. Terzo

   Omdat de Verenigde Nazi’s voor een groot deel uit moslimlanden bestaat!

 2. Peter Selie

  Secretaris-generaal Ban Ki Moon zou er eens goed aan doen om landen zoals Saoedi-Arabië welke óók de islamofascitische monocultuur aanhangen netjes te vragen of ze genegen zijn om een paar asieleisers toe te laten.

 3. Jantje

  Het komt de NWO niet goed uit dat ze worden tegengehouden. Op basis van de getekende contracten zouden alle “vluchtelingen” uit Turkije allemaal terug gestuurd moeten worden. Turkije is een veilig land.
  Daar komt nog eens bij dat Turkije kwa cultuur en religie veel dichterbij het overgrote deel van de “vluchtelingen” staat.

 4. V.K.

  -Ha ha, schending van de Europese -mensenrechten
  schending van de islamitische-mensenrechten zal je bedoelen.

  -Als ik het goed heb begrepen kan een islamitische-Marokkaan zonder al teveel problemen naar Turkije reizen, zijn mensenrechten worden pas geschonden in Europa. Na ja voor marokkaan kan je natuurlijk ook Pakistani of what ever invullen, zolang het maar islamitisch is.

 5. Wachteres

  http://fenixx.org/2015/11/25/lang-gewacht-stil-gezwegen-nooit-gedacht-toch-gekregen/

  “De Zweedse regering trekt nu aan de immigratie noodrem om in een wanhopige poging te proberen de asielchaos te stoppen wat tijdens hen eerste jaar aan de de macht met rood-groen wanbeleid is ontstaan, om nog erger te voorkomen.

  – Het doel is om een adempauze voor het Zweedse vluchtelingenbeleid te creëren, zegt staatsminister Stefan Löfven (Socialisten).

  Leeftijdonderzoek voor alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama’s), tijdelijke verblijfsvergunningen, minder verblijfsvergunningen voor “overige asielzoekers”, en verhoogde eisen voor gezinshereniging. Dit zijn enkele van de voorstellen die de regering presenteerde op een persconferentie vandaag.

  Het uiteindelijke doel is dat Zweden de zwaarste asielregels van Europa krijgt om vluchtelingen aan te sporen hun heil in andere landen te zoeken.

  Romson sprak niet meer over open grenzen en vrije immigratie, iets wat zij en haar partij altijd heeft gepleit, maar kiest nu daar voor in de plaats voor een gereguleerde immigratie”.

  Wel wel, zelfs links in Zweden krabbelt terug. Dan moet de situatie wel ernstig zijn.

  Jaren heeft links Zweden het land naar de afgrond geleid en wee degenen die er wat van zei. Er is zelfs een Zweedse wet die eist dat men geen kritiek mag hebben op het immigratiebeleid van de regering.

  LINKS, KNETTERGEK EN LEVENSGEVAARLIJK!

  1. Wachteres

   Laatste alinea: wee degene

  2. Wachteres

   https://www.youtube.com/watch?v=3U5-7mknwDA

   Welcome te Sweden, no money, no jobs, no homes, no welfare.

   En dat alles dankzij links!

 6. Wachteres

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/islamic-state/12014689/Frances-Barber-is-right-Islamic-extremism-is-making-London-unrecognisable.html

  Frances Barber is right – Islamic extremism is changing London beyond recognition
  Channel 4’s documentary about British female Islamic State supporters proves that our capital is no longer a byword for tolerance and diversity

  frances barber
  ✔@francesbarber13

  I get uber out of Old Vic & driver says as a woman I shouldn’t be alone at night & I am disgustingly dressed. THIS IS LONDON>

  “THIS IS LONDON” was Barber’s outraged reaction, a place that is a byword for tolerance and diversity. And so it is.

  Frances Berger werd door een taxichauffeur vermanend toegesproken over de manier waarop zij gekleed was en over het feit dat ze alleen was.

  Hoeveel jonge vrouwen worden in Nederland dagelijks nageroepen dat zij een hoer zijn?

  Ik ken persoonlijke dergelijke leuke meiden die dat overkomt.

  En hoeveel temeer achterlijke figuren wij hier gedwongen moeten binnenhalen, hoeveel te erger het zal het worden.

 7. toetssteen

  Ban- Ki- Moon, jaja, mijnheer Ban wil alzo iets opdwingen aan de EU dat de herrieschoppers in in de Oriënt, lees VS, vertikken.
  Daaag Ban, ga het maar de prinsen van Saoed vragen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.