VVD verklaart vice-premier Asscher de oorlog

De VVD zet de aanval in op Lodewijk Asscher, vice-premier, minister van Sociale Zaken, en volgens veel experts de gedoodverfde favoriet om Diederik Samsom op te volgen als fractievoorzitter van de PvdA. 

VVD-Kamerlid Mulder legt uit aan De Telegraaf wat het probleem precies is:

“We gaan hem meer achter de broek zitten. Het is gewoon onvoldoende.”

Het grootste probleem, aldus Mulder, is dat de werkloosheid nog steeds ontzettend hoog is, terwijl de economie wel groeit. Daarnaast zijn er minder dan vijf miljoen Nederlanders met een vast contract; dat is lager dan ooit.

Volgens de liberalen komt dit doordat Asscher geen ruzie durft te maken in de polder. Met andere woorden, hij heeft het lef niet om met de vuist op tafel te slaan als de overheid, de vakbonden en de werkgevers bij elkaar komen. Daar moet wat de VVD betreft onmiddellijk iets aan gebeuren.

“De beeldvorming is dat er wat gebeurt, maar als je inzoomt dan zie je dat er niks gebeurt. Ondernemers hebben wel werk, maar ze durven geen mensen aan te nemen. Dan zou je denken: ’doe wat’. Bijvoorbeeld door cao’s niet allemaal algemeen bindend te verklaren.”

Maar nee:

“Vrede in de polder vindt hij blijkbaar belangrijker dan nieuwe banen.”

Het zijn opmerkelijk harde uitspraken voor een partij die samen met de PvdA een coalitie vormt. Als je de uitspraken van de liberalen serieus neemt kun je namelijk niet anders dan concluderen dat het vertrouwen bijna op is. En dat is een ontzettend groot probleem; niet alleen voor Asscher zelf, maar mogelijk zelfs voor de coalitie.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. CJD

  Daar heeft de VVD voor de verandering wel gelijk in. Dit kabinet vernietigt banen voornamelijk door hun eigen beleid. Neem als voorbeeld de participatiewet wat mensen dwingt om te werken voor een uitkering. Dat gaat natuurlijk ten koste van reguliere banen waar mensen precies het zelfde doen voor loon. Het probleem weer eens aanwijzen aan de vakbonden is ridicuul en typisch wat je van de VVD kunt verwachten… Alle problemen zijn direct het gevolg van hun kut beleid

 2. Wachteres

  Het was al duidelijk dat Rutte uit de coalitie met links wil.

  Niet voor niets begint hij regelmatig ferme taal uit te slaan richting de PVV.

  Dat deed hij bij de vorige verkiezingen ook en het liberale volk tuinde erin.

  Na de verkiezingen loopt hij weer als een braaf hondje achter de EU aan.

  Ik mag toch hopen dat rechts zo langzamerhand met de tactieken van de VVD op de hoogte is en daar niet meer in meegaat.

  Rutte weet dat, als hij wacht tot de verkiezingen officieel moeten worden gehouden, de VVD geen poot heeft om op te staan.

  Dan heeft de islam haar plannen wel duidelijk openbaar gemaakt en weet de bevolking waar zij met de reguliere partijen aan toe is .

  1. Anna

   Wachteres. Laat de kiezers begrijpen dat de VVD en D66 twee handen op een buik zijn. Beiden voor Een Groot Rijk, voor islam, voor Turkije bij de EU, voor immigratie en de grenzen wagenwijd open. Al het werk aan de vreemdeling om de salarissen flink omlaag te kunnen brengen. Onze mensen thuis op de bank. Dit is de slechtste regering ooit. Alle eisen hebben ze ingewilligd van de EU, VS en NAVO. Snert regering.

   1. Wachteres

    Volledig eens, Anna. Een regering die ons land in elk opzicht ruïneert.

 3. Anna

  Regering PvdA/VVD halen duizenden Afrikanen,Aziaten en Arabieren binnen terwijl groot deel van onze eigen mensen al jaren werkloos zijn. De helft van onze jeugd zit thuis op de bank. Nu is de VVD zo dapper om tegen Asscher aan te schoppen. Deze regering moet opstappen. Stop de immigratie, stop de islam, stop de EU, de grenzen moeten dicht en geen Turkije bij de EU. Laat de VVD eens bij zichzelf te rade gaan. PvdA en de VVD halen Turkije bij de EU. Dan komen ook onze journalisten in het gevang en zonder werk. Dan worden ze overgenomen door de Turkse journalisten die de Erdogan’s bevallen. Laat de PvdA geen enkele zetel behouden.

  1. Wachteres

   @ Anna, als Turkije bij de EU komt, is de ramp onvermijdelijk en niet meer te overzien.

   Elke Afrikaan kan dan via Turkije een paspoort kopen en in no time zal de autochtone bevolking ver in de minderheid zijn.

   Wat Erdogan natuurlijk erg welgevallig is; de islam zal Europa moeiteloos overnemen.

 4. Ni28

  Polderen staat gelijk aan pappen en nathouden. Problemen onder de tapijt vegen in plaats van oplossen.

 5. V.K.

  -Volgens mij loopt alles wel gesmeerd in Nederland, maar ja ik bekijk dan ook alles vanuit EU perspectief.

 6. RvRavenstijn

  Asscher noch Samson zijn de volgende fractievoorzitter bij de arremoe partij — let op mijn woorden — de PvdA zet noodgedwongen de joker in —
  Aboutaleb zal de kar wel gaan trekken.

 7. Spleen

  Sinds wanneer is een kritische opmerking van een coalitiepartner een oorlogsverklaring?

  Overdrijven is ook een kunst.

 8. Houtlijm

  Hoera, ruzie in het kippenhok! Wat een heerlijk begin van de week. Asscher is natuurlijk ook een Lulletje Rozenwater dat met alle winden meewaait. Hoewel…. het zou natuurlijk eigenlijk een pré moeten zijn: het hele kabinet doet niet anders. Visieloos, hersenloos en hopelijk binnenkort brodeloos. Weg met de landverraders!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.