VVD verklaart vice-premier Asscher de oorlog

Geen categorienov 30 2015, 8:00
De VVD zet de aanval in op Lodewijk Asscher, vice-premier, minister van Sociale Zaken, en volgens veel experts de gedoodverfde favoriet om Diederik Samsom op te volgen als fractievoorzitter van de PvdA.
VVD-Kamerlid Mulder legt uit aan De Telegraaf wat het probleem precies is:

"We gaan hem meer achter de broek zitten. Het is gewoon onvoldoende.”

Het grootste probleem, aldus Mulder, is dat de werkloosheid nog steeds ontzettend hoog is, terwijl de economie wel groeit. Daarnaast zijn er minder dan vijf miljoen Nederlanders met een vast contract; dat is lager dan ooit.
Volgens de liberalen komt dit doordat Asscher geen ruzie durft te maken in de polder. Met andere woorden, hij heeft het lef niet om met de vuist op tafel te slaan als de overheid, de vakbonden en de werkgevers bij elkaar komen. Daar moet wat de VVD betreft onmiddellijk iets aan gebeuren.

"De beeldvorming is dat er wat gebeurt, maar als je inzoomt dan zie je dat er niks gebeurt. Ondernemers hebben wel werk, maar ze durven geen mensen aan te nemen. Dan zou je denken: ’doe wat’. Bijvoorbeeld door cao’s niet allemaal algemeen bindend te verklaren."

Maar nee:

"Vrede in de polder vindt hij blijkbaar belangrijker dan nieuwe banen.”

Het zijn opmerkelijk harde uitspraken voor een partij die samen met de PvdA een coalitie vormt. Als je de uitspraken van de liberalen serieus neemt kun je namelijk niet anders dan concluderen dat het vertrouwen bijna op is. En dat is een ontzettend groot probleem; niet alleen voor Asscher zelf, maar mogelijk zelfs voor de coalitie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten