Zzp’er moet opdraaien voor kosten sociale stelsel

Zzp’ers moeten volgens de politiek meebetalen aan het in standhouden van het sociale stelsel – een stelsel waarvan ze zelf niet profiteren. Het gevolg? Zzp’ers zijn boos. Erg boos.

In een ingezonden brief aan De Telegraaf schrijft M. Rompelman dan ook het volgende:

“Hoezo meebetalen? De bal ligt, dunkt me, bij de werkgevers en de overheid, want die zitten graag voor een dubbeltje op de eerste rang. Vaste dienstverbanden verdwijnen en vlak voor het verstrijken van de voorgeschreven twee jaar bij tijdelijke contracten, worden de werknemers bijna allemaal ontslagen, want anders wordt hij/zij te duur. Gevolg: het ontstaan van het fenomeen zzp’er.”

Het gevolg daarvan, aldus Rompelman, is dat er weinig vaste banen zijn, waardoor het sociale vangnet in de problemen komt. Hilarisch genoeg wil de politiek nu dat zzp’ers – van wie velen zzp’er werden omdat ze geen vaste baan meer hadden – daar opeens extra aan moeten meebetalen. Rompelman concludeert geheel terecht:

“Dit is onrechtvaardig, want de werkgevers en overheid hebben deze situatie gecreëerd. De zzp’ers zouden dan extra moeten gaan betalen voor het geklungel van de overheid en de geldzucht van de werkgevers? Dacht het niet!”

Wat vind jij ervan dat werkgevers en de politiek zzp’ers eerst in de problemen hebben gebracht waardoor ze op eigen benen moesten staan en ze nu vervolgens willen dwingen om extra mee te betalen aan een sociaal stelsel dat onder druk is komen te staan door dit beleid?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. toetssteen

    @Rompelman heeft volkomen gelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.