Bizar: hondenbezitter slaat dierenarts in elkaar om overlijden chihuahua

Het boze baasje ging helemaal los. 

Een Gelderse dierenarts is flink toegetakeld door een ontevreden klant. Dat bericht De Gelderlander. Vorige week had de man zijn twee chihuahua’s naar de dierenarts gebracht voor een gebitsreiniging. Een vrij normale procedure, maar wel één waarbij de hondjes onder narcose moeten. Bij de één ging dat goed, maar het andere hondje werd niet meer wakker.

Volgens de ontevreden klant is dat de schuld van de narcose. Volgens dierenarts Henk van der Mast klopt dat niet. De narcose heeft er wel aan bijgedragen dat het hondje overleed, maar het beestje was al ziek:

“Ik heb me vrijdagavond nog over de hond ontfermd, op verzoek van die klant. Het ging slecht met het dier, dat bloederige diarree had en het vertoonde symptomen dat de darmen aan het afsterven waren.”

De woedende hondenbezitter nam hier geen genoegen mee. Dinsdag zocht hij de dierenarts thuis op. Niet om verhaal te halen, maar om wraak te nemen voor zijn hond: zodra de nietsvermoedende Van der Mast de deur opendeed, ging het kwade hondenbaasje helemaal door het lint. Hij takelde de dierenarts flink toe:

Screen Shot 2015-12-18 at 14.07.39
Facebook / Theo Vermaten

De geschrokken Van der Mast vertelt:

“Hij schreeuwde dat ik zijn hondje vermoord had en bleef minutenlang slaan. Ik riep nog dat hij normaal moest doen, maar dat hielp niet. Toen hij weg was hebben getuigen de politie gebeld.”

Hij hield onder meer een gebroken neus en twee blauwe ogen over aan het pak slaag, en heeft aangifte gedaan van de mishandeling. Op Facebook krijgt de dierenarts honderden steunbetuigingen van mensen die hem een hart onder de riem willen steken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Daniel

  DDS, tegen dit nieuws kan ik niet zo goed. Al die ellende. Graag weer gauw nieuws over oorlog, terrorisme en aardige seriemoordenaars. En natuurlijk Sabia en de lieverd met dat pronte kont(je) .

 2. Daniel

  Ik drink niet meer dan strikt noodzakelijk is.

 3. Daniel

  Theodor Holman

  Geef mij maar 60.000 joden.
  Of 60.000 christenen.
  Geef me 60.000 kinderen.
  Of 60.000 atheïsten.
  Maar liever hier geen islamieten.

  Geef me 60.000 homo’s.
  Geef me 60.000 hoeren.
  Geef me 60.000 zwarten
  Of 60.000 gelen.
  Maar liever hier geen islamieten.

  Geef me 60.000 kunstenaars.
  Geef me 60.000 werklozen.
  Geef me 60.000 psychiatrische patiënten.
  Of 60.000 zigeuners.
  Maar liever geen islamieten.

  Geef me 60.000 feministen.
  Geef me 60.000 marxisten.
  Geef me 60.000 Freek de Jonges, Claudia de Breijs of Dolf Jansens.
  Geef me 60.000 Fred Teevens.
  Maar liever geen islamieten.

  Want ik hou zo van mijn vrijheid.
  Ben je islamiet en woon je hier,
  geniet – ik zal je geen haar krenken,
  maar je wel van je geloof af redeneren.

  Mijn wapens zijn de logica en rationaliteit.
  Ik zal je vragen mijn ongelijk te bewijzen.
  Ik zal niet schelden, maar ik zal de draak moeten steken
  met je god en je godsdienst.

  Waarom?
  Omdat ik vrees.
  Omdat mijn credo luidt: Tegen de dood.
  Tegen de angst.
  Voor de Liefde.

 4. Seneca

  Ik vraag mij af of dit bericht geen ‘broodje aap’ is. Indien het op waarheid berust, dan gaat deze reactie alle perken te buiten. Maar, welke dierenarts gaat bij een dier ‘waarvan de darmen aan het afsterven zijn’, een gebitsreiniging toepassen? De reactie van de eigenaar is bizar maar dat is de handelwijze van de dierenarts eveneens.

 5. Seneca

  @Daniel
  Gezien uw reacties kan ik mij niet aan de indruk onttrekken, dat u reeds vele glazen geestrijk vocht tot u genomen. Wat is dat voor gelul om bij deze reactie van een hondeeigenaar islamieten te betrekken? Een islamiet houdt in principe geen honden omdat deze in haar/zijn overtuiging ‘onrein’ zouden zijn. U moet zo flink in uw reacties zijn als het om werkelijke belangrijke islamitische kwesties gaat. Maar dan bent u niet thuis, dan bent u weer de laffe, wegkijkende, politiek correcte oetlul.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.