Deze kat had maar twee poten. Dankzij de medische wetenschap kan hij er nu weer tegenaan

Vincent de kat werd geboren zonder de grootste delen van zijn achterpoten. Hoewel hij daardoor niet kon lopen vond Cindy Jones dat hij perfect uitzag.

Screen Shot 2015-12-13 at 13.33.22

Cindy’s dochter, Emily, studeert dierengeneeskunde in Iowa. Zij hoopte en dacht dat één van haar professors haar moeder misschien kon helpen.

En ja, dat bleek zo te zijn.

Dr. Mary Bergh probeerde Vincent eerst te helpen door hem fysiotherapie te geven, maar dat hielp weinig. Daar besloot ze uiteindelijk om hem protheses te geven.

Die protheses worden niet aan de kat geklikt of iets dergelijks, maar letterlijk in zijn achterpoten gezet.

Screen Shot 2015-12-13 at 13.35.30

Dit soort ingrepen zijn bijzonder zeldzaam — in ieder geval bij dieren. Vincent is slechts één van de 25 dieren met protheses.

Daarom ging het allemaal niet perfect met hem, maar de Dr. laat weten dat het wél goed met Vincent gaat. Hij kan tegenwoordig lopen en kijkt zelfs af en toe naar een eettafel; blijkbaar met de wens om erop te springen.

walk

Dat kan hij nu nog niet doen, maar de kans is groot dat dit later wel kan. Hij zal namelijk nog verschillende operaties ondergaan om zijn protheses langer te maken. Uiteindelijk worden ze net zo lang als de achterpoten van een gemiddelde kat.

Zo zie je maar weer: de moderne wetenschap staat voor niets. Het is echt ongelooflijk om te zien wat de wetenschap tegenwoordig kan bereiken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.