Deze man ontsnapte aan de politie. Dat bleek echter een érg slecht idee

Toen agenten de man die ze achtervolgden niet meer konden vinden, hadden ze niet verwacht dat hij alsnog was gevangen.

De 22-jarige Matthew Riggins uit Florida werd enkele weken geleden te voet achtervolgd door agenten die hem wilden inrekenen. Hij had een inbraak willen plegen, maar werd betrapt door de mannen in uniform. Matthew dacht dat het een goed idee zou zijn om zich te verstoppen in één van de vele meertjes die Florida telt. Hij had er toen waarschijnlijk niet op gerekend oog in oog te komen te staan met een ander veelvoorkomend fenomeen in de Amerikaanse staat.

Matthew bleek inderdaad onvindbaar te zijn voor zijn achtervolgers. Ze gaven op, en enige tijd werd er niets meer gehoord van de inbreker. Dit gold ook voor zijn familie en vrienden: zij gaven hem enkele dagen later als vermist op, omdat ze geen idee hadden waar hij was. Het was op dat moment nog niet duidelijk dat de vermiste man de gezochte inbreker was.

Weken na het de achtervolging werd in een meertje in de buurt een man aangetroffen, die leek te zijn verdronken. Agenten kwamen echter tot een gruwelijke ontdekking: het onderste deel van de dode man miste. Het was echter niet lang zoeken naar dit deel. In de buurt van het lichaam zwom een meterslange alligator, die zich zeer aggresief gedroeg richting de rechercheurs. Het dier werd verdoofd en onderzocht, waarna duidelijk werd wat zich had afgespeeld in de wateren van Florida. Er werden resten van een mens gevonden in de maag van het beest, die na onderzoek aan de aangetroffen man bleken te behoren. De verdwenen inbreker, de vermiste man en de drenkeling: het bleek allemaal één en dezelfde persoon te zijn.

Hij dacht te ontkomen door zich te verstoppen, maar uiteindelijk bleek dat deze slechte beslissing hem het leven heeft gekost.

Het politiebericht. Foto: WFTV Orlando
Het politiebericht. Foto: WFTV Orlando
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.