Op scholen in heel Nederland wordt vandaag paars gedragen. De reden is hartverwarmend

Geen categoriedec 11 2015, 12:00
Het is vandaag Paarse Vrijdag.
Op meer dan 600 scholen in heel Nederland is het vandaag Paarse Vrijdag. Wat houdt dat in? Honderdduizenden leerlingen en docenten dragen vandaag paarse kleren, om een statement te maken voor de gelijkheid van homo's en lesbiënnes. De actie is bedoeld om hen een hart onder de riem te steken, en solidariteit te tonen.
Homoseksualiteit wordt doorgaans geassocieerd met de kleur roze, maar de keuze voor paars heeft een bijzondere reden. Paars staat namelijk voor moed en kracht, en heeft ook die betekenis in de regenboogvlag – ook wel bekend als de 'homovlag'. Fabiënne begon gisteren al met het uitdelen van paarse polsbandjes op haar school. De leerling aan het Zadkine in Spijkenisse, zelf biseksueel, legt uit:

„Zo laat je zien dat niemand bang hoeft te zijn om uit de kast te komen. Als iemand jouw geaardheid niet accepteert, dan hoef je niet met die persoon om te gaan. Je moet jezelf kunnen zijn op school.”

https://twitter.com/F_BIENNE/status/674922128500748288
Hoewel de polsbandjes gretig aftrek vonden, bleek de actie op haar school minder te leven dan verwacht.
https://twitter.com/F_BIENNE/status/675239851449581568
Wat vind jij? Is paars dragen een goede manier om je solidariteit te tonen en een statement tegen discriminatie te maken? En draag jij vandaag paars?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten